АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

ФБР на нишану Тешке Речи (ТВ Пинк 9.03.2014, учесници: А. Вучић, П. Луковић, Н. Крстић)


NED Zaglavlje A

Горња уплата (приложена слика) у износу од $45,000 долара „Е-новинама“ (Петру Луковићу, за његово „анти-српско деловање“) од стране „сурогат ЦИА агенције“, америчке НВО „National Endowment for Democracy“ је из 2012 године- Доња приложена слика илуструје уплату „Е-новинама“ из 2013 године у износу од 35.000 америчких долара. Дакле, западном агенту Петру Луковићу, главном уреднику „Е-новина“ је за субверзивну делатност против Српске нације, само у протекле две године исплаћено 80,000 прљавих америчких долара.

Који су мотиви „америчких господара“ да овако дебело финансирају „новинарску брљотину“ Луковића (иначе човека веома блиског садашњем Вучићевом про-западном, као и свим другим претходним „пост-петооктобарским“ режимима) и његов „пљувачки портал“, мислим да овде није тешко закључити…

Верујем да након увида у финансијске изворе анти-српског деловања  „нео-усташких“ Е-новина, мотиви оваквог његовог (не)деловања постају кристално јасни…

(Докази о исплати за „рад“ Е-новина, од стране ЦИА сурогат агенције „НЕД“, преузети у оригиналу са сајта „НЕД“- http://www.ned.org/about). М. Новаковић…

Е-НОВИНЕ 35,000 УПЛАТА ОД НЕД

КОМЕНТАР РЕДАКЦИЈЕ: У наставку је отворено писмо угледног песника Миодрага Томића „Стублинског“ поводом срамне и увредљиве прозивке нашег портала од стране главног и одговорног уредника, осведоченог анти-српског портала Е-новине, г. Петра Луковића. Луковић је 9 марта 2014, током емисије „Тешка Реч“ ТВ Пинк, и у присуству потпредседника Српске владе Александра Вучића, Небојше Крстића маркетиншког стручњака, и водитеља Драгана Вучићевића уредника Информера- изнео нетачне и увредљиве квалификације на рачун нашег портала, патриотске организације „Двери“ и родољубивог портала „Србин.инфо“.

Ми се овде нећемо упуштати у било какав деманти или одговарати на конкретне прозивке уредника Луковића. Препустићемо му да се сам ваља у  новинарском бешчашћу и“медијском блату“ свог интернет портала, иза кога (документовано) стоје сумњиви страни фондови, попут прљавих америчких долара из америчког „пара-обавештајног центра за демократију“ НЕД- 

Као што то и документује приложене копије (у заглављу) уплата 45,000 и 35,000 америчких долара Е-новинама, 2012.  и 2013. године, где у образложењу „награде“ амерички налогодавци П. Луковићу чак издају конкретне задатке- „Е-новине ће републиковати чланке водећих српских политичких гласила (значи да ће бити плаћени америчким доларима да преносе режимска саопштења!?)… и производиће до десет нових чланака сваког месеца…„.

Дакле, из приложених докумената се јасно види ко финансира и са каквим „смерницама“ овај осведочени анти-српски портал (Е-новине). Иначе о правом „обавештајно-субверзивном“ карактеру НЕД (за који је доказано да је, поред класичне шпијунаже, стајао и иза „ескадрона смрти“ у Јужној Америци), је јавно проговорио и бивши амерички председнички кандидат, републиканац Рон Пол….

У наставку (прилогу) отвореног писма уваженог колеге Миће Стублинског је такође приложена моја недавна анализа озлоглашене америчке НВО „НЕД“…

ФБР уредник Миодраг Новаковић

***

Коментар песника Миодрага Томића Стублинског на приземни и про-режимски иступ уредника Е(U)новина Петра Луковића против СРБског ФБРепортера…

11 март 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Томић Стублински

Тешка Реч Вучић Луковић

Напад режимског новинара Петра Луковића на Србски ФБРепортер не сме и не може да остане без одговора. Петар Луковић вокабуларом агитпропа из послератних титоистичких удбашких центара о Србском ФБРепортеру говори као о непријатељском електронском гласилу. Није се усудио да одреди чији је ФБРепортер непријатељ. Мада није било тешко донети исправан закључак.

Данас сви који седе у марионетској влади, и око ње, све што је Србско, национално, је непријатељ Четвртом евроатланском фашистичком рајху (ЕУ, НАТО, САД). Сви слободномислећи људи који о Европској унији имају негативно мишљење су непријатељи. Сви који пишу, јавно говоре и иступају против Евроатланских интеграција Србије су непријатељи и по савету Вучићевих ментора из Брисела и Вашингтона треба да буду ометани, онемогућени да јавно иступају и објављују и коначно да буду уклоњени а најекстремнији међу њима и ликвидирани.

Петар Луковић је отишао и корак даље чак до вербалног деликта. На његовом нишану су писци, сатиричари, хумористи, глумци,слободни новинари. Најпре је све који о Вучићу проговоре макар једну негативну (чак и духовиту) реч прогласио душевним болесницима, руским плаћеницима, секташима.

Овај нови (стари) српски Берија је , изгледа, на време осетио како мали Вучић израста у великог хазјајина Џугашвилија па ко вели да се на време домогне копна пре него што Београдски мали пијац потопи Сава. По Петру Луковићу је пре Вучића био Потоп а чим Вучић пово заседне ето ренесансе.

Сви су изгледи да Петар Луковић на Вучићевско-нојевској барци очекује место надзорника Бастиље.а можда и кондуктера у брзом возу за Брисел. На жалост Србија се не враћа у деведесете, судећи по кадровима и идеологији СНС-а враћа са у педесете.

Вучићу продавцу магле је потребан дизајнер Петар Луковић, а ту је и Пинк за израду амбалаже. Обојица знају да српском народу још увек лако може да се прода рог уместо свеће и било какво страно смеће…

МИЋА СТУБЛИНСКИ

Стублински

——————————–

ПРИЛОЗИ:

*

ВИДЕО ВЕРЗИЈА ОВОГ ЧЛАНКА

)

———————

National Endowment for Democracy“ (НЕД)

16 јануар 2013, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

National-Endowment-for-Democracy

Ова организација себе приказује као „непрофитна задужбину“ која је посвећена ширењу и јачању демократије широм света?

Као што сам већ објаснио у првом наставку овог фељтона- овакве „параобавештајне“ институције, камуфлиране у одору хуманитарних НВО, су практично заживеле заједно са Регановом администрацијом почетком 80их.

Након серије катастрофалних промашаја (пропалих или демаскираних: атентата, државних удара, грађанских ратова исл.) и консеквентне међународне бламаже од стране америчких тајних и војних служби, пре свега озлоглашене ЦИА-е, амерички империјалисти су донели одлуку да све то сада раде закамуфлирано и „у рукавицама“.

———————————————————-

Прва НВО која је добила своју двоструку улогу (хуманитарца и обавештајца) био је НЕД. Његов оснивач је био Ален Вајштајн, професор са Џорџтаун универзитета, који је такође био један од уредника у Вашингтон Посту, као и главни уредник Вашингтонске Четврти, у оквиру Џорџтаун центра за Стратегијске и интернационалне студије. Дакле, веома образован човек, нарочито у области „интернационалне стратегије“ и очигледно веома близак Вашингтонским круговима.

У оквиру Џорџтаун центра… господин Вајштајн је блиско сарађивао са ноторним Хенри Кисинџером и Збигњевом Бржезинским.

Иначе,господин Вајнштајн је 1991 сам отклонио сваку сумњу каква је била стварна делатност и сврха НЕД-а: „Много тога што ми (НЕД) радимо данас, пре 25 година је тајно радила ЦИА“

—————————————————————————

Да нико не би могао да званично демантује ову изјаву г. Вајнштајна, потрудио се први директор НЕД-а Карл Гершам, који је 1986 изјавио да је била велика грешка што је ЦИА директно учествовала у насилним и тајним променама режима широм света, и што је директно финансирала „демократске покрете“ у циљаним земљама.

Гершам је у том смислу изјавио дословце: „Никад нисмо требали такве ствари да радимо тајно. Било је недопустиво да се сазна да су разне демократске групе (широм света) директно подржаване од ЦИА-е. То смо схватили 60их година, и престали смо са таквом праксом. Више нисмо били у стању да то радимо на тај начин (кроз ЦИА организацију) и зато смо створили НЕД.“

Да ли је овом потребан било какав додатни коментар- да би разумели прави карактер параобавештајне НЕД организације?

————————————————————-

Постоје безбројни примери присуства НЕД организације у данашњем политичком, државном и јавном животу Србије. Поред многих „приватних“ и западно финансираних НВО, иза којих стоји НЕД, ова организација тесно сарађује( и директно) са државним органима Србије, и у неким сегментима чак директно утиче на њихов рад, каналише (контролише) комуникације и информације. Није тешко закључити праве разлоге за такву активност.

Навешћу само један упечатљив пример једне такве „НВО“ која је под директним (финансијским) утицајем од стране НЕД-а, али и других „параобавештајних“ институција и западних амбасада-

Тако нешто можда најбоље документује пример „Отвореног парламента“ (http://otvoreniparlament.rs/), организације која се бави „каналисањем“ контаката и друге комуникације између грађана Србије и њихових представника (посланика и одбора) у Народној скупштини Србије.

Ако се погледа списак финансијера и донатора ове организације која наступа под звучном паролом „У служби народа“, приметићемо да су главни спонзори овог пројекта: УСАИД, Институт за одрживе заједнице (ИСЦ), Британска амбасада и НЕД ( http://otvoreniparlament.rs/o-nama/ )!?

Овде се ради о томе да се Отворени парламент појављује као парадржавна институција, којој грађани Србије, али и високи државни представници- народни посланици , председници скупштинских одбора и други, дефакто препуштају надзор над међусобном комуникацијом, и врло вероватно над веома осетљивим и приватним информацијама!?

Увидом у структуру, организацијску и финансијску, овог „Отвореног парламента“, није тешко закључити у чијим „фијокама“ завршавају ти подаци, поред оних којима су били изворно намењени…

—————————————————–

Да се вратимо на НЕД (који је један од главних спонзора „Отвореног парламента“)…

НЕД се издваја од већине касније формираних парадржавних западних НВО, по томе што за њега постоји обимна документација (поред већ споменутих изјава његових челника)- увидом у коју се види јасна оперативана и финансијска спрега између те НВО и америчке владе.

Од 1983 су уредно забележена редовна финансијска средства која је НЕД примао од стране Америчког конгреса, кроз институцију „Агенције за информативни фонд САД“ ( http://law.justia.com/cfr/title22/22-1.0.1.7.42.html ).

Интересантан је детаљ, да је НЕД у периоду 1983- 1984 био „обавештајно-субверзивно“ активан и у Француској, која је тада била независна од америчког утицаја и ван НАТО пакта. НЕД је тада веома активно учествовао у финансирању у организовању десничарских покрета у Француској, у циљу да их оспособи да се супротставе левичарским и социјалистичким групама, чије је утицај у Француској Републици био све израженији.

Такође, НЕД је учествовао у прљавим работама и у самој Америци. Забележено је да је директно финансирао (са 2,5 милиона долара) Амерички институт за Слободни раднички покрет, који је у стварности био ЦИА-параван агенција, са улогом саботирања организованих радничких синдиката. Ове активности су у Америци биле предмет више „конгресних истрага“ пошто је америчким законима ЦИА-и строго забрањено деловање унутар САД, али је на крају све „гурнуто под тепих“…

——————————————————

Ипак главна улога НЕД је била у дестабилизовању и промени страних режима. Постоји веома обимна документација о таквим активностима НЕД-а- у покушајима, али и у успешно изведеним, државним ударима- у Венецуели и на Хаитију, као и у многим другим страним земљама.

Може се слободно рећи да је у свим кризним жариштима где су биле ангажоване америчке и НАТО снаге, као претходница готово увек стизао НЕД …

Ја сам већ писао у мојој анализи „Пуковник Роберт Хелви- Како смо Србима подметнули Отпор“ о неким сегментима прљавог обавештајно-субверзивног рада (про)западних НВО (домаћих и страних). Ипак изворну документацију и аутентични аргумент је обезбедио сам НЕД.

———————————————————————–

НЕД је од 1988 био активно укључен (уз тесну сарадњу са Сорош фондацијом) у планирање „државног преврата“ у Србији (касније СР Југославији). Десет година касније, 1998 НЕД је јавно публиковао нека имена организација и појединаца у Србији које су директно спонзорисали у циљу промене политичког система у Србији.

НЕД у децембарском извештају из 1998 наводи да су финансирали: новине, радио и тв станице, куповином и снабдевањем са штампарском опремом, радио и тв одашиљачима и другом техником. У том извештају конкретно наводе као „примаоце помоћи“: Нашу Борбу, Време, Данас, ТВ Неготин, Бету, Радио Б92, Асоцијацију независних електронских медија (АНЕМ) и друге.

Такође наглашавају да су обезбеђивали бесплатно школовање у Америци за „талентоване новинаре“.

Из извештаја НЕД-а можемо да видимо да су финансирали Центар за хуманитарно право (ХЛЦ), Центар за демократску задужбину који јетада водио Драгољуб Мићуновић, Београдски центар за људска права, Европски покрет Србије, и политичку партију Г-17, Анти-ратни центар у Београду (који је добио значајна средства, да би организовао протесте унутар Србије) и многе друге…

У завршном пасусу овог извештаја су нагласили: Западне организације требају да повећају директну подршку независним медијима у Србији, Црној Гори и на Косову. Специјална брига треба да буде упућена подршци независних електронских медија попут Радија Б-92 и ТВ Негогина. Такође морамо да директно помогнемо формирање илегалних (тајних) штампарија и мрежа за ширење пропаганде

Овде је уочљиво да се они у овом претходном пасусу отворено служе терминологијом шпијунских организација, директно сугеришући и планирајући илегалне и субверзивне активности уперене против државе Србије!

Наставиће се…

ПОВЕЗАНО: У СВЕТУ ШПИЈУНА: (ПРО)ЗАПАДНЕ (НЕ)ВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ… (1)

——————

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.iefd.org/articles/paying_to_make_enemies.php

http://www.e-novine.com/

http://www.globalresearch.ca/ngos-the-missionaries-of-empire/29595

http://www.ned.org/about

http://www.senate.gov/artandhistory/history/minute/Church_Committee_Created.htm

http://www.rightweb.irconline.org/articles/display/Center_for_Strategic_and_International_Studies#P3782_823232

http://law.justia.com/cfr/title22/22-1.0.1.7.42.html

http://web.archive.org/web/20110630143054/http://freedomhouse.org/template.cfm?page=92&staff=450

http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/0603/29/se.01.html

http://web.archive.org/web/20100331104836/http://www.freedomhouse.org/uploads/special_report/71.pdf

http://www.usaid.gov/press/speeches/2003/sp030521.html

http://www.nytimes.com/2011/04/15/world/15aid.html?pagewanted=all

http://www.democracyarsenal.org/SmartPowerFA.pdf

http://www.huffingtonpost.com/joseph-nye/barack-obama-and-soft-pow_b_106717.html

http://www.democracynow.org/2011/9/1/amnesty_international_decries_assad_regimes_brutal

http://emperors-clothes.com/analysis/scam.htm

http://otvoreniparlament.rs/o-nama/

http://law.justia.com/cfr/title22/22-1.0.1.7.42.html

http://otvoreniparlament.rs/

https://facebookreporter.org/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D0%BF%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82-%D1%85%D0%B5%D0%B2%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE/

13 replies »

 1. ovaj nazovi novinar P. Lukovic obogacuje srbski jezik recima /citiram/ „mdziejevi“ i recenicama „kako vam ga recem“ i „pustite sad Srbiju, to postoji bilovom ??? svetu“ ….Nije cudo ako mi na ovim i ovakvim sajtovima pravimo gramaticke greske, ako pogresno napisemo neku rec ili preskocimo neko slovo, mi smo samo laici koji nismo mozda proveli celi zivot za tastaturom, ali on, koji cak ispravlja voditelja da je on „glavni“ urednik, trebao bi da se korektno izrazava. Takodje ova televizija, koja obiluje kojekakvim Farmama, Velikom Bracom, Stanijama, Sorajama, primitivnim Macom, Milosem Bojanicem, Vesnom i Zoricom kojima se kao „na demokratski nacin-glasovima gledalaca“ dodjeljuju pobede i novcane sume. Svima vama koji primate novac od neprijatelja bit ce sudjeno. Onda cete jadikovat i pokusavati da se izvlacite recima: „Jao, nismo znali da se ne smije uzimati novac od neprijatelja za izdaju zemlje, za vrsenje propagande u njegovu korist“ Zapamtite, oni su nas bombardovali i ni jedna vlada nema pravo da im oprosti za sve ubijene stanovnike Jugoslavije. Jer oni su krivi za rat u Jugoslaviji, za smisljeno zavadjanje taznih naroda koji su ucestvovali u bratoubilackom ratu. Zapamtite, zavadjaju Slavene jedne protiv drugih. Bilo mi je smesno kad sam citao da su indijanska plemena ratovala jedno protiv drugih, kada medjusobno ratuju siiti i suniti, kada ratuju indijci i pakisanci a mi smo to isto radili. Zar za nas nije veoma mala razlika izmedju siita i sunita? Jedni postuju Muhamedovog zeta a drugi ne postuju. Kao da je jedan zet, pa makar bio i prorokov zet, vredan toliko prolivene krvi? Tako smesni i zalosni smo i mi Slaveni bili u svim ratovima koje smo vodili jedni protiv drugih. KO zavadja ljude u svim tim drzavama gde ratuju? Francuska sme da posalje vojnike a drzavu Mali a Rusija ne sme u Ukrajinu. Po kom to pravilu i zakonu. Hajde gospodine Lukovicu odgovorite mi samo na ovo jedno pitanje pravedno i odmah cu poverovati u sve sto kazete?

  Свиђа ми се

 2. Ovolike i ovakve lazove i lopove i jos mnogo toga sto karakterise ljudski mulj a tesko se izgovara mogla je da rodi samo brozovstina. Dok se nas sbski narod ne izleci od te teske bolestine nema nama spasa.
  Svaku mogucu podrsku redakciji FBR!

  Свиђа ми се

 3. Молим вас да ми опростите што нисам имала желудац да слушам и гледам ту скупину до сада немогућих политичко-етичких савезника. У тој тв “тешкој речи“. Не видех човека међу њима. Све неки прљави, бестидни, силеџије, подлаци, умишљени.. Нећу ни сада да их разгледам и преслушавам. “Сви у Хаг“, на вешала на Теразијама, слао нас је одавно један од њих. Радујте се, пријатељи, ако је та сподоба говорила ружно о нашој редакцији! радујмо се! Не дај Боже да смо им на листи оних које они – бестидници – поштују! Био је то грозан скуп, грозан, одвратан… На први пшоглед – невероватна купљевина! амо на ПРВИ поглед!

  Свиђа ми се

 4. Нема напада, има само веееликооог страха. Ангажовање знаменитог новинара Луковића, смањује рејтинг СНС за х%, гарантовано! Не иде њу примитивс уз светске манире ППВ-а, зар вам се не чини?!

  Свиђа ми се

 5. Искључила сам тон, посматрала сам лица.Тапшање под команду људи који су седели у публици пробајте без тона да одгледате уводне кадрове, говори све.Ту је био крај моје жеље да их слушам.Шта би ми рекли што нису и већ незнам.Во се држи за рогове, човек за реч.За шта де се држи Вучић.Можда за предизборна обећања? За реч коју је жени дао пред Богом?За шта? Што да га гледам и да га слушам и ја и цела Србија.На жалост, ударају нас у економију и бацају на колена ту је проблем а не у Фб репортеру нити критици.Неможе да се троши оно што се није зарадило.Неможе да се преко ноћи обогати без великог труда.И да је Србија искључила тон а отворила очи 5 октобра, до овога не би дошло и не би Чедомир Јовановић прошао као студент већ као оно што заиста јесте плаћеник и убица.Који се то драматург пење на најопаснији врх на свету К2?Демантујте ме ако грешим.

  Свиђа ми се

 6. Каква се екипа дегенерика скупила да нападне ФБРепортер. Радни логори вапе за овом бандом. Подршка jедном од ретких слободних медиjа у окупираноj Србиjи.

  Свиђа ми се

 7. Јадан је Александар Вучић ако је спао на то да га брани, подржава и уздиже Пера Луковић – познато кафанско „спадало“ који се као плаћеник страних служби претворио
  у злобно лапрдало склоно прозивкама, етикетирањима и прозивкама из најгорих
  удбашких времена. Било је одвратно гледати га али са друге стране одлично је то што
  је ППЛ(пијани Пера Луковић) остао овако забележен и снимљен као обожавалац патолошког измишљатора ППВ (првог потпредседника владе).

  Свиђа ми се