Медији- генератори јавног мњења

ДВЕРИ: Цензура медија – један од стубова Вучићеве владавине


dveri logo

Александар Вучић је остао Милошевићев министар информисања који тежи тоталној цензури и контроли свих медија и друштвених мрежа, а доказ су систематски хакерски напади: на Васељенску, Нови Стандард, НСПМ, Србин инфо, Факти, интернет Радио Снага Народа,Телепромптер и Пешчаник. Истичемо и да Вучићев  режим саслушава челне људе опозиционог Покрета Двери због протеста испред РТС-акоји су Двери организовале управо због медијске цензуре!

Вучић је у следећој фази владавине – обрачун са преосталим отпором неконтролисаној моћи једног човека. Међутим, и Србија улази у нову фазу: рађања озбиљног отпора таквом стању ствари!

Режим појачава репресију над јавном речју од када су интернет сајтови независним извештавањем доказали да су власти неадекватно, неорганизовано и панично реаговале на поплаве у Србији и да држава у ванредним околностима – не постоји. Почињу хапшења интернет делатника и позивања на информативне разговоре због „ширења панике“ , а сви посећенији критичарски сајтови различитих идеолошких профила- хакују се и руше! У држави је био добро организован једино маркетинг наступ напредњака, првенствено Александра Вучића и Небојше Стефановића.

Указујемо и домаћој и међународној јавности да је режим на врло климавим ногама и улази у терминалну фазу. Зашто? Зато што су против Вучића стотине хиљада људи који се информишу путем интернета, а не контролисаних медија. То су млади људи који никада нису гласали за напредњаке и образовани људи – елита. Вучић као Милошевићев министар информисања из искуства зна судбину режима за који не гласају омладина и образовани људи. Осећа страх и гаси све гласове разлике, јер је свестан да ће се они – умножавати!

Информативна служба Покрета Двери