АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

СЛОВЕНАЧКИ НОВИНАРИ ДОКАЗАЛИ ЗАПАДНИ „ЗЛОЧИН ПРОТИВ МИРА“ НА ТЕРИТОРИЈИ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ!!!


СКАНДАЛОЗНИ ДОКАЗИ: ЕВРОПА ПОДСТАКЛА КРВАВИ ГРАЂАНСКИ РАТ У БИВШОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ!!!

15 новембар 2011, ФБР

Пише: Миодраг Новаковић

Пре пар недеља у Љубљани је публикована друга књига из трилогије „У име државе“, двојице словеначких аутора. Позната новинарка из Копенхагена, Брижит Алфтер је објавила интерсантну анализу те књиге на енглеском језику, на сајту ЕУ Обзервера- но пођимо редом…

Та књига је у ствари тешка оптужба, углавном против Западних сила, чланица ЕУ и НАТО пакта- које се у књизи документовано оптужују за потпиривање ратних сукоба и ратно профитерство остварено продајом оружја и муниције зараћеним странама бивше Југославије, углавном сецесионистима- док су са друге стране глумили миротворце и добронамерне посреднике.

Аутор Алфтер наводи да су одређене земље оствариле милионске профите (у америчким доларима) продајући оружје зараћеним странама, свесно кршећи ембарго УН-а и важеће међународне прописе. Она конкретно оптужује: Велику Британију, Немачку, Аустрију, Панаму, Бугарску, Пољску, Украјину, Румунију и Русију. Као центар логистичких операција за овај прљави посао наводи Беч у Аустрији, а као једну од главних „трансферних“ земаља Панаму…

Један део докумената који доказују ове криминалне радње је откривен у Словенији, кроз Словеначки Закон о слободи информисања, други део докумената је пронађен у једном броју горе наведених земаља, служећи се сличним законима о слободи информисања, као и кроз друге изворе…

У књизи се истиче да у свету постоји велика предрасуда према узроцима рата на Балкану и стварног узрока распада југословенске федерације, за које се неутемељено окривљују искључиво балканске нације- док с друге стране чврсти докази указују на то да су главни узрочник ратова на Балкану биле пре свега „неке“ европске земље!? Земље, које су према ауторки Алфтер несебично наоружавале зараћене стране, ради остваривања профита и властитих политичких циљева. У овим књигама(3) се не само наводе детаљи, већ и приказују оригинални документи, попут: лучких фактура, телеграфских порука, оригиналних рачуна и разних службених докумената, који у детаље описију канале којима су „путовали и новац и оружје…

Само у току 1991 и 1992, више од 12 великих бродова претоварених са шверцованим оружјем су искрцали своји смртоносни товар у словеначкој луци Копар, да би ти товари оружја били одмах упућени хрватској и муслиманској сепаратистичкој војсци у Хрватској и БиХ. Овим документима се доказује и учешће западних цивилних и војних обавештајних служби у тим „операцијама“. Такође има доказа да је у тај прљави посао била умешана италијанска, албанска и руска мафија…

Највише заслужни за откривање овог скандала, још неслућених размера који допире до самог врха евроатлатнске елите, су словеначки новинари Матеј Шурц и Блаж Згага- који су на том задатку провели више од три године- истражујући и анализирајући хиљаде декласификованих службених докумената, до којих су дошли кроз Словеначки закон о слободи информисања… Са њима са сарађивали и новинари из шест разних земаља- у овој дефакто интернационалној новинарској истрази.

У овим књигама се наводе најситнији детаљи описа шверцерских канала и трансфера прљавог новца… Прва стратешки важна пошиљка наоружања је стигла у Словенију из Бугарске у јуну 1991, свега недељу дана након првих напада словеначких сепаратиста на јединице ЈНА у Словенији. Пошиљка је стигла бродом који је пловио под данском заставом. Садржај пошиљке је био следећи: 5 хиљада аутоматских пушака, милиони метака- али оно што је најважније: протуавионске  и противоклопне ракете- у вредности од 7.8 милиона немачких марака! Пошиљку је из Бугарске отпремио један бугарски држављанин, али налог за пошиљку и осталу логистику је обезбедила једна аустријска компанија. Истовремено, скоро симултано са овом пошиљком једна енглеска компанија је послала Словенији модерне војне радио станице са „крипто заштитом“, у вредности од 5 милиона енглеских фунти!

Поред ове две компаније(аустријске и енглеске) на шверцерску балканску берзу смрти ступа и одређени грчки држављанин, власник фирме регистроване у Панами, са представништвом на бечком аеродрому, за кога ће ова истрага установити да је био један од главних илегалних снабдевача оружјем- само документи који су откривени у једној банци у Будимпешти су открили да је овај трговац смрти зарадио од илегалне продаје оружја Словенији, Хрватској и Муслиманској федерацији (БиХ) преко 80 милиона долара!

Ова књига нам такође открива учешће одређених пољских држављана, који су имали приступ бившим совјетским војним магацинима у тој земљи, из којих су упутили огромне транспорте оружја и муниције у разне луке на Јадрану, током оружаних сукоба 90-их година.

Вероватно највећа илегална пошиљка оружја и муниције, је упућена из једне украјинске луке, намењена хрватским сецесионистима. Декласификовани документи показују да су ту била у питању два брода који су стигли у Копарску луку у Словенији натоварени са 96 великих контејнера пуних оружја, у октобру и новембру 1992. Сав тај товар је пребачен на разне локације у Хрватској, друмовима у транспортним камионима. У књизи су презентовани купопродајни уговори за то оружје између илегалне хрватске владе и овог украјинског трговца смрти(највероватније саме украјинске владе, јер тешко је поверовати да је таква количина наоружања могла да се покрене из земље без знања владе), у вредности од 60 милиона долара- истовремено је извршена уплата за још 40 милиона долара илегалног оружја- све укупно преко 100 милиона долара вредног наоружања из бивших совјетских војних магацина у Украјини!

Приликом последње поморске пошиљке од осам бродова, један брод је пресретнут од стране НАТО флоте, 1994 године. Брод је заплењен, а посада је изведена пред суд у италијанском граду Турину, али су сви ослобођени оптужбе. Ова скандалозна пресуда је изречена, упркос томе да су и тада постојали документи (објављени у овој књизи) који су доказали да је коловођа ове шверцерске групе продао словеначкој влади руске противоклопне и противавионске ракетне системе у вредности од 33,3 милиона долара (током 1991 и 1992). Чак је нудио словенцима тада врло модерне против-ваздушне системе СА-8 Гецко, у јануару 1992, али су штедљиви словенци отказали тај „дил“.

У Словенији је излазак ове књиге већ изазвао праву политичку буру, и прозивке у државном врху, јер се у књизи документује црно на бело учешће словеначког политичког естаблишмента у свим овим прљавим радњама. Несумњиво је да ће сада пасти и „неке главе“- поред Јанеза Јанше, спомињу се и нека друга звучна имена.

Шта ће се десити, и да ли ће се ишта десити у неким водећим земљама Евроуније и НАТО пакта, чије је учешће овде такође недвосмислено доказано остаје нам да видимо. Што се тиче нашег корумпираног и издајничког Српског „политичког естаблишмента“ изгледа да су им такви- евроатлантски, криминални и морални девијанти- и даље узор…

Референца: http://blogs.euobserver.com/alfter/(02.11.2011)

2 replies »

 1. Kome verovati.
  ili se zagovara ne istina smišljeno – organizovano ili se iz ne upućenosti i ne znanja iskoračuje mrakom, ne znanjem, laganjem.
  Ako Vam je pri ruci ili ako možete doći do dnevnog lista Poltike od 04.01.2001 godine na tsrani 2 postoji i dostupan je tekst pod naslovom, „Đavolji scenario“ za raspad Jugoslavije.
  U pod nalovu stoji: “ Rat na tlu bivše SFRJ izazvale vodeće komunističke strukture i organizovani kriminal – tvrdi Paolo Rumiz, novinar iz Trsta koji je živeo u Beogradu od 1986. do 1991.
  U širem tekstu, četvrtine ove druge stranice Politike tvrdi da mržnja među narodima ne stoji, već na kraju toga rata, koji nije bio ništa drzgo do korupcije novim, drugačijim srestvima“ ocenio je Rumaz, novinar iz Trsta.
  U pruženju teksta objašnjava dogovor slovenačkih vlasti i Miloševića. da su, kako kaže, paramilitarne bande išle u „etničko čiščenjwe“ ne da bi pripadnicima svoje nacije obezbedile životni prostor već da bi naterale ljude da beže glavom bez obzira, ostavljajući za sobom grdno bogatstvo , koje je potom postajalo plen „osvajača“.
  Tako je, u stvari, ratni haos štitio lopove i pljačkaše koji su u miru obavljali svoje „poslove“, kaše Paolu Rumiz, dodajući da su „eksperti za korupciju iz Slovenije, Srbije i Hrvatske sve vreme rata sjajno sarađivali.
  Kad je reč o „ratu“ u Sloveniji, Ramiz smatra da je to bio samo jedan „vešto organizovani scenario“ plod dogovora slovenačkih vlasti i Slobodana Miloševića.
  Kao dokaz u prilogu te svoje teze, Rumiz navodi podatak da je general Panić krenuo u jesen 1991. godine ka Zagrebu da bi zaštitio jugoslaviju, ali da je „zaustavljen jednim jedinim zviždukom Miloševića“
  Da više ne prepisum jer je prića dugačka, slobodan sam ako to nije neumesno sa moje strane da svakom ko poželi da mu pošaljem fotokopiju ove strane iz dnevnog lista „politika“, slobodno nek mi samo pošalje adresu na moj e-mail i ja ću mu to poslati bez ikakve novčane nadoknade,
  Pozdrav iz Sunčanog Beograda, DRAGANešković
  e-mail.: DRAGANeskovic@Gmail. com

  PS. A ono što bi trebali da znaju pravnici širom napaćane Jugoslavije da sve što je do sada postignuto u pravnom smislu osamostaljenja i formiranja državaca na teritoriji Jugoslavije, međunarodnim pravnim obavezujućim aktima je ne važeći, ne obavezujući jer:
  “ “ Bečka konvenciaj iz 1963 godine“ “ izričito i jasno kaže da svaki „UGOVOR“ koji je potpisan pod prisilom je ne važeći i ne obavezujući.
  Iz ovaga se jasno oslikava i prepoznaje da su svi pravnici u Jogoslavi pod kontrolom i rade ono za šta ih nije plati poreski obaveznika Jugopslavije dok ono za šta ih je plačao i plača poreski obaveznik Jugoslavije to ne rade. Odgovor je samo u čvrstoj ruci i u sekiri, da to jednim zamahom ruke odseče i sankcioniše,
  Sve pacijenti, psihijatrija je zatajila u Jigoslaviji, očigledni uzrok je krv i ta krv samo krvlju može da se spere.
  pozz. DRAGANešković

  Свиђа ми се

 2. Najveća pobeda u bici koja se vodi između Zavere i ljudi koji vole svoju slobodu bio je neuspeh
  zavere da Americi nametne totalitarnu vladu 1. maja 1976. (na dvestotu godišnjicu osnivanja Iluminata), ili
  4. jula 1976. (na dvestotu godišnjicu osnivanja SAD).
  Osnove ovog revolucionarnog čina bile su utvrđene planom, koji je još februara 1946. godine
  razotkrio „Nju vorld njus“ („New World News“), časopis Organizacje za moralnu obnovu Engleske (Moral
  Re-Armament of England).
  Tvrdi se da su takozvana „Dizeldorfska pravila revolucije“ otkrivena u štabu jedne
  revolucionarne organizacije u Dizeldorfu (Nemačka) od strane grupe savezničkih vojnika, neposredno posle
  Prvog svetskog rata. Ove tvrdnje, međutim, nikada nisu proverene, na zadovoljstvo mnogih istoričara.
  U svakom slučaju, ova pravila iznose na videlo neverovatan plan za stvaranje uslova koji vode ka
  revoluciji:
  ,,a) Kvarite omladinu; odvojte je od religije. Zainteresujte je za seks. Načinite je površnom;
  uništite njenu čvrstinu.
  b) Preuzmite kontrolu nad svim vidovima javnosti, i pri tom:
  1. Odvojte misli ljudi od njihove vlasti, fokusirajući njihovu pažnju na sport, seks, knjige i
  predstave i ostale trivijalnosti.
  2. Podelite ljude na neprijateljske grupe, stalno se vraćajući na kontroverzne stvari bez ikakvog
  značaja.
  3. Uništite veru ljudi u njihove prirodne lidere, stalno ih potcenjujući, ismevajući i obeščašćujući.
  4. Uvek propovedajte pravu demokratiju, ali vlast zgrabite brzo i što nemilosrdnije.
  5. Podsticanjem Vladinih nepromišljenosti, uništavajte poverenje u nju, širite strah od inflacije
  podizanjem cena i širite opšte nezadovoljstvo.
  6. Podstaknite nepotrebne štrajkove u vitalnim industrijskim granama, ohrabrujte građanske
  nerede a zalazite se za blago i meko postupanje vlasti prema počiniocima tih nereda.
  c) Iskoristite neki predtekst kako biste zahtevali registraciju sveg vatrenog oružja, sa izgledom da
  se ono konfiskuje, a populacija ostane bespomoćna“.1
  Zaverenici su očigledno smatrali da su ovi programi uglavnom uspešni.

  Свиђа ми се