АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

NSNBC – Детаљна истрага масакра у Одеси


.

Четвртак 15.мaј, 2014
Извор: NSNBC

 

Детаљна истрага масакра у Одеси

Детаљна истрага масакра више од 40 учесника протеста у украјинском граду Одеси, који су одбили да признају легалност групе доведене на власт после државног удара, извршеног уз помоћ САД и EУ. Ову фото и видео документацију саставио је уредник Фондације стратешке културе и она открива да је масакр био смшљен чин масовног убиства догађај са масовном жртвама, конзистентан са НАТО Доктрином неконвенционалног ратовања. Текст је уредио nsnbc. Гледаоцима се саветује да буду опрезни (јер их материјал може узнемирити)
Кристоф Лејман (Christof Lehmann), главни уредник nsnbc international.
Превод: Нада Љубић

Анатомија масакра учесника Антимајдан протеста
и убијање “Мајке Одесе”.

Постало је јасно да је број жртава у Дому синдиката далеко већи него што је на почетку објављено. Провокатори су сатерали људе у зграду у којој је било могуће убијати их некажњено, са великим наслађивањем и без сведока. Пожар је у згради подметнут да би одвукао пажњу са масовног убијања грађана Украјине које се догађало у Дому. Слике откривају да већину жртава није убио пожар, они су погођени из ватреног оружја, задављени каблом, претучени на смрт, а у бар једном случају особа је изгледа била и силована пре него што је убијена.

sl1

Инцидент је почео када су шатори на скверу запаљени, што је резултирало великим ломачама недалеко од Дома синдиката. Људи су сатерани у зграду, а онда ухваћени у клопку, иза масивних врата Дома синдиката. Детаљна анализа доступних фото и видео доказа и сећања очевидаца показују да присталице федерализације или учесници Антимајдан протеста нису имали унапред спремqене Молотовљеве коктеле. Питање је одакле се појавила ватра у унутрашњости зграде?

sl2Људе који су се налазили у клопци иза масивних врата у приземљу напали су убице Десног сектора који су ушли у зграду знатно пре него што су активисти Антимајдана били потерани према згради и много пре него што ће егзекуција почети. Ти људи који су били ухваћени у замку између масивних врата и убица из Десног сектора у унутрашњости зграде, били су спаљени до костију, прво на главном улазу…

sl3

…а онда и остали напољу.

sl4Ватрогасци су се појавили тек када су масивна врата догоревала.

sl5

Само у једној соби у петоспратној згради, са плафонима високим преко три метра, ватра је била видљива споља.

sl6Ко може да се попне на кров административне зграде од националног значаја? Можда они који су унапред добили кључеве да откључају челичне решетке које су штитиле врата која воде на кров? Обратите пежњу на црвене траке око њихових надлактица.

sl7

Важно је рећи да су ови бандити са црвеним тракама око руку идентификовани и пронађени. Они могу много да кажу о томе када је убилачки план склопљен и ко је планер. Како је план заправо био оствариван? Ко је давао која наређења, на пример наређења да се спреме Молотовљеви коктели. Ко је наредио да се залихе Молотовљевих коктела унесу у Дом синдиката?

Тела су била померана осле убиства. Извршоци су “намештали сцену“ у холивудском стилу, типично за УСА/НАТО/израелске false flag operations[1]. Масакр у Одеси, намештање тела, носи заштитни знак “догађаја са масовним жртвама” конзистентног са САД/НАТО доктрином неконвенционалног ратовања.

sl8

Угљенисана тела на поду у приземљу, у близини главних улазних врата

sl9Зашто су се угљенисана тела појавила на вишим спратовима кад овде није било отвореног пламена.Како су она доспела овде?

sl10Иста тела из другог угла:

  • Дрвена заштита радијатора, дрвена ограда степеништа и оборена табла иверице не делују као да су горели на отвореној ватри.
  • Плава овална линија показује барикаде направљене од столова, столица и ормара. Све то ватра није ни дотакла, за разлику од тела, која у близини леже угљенисана.
  • Одакле се барикада појавила? Подигли су је бандити из Десног сектора да би осујетили покушаје људи да побегну на више спратове. Клопка је била постављена, спремна и припремљена пре него што су активисти Антимајдана који су бежали, били сатерани у зграду.

sl11

Тело жене жртве убиства, вучено је по поду. Где је убијена? Ко ју је убио? Ко је одвуко њено тело са места злочина и зашто?

sl12

Овај је мушкарац убијен хицем у главу. Судећи по јасно видљивој барици крви, убица је пуцао из непосредне близине, тако да је метак пробио лобању и прошо кроз њу.

sl13Да ли сте већ приметили да неки од мртвих људи имају изгореле само главе и рамена? Јесте ли приметили да њихова одећа испод линије груди није била изложена ватри?

Неко је полио запаљивом течношћу горње делове тела, па их тек потом запалио.

Могу ли наочари за сунце да стоје на лицу када се човек очајнички труди да уклони напалм са своје главе? Приметите, такође, као су шаке и ручни зглобови ових људи изгорели до костију, док нижи делови њихових тела нису горели уопште.

На овој и претходним сликама, чудно „белило“ може да се види на поду. То је прах из апарата за гашење пожара, које су починиоци злочина користили пошто су ови људи усмрћени… и то зато да и сами не би горели или се гушили у угљен моноксиду.

sl14

Млад мушкарац и млада жена. Нису ни запаљени ни угушени – нема трагова ватре на дрвеном поду (изгледа да је направљен пре 50 година тако да би га ватра сигурно лако захватила. Нема гарежи од дима на зидовима. Они су убијени другим средствима. Ко их је убио и, стварно, како? Професионалци? Нема прпострелних рана, нема крви. Сломили су им вратове?

sl15Барикаде су се налазиле и на другим спратовима. Запазите крв на поду. Запазите спаљену главу и запазите изгореле шаке, поново. Да ли су убице „замениле одећу“са неким од својих жртава

Напомена: Према једној од главних верзија о томе шта се догодило 3.маја у Одеси, убице Десног сектора су извршиле „false flag operation.“ Они су ставили траке Светог Ђорђа (симбол присталица Антимајдана и федерализма) и организовали провокације против присталица Мајдана (т.ј. против својих сопствених савезника) са циљем да касније окриве присталице Антимајдана и учине их одговорним за смрт тако великог броја људи.

sl16

Мртва жена поред лифта. Нема одеће ниже њеног струка. Да ли је умрла овде? Или је била силована па довучена овде, убијена и запаљена?

sl17

сл одесаЉуди са ранама од метака на глави…

sl18Поново иста слика: спаљене главе и рамена, нижи делови тела нису били у додиру са ватром. Обратите пажњу на највероватнији модус операнди: Људи су устрељени, затим натопљени запаљивим течношћу и запаљени. После су ватру гасили прахом из противпожарних апарата.

sl19

sl20

Човек више пута погођен хицем у главу. Један од најјаснијих примера горе описаног модуса операнди, начина рада злочинаца.

sl21Ова трудна жена је била једна од радница запослених у згради – чистиле су канцеларије и заливале цвеће. Према извештајима, њено тело показује знакове да је покушала да се одупре. Она је удављена помоћу кабла. На једном од видеа испод овог текста, можете да видите ову жену како плаче и дозива у помоћ док је убијана (њен плач и дозивање „Помозите ми, помозите ми!“ почиње на 0:20 на видеу.

sl22

Човек на овом прозору је вероватно њен убица. Ко може да идентификује ову особу? Ко може да идентификује другу двојицу што машу заставом на прозору десно? Да ли они могу идентификовати онога који је хладнокрвно убио трудну жену?

sl23

Горња слика: Украјински „патриоти” шире ову фотомонтажу са текстом “Угасили смо маму!!! Слава Украјини!”

Напомена: Мама Одеса је име од миља за град Одесу. Нешто као Велика Јабука за Нјујорк или Смарагдни Град за Сиетл.

Овде су приказане жене демонстранти са транспарентима: “Убијањем Маме Одесе убијена је цела Украјина“

sl24

Званично саопштени број мртвих је 42. Стварни број је по некима незнатно, а подругима знатно виши.

 

Видео 1: Одеса: Самоодбрана Мајдана запалила Дом синдиката

Видео 2:

Видео 3: Сатник Микола пуца

____________

[1] False flag (or black flag) термин описује тајне војне или паравојне операције смишљене и изведене тако да изгледа као да су их испланирали и извршили припадниц неке друге војске, паравојске, нације, организације, јер они који су их стварно смислили и извршили не могу да постигну циљ операције без обмане јавности, ратног непријатеља, међународних посматрача, итд.

Strategic Culture Foundation & nsnbc international editorial

Edited for nsnbc international by Christof Lehmann, editor-in-chief, nsnbc international, 10.05.2014