Љиљана Јовановић

Одеса почиње да се свети: први пироман, припадник десног сектора, је већ отишао „код бандере“


.

Одеса почиње да се свети: први пироман, припадник десног сектора, је већ отишао „код бандере“

 

Извор: Е-news  04.05.2014.
Превод: Љиљана Јовановић

 

Само чињенице:

Данас је у околини Дјука виђено само 20 евромајдановаца. Иако је уобичајено да их буде по 100 до 200. А у посебне дане када се скупе лажни патриоти, „пијани бандеровци“, бива их и до 400-500. Многи припадници “десног сектора” напуштају Одесу. Они који не могу да одукрију се у кућама, не излазе. Осећају мржњу Одесе. Они знају да их већ траже. И уистину их траже, оне који су спаљивали и оне који су пуцали, и оне бандеровке које су правиле Молотовљеве коктеле (сипале бензин)… и оне који су скакали од радости по угљенисаним телима.

Са мреже “ВКонтакте” уклоњено је више од 500 профила припадника “десног сектора” из Одесе. Малолетни делинквенти се крију, уклањају трагове. Али то им је бескорисно, базе података су већ прикупљне, знају се адресе, телефонски бројеви и фотографије.

Одеса опасно ћути у редовима, на улицама, у кућама. Одеса је љута. Одеса зна где је лаж. Одеса ће у понедељак да сахрани своје момке. После тога Одеса ће пожелелти крв жуто-плавих нациста.

Одеса

Одеса је издана. Преварени су и издани озбиљни људи. Ови људи то неће опростити, неће опростити превару и угрожавање њиховог посла. Кијев их је издао.

Синоћ је први припадник “десног сектора” већ отишао код бандере*. Озбиљни људи су дошли код њега кући и пререзали му гркљан, (заклали га) наочиглед породице. Полиција је издала потерницу. Нико неће истраживати. Полицајци су такође деца Одесе. Они осећају бол Мајки и неће опростити спаљену децу.

Власт неонациста у Одеси држи се још само на страним плаћеницима. Немировски је најмио њих 1.500. А 300 је Усових бандита. Али они су странци, они се боје Одесе. А када се у Одеси појави оружје, а то ће се ускоро десити, најамници ће бежати као бубашвабе, или ће бити смрвљени.

ОДЕСА НИЈЕ ВИШЕ УКРАЈИНА.

“Десни сектор” = смрт. Свако ко је учествао у “десном сектору“ – обележен је смрћу. Сваки “десносекторовац” широм Украјине ће Нову Годину дочекати у топлом, добро сакривен од снега и мраза на дубини од два метра у земљи.

П.С. И молим вас, пријатељи, да не погинуле у Одеси не називате “Одеских сто”. Молим вас немојте! Они не заслужују да их означите тим срамним мајдановским симболом. “Небеска стотина” је лажни три пута купљен и десет пута продат мит, као бандера и шухевич* (намерно малим словима прим. прир.) Не срамотите 38 храбрих одеских момака, ни најмањим наговештајем мајданског олоша.

___________

* Прим. прир: презимена украјинских нациста Степана Бандере и Романа Шухевича су у тексту намерно наведена малим словом.

5 replies »

  1. Какав ужас од фашистичке хунте!! На сличан начин је страдао и наш Зоран Вујевић у Америчкој амбасади. Од Господа се не сакри та ОЛОШ. Подршка нашој браћи и саучешће у њиховој тузи.

    Свиђа ми се

  2. Увијек када треба да се оствари свјетла побједа над силама зла претходно мора се десити жртвовање по ритуалу бога ваала и то баш на првомајских празника валпургијске ноћи. Само Бога умолити да се никако више или што мање деси таквих жртвовања до коначне побједе народа и самоодбране.

    Свиђа ми се

  3. ДА ЈЕ СЛАВА СВИМ ОНИМ КОЈЕ ЈЕ УБИЛА РУКА ПОДИВЉАЛОГ ФАШИЗМА У УКРАЈИНИ.ОДЕСА ЈЕ ДУЖНА ДА ИМ ПОДИГНЕ СПОМЕНИК ДА СЕ НЕЗАБОРАВЕ.ДА БОГ ЧУВА ОДЕСУ И ЊЕНЕ ГРАЂАНЕ.ОДЕСО СРБИЈА И СРБСКИ НАРОД ЈЕ УЗ ТЕБЕ ЈЕР ЗНА КРОЗША ПРОЛАЗИТЕ.

    Свиђа ми се