Љиљана Јовановић

Најновије: Крaматорск – Десетине рањених и убијених у нападу украјинске војске


.

2.мај 214, 21:05 Извор: РТ
Превод: Љиљана Јовановић

Према извештајима, Украјинска национална гарда је напала на источни град Краматорск. У међувремену војска је наставила своју специјалну операцију у Славјанску, где су убијена два војника.

napad Ukrajinske vojske

“Напад управо почиње” – рекао је телефоном активиста самоодбране из Краматорска агенцији РИА Новости. Други активиста је рекао агенцији да је Национална гарда отворила ватру на снаге самоодбране.

“У Крематорску је убијено и повређено на десетине” – јавила је докторка, Агенцији РИА Новости. Докторка је рекла да је напад престао, и да су сви повређени пребачени у болнице у Краматорсксу и Славјанску. Најмање двоје је преминуло у путу до болнице – рекла је докторка.

У међувремену специјална акција Украјинске војске се наставља у близини Славјанска. Штаб самоодбране је под снајперском ватром –према информацији ИТАР-ТАСС-а. Постоје извештаји о повређенима међу демонстрантима.

Украјинско Министарство одбране је изјавило да су два војника убијена у петак у селу Андрејевка, недалеко од Славјанска, у Доњецкој области. Према министарству, они су се наашли под нападом лаког наоружања.

“Јак војни сукоб је у току. Данас је потврђена информација о смрти двојице Украјинских војника”- изјавио је министар како преноси Интерфакс из Украјине.