ДЕШАВА СЕ...

СТРЕЛКОВ: Порошенкова „казнена експедиција“ стегла обруч око Славјанска


СНАГЕ КИЈЕВСKЕ ХУНТЕ ГУБЕ АВИОНЕ, ТЕНКОВЕ И ОКЛОПНЕ ТРАНСПОРТЕРЕ, АЛИ КОРИСТЕ ОГРОМНУ НАДМОЋ У ОРУЖЈУ

 • Упркос храбрости и жељи устаника да се супротставе нападима тенкова, артиљерије и авијације противника, који уз то има и значајно преимућство у људству, они то нису у стању на отвореном терену. Устаници и народ Доњецке Народне Републике зато позивају руководство Руске Федерације да пружи хитну помоћ Новоросији у циљу спречавања даљег геноцида руског становништва

20.06.2014. ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

Игор Стрелков

Игор Стрелков

КОМАНДАНТ устаника из Доњецке народне републике Игор Стрелков поднео је извештај о ситуацији на фронту после јучерашњих тешких борби у предграђу Славјанска и поново затражио помоћ Русије.

        Ево текста извештаја Игора Стрелкова.

        „У ноћи између 18. и 19. јуна противник је извршио масовно пребацивање војске из села Долгењкоје, где се налазe његова база и логор, у град Красни Лиман, укупно је пребачено више од 130 „комада“ различите војне технике, укључујући око 20 тенкова и 40 оклопних десантних возила, борбених возила пешадије и оклопних транспортера.

        Диверзантска група устаника је успела да, активирањем експлозивне направе, онеспособи један оклопни транспортер у колони.

        Такође, устаници су током ноћи отворили ватру на упориште противника у општини Комбикормовиј.

Рано ујутро 19. јуна 2014. године противник је уз подршку два авиона СУ-25, дивизије самоходних хаубица, батерије вишецевних ракетних бацача „Град“ и неколико минобацачких батерија започео је масовни напад тенковима и моторизованом пешадијом на позиције Краснолиманског одреда устаника код града Јампољ.

        Први напад је одбијен, уништен је један тенк противника.

        Око 11 сати ујутро противник је наставио напад и, упркос губицима, пробио фронт.

        Током борби противник је изгубио четири десантна оклопна возила и велики број војника, али је успео, користећи надмоћ у наоружању, да заузме Јампољ, Захотноје и мост преко реке Северскиј Доњец.

        Истовремено с нападом на Јампољ, велике снаге тенкова и моторизоване пешадије противника напале су град Северск, где се против њих боре одреди под командом Алексеја Мозговоја (Лисичански батаљон).

        Борбе се настављају.

        Покушавајући да помогне одредима који се боре на северу, Краматорска чета устаника напала је противника код места Маркова (источно од Краматорска).

        Током битке за контролни пункт успела је да уништи једно борбено возило пешадије и један оклопни транспортер противника.

        Један устаник је лакше рањен.

        На позицијама око Славјанска и Семјоновке нема промена.

        Ујутро је одред устаника извео минобацачки напад на брдо Карачун и позиције противника у месту Восточниј, противник је узвратио тенковским нападом на Семјоновку, а у 18.00 је хаубицама напао Славјанск.

        Уништено је више зграда.

        Може се констатовати да је украјинска армија извршила Порошенков задатак да се потпуно окружи Славјанск.

        Упркос храбрости и жељи устаника да се супротставе нападима тенкова, артиљерије и авијације противника, који уз то има и значајно преимућство у људству, они то нису у стању на отвореном терену.

        Устаници и народ Доњецке Народне Републике зато позивају руководство Руске Федерације да пружи хитну помоћ Новоросији у циљу спречавања даљег геноцида руског становништва“.

4 replies »

 1. Препоручујем саветницима да иду у добровољце и да помогну,а сила зла је премного које саветују и помажу Америци да започне трећи светски рат./….Израел…./

  Свиђа ми се

 2. Slava najvecem slovenu nasega vremena! Ako prezivi sve ovo, Gospod neka ga cuva, mislim da ce daleko dogurati. Cak ce mozda biti i naslednik onog koji sada vodi nasu stranu u celini…
  A to sto je istoricar po zanimanju, to mu je veliki plus u svemu…

  Свиђа ми се

 3. Миодраже, потпуно сте у праву и у свему се слажем са Вама. Међутим, изгледа да је касно и за запомагање. Још пре три месеца сам писао да ми се чини да ће тај јадан руски народ из Украјине (Новорусије) да прође исто, а можда и горе него што су прошли наши у Српској крајини. Тада сам нашао сличности и у именима: УКРАЈИНА – КРАЈИНА. То уверење сам утврдио када нису прихватили позив да одложе референдум. Мислим да им је већ тада судбина одређена. Молим се да се то не догоди, али изгледа да руски комунисти спашавају њихово братство и јединство као што су и наши политичари и генерали спашавали наше братство и јединство и комунизам. Некако ми они њихови силни генерали са силним ордењем не уливају поверење. То је обична жабокречина, дебелгузи и умишљени стратези који нису омирисали барут и нису знали три месеца унапред да предвиде шта ће се догађати у Украјини. Они су мислили да ће бити исто као на Криму и да ће им се све области редом предавати без испаљеног метка. Када су се ови украјински фашисти (или хајде да их назовемо ултранационалисти) тргли и истерали и посмењивали њихове дебелгузе, постало је опасно и тешко чак и за храбре борце из Славјанска и других страдалних места. Не вреди само срце у јунака, овде су у питању савремени бомбардери какав је сухој. Срце у јунака је можда било најважније у кримском рату из 19. века, а сада су потребни тенкови, авиони, противваздушни системи, школовани војни стратези, специјалци са искуством, пропагандисти и спремност целе нације да трпи за слободу дела свог народа. Свако мора да да неки допринос, или у борби или у памети или у новцу или макар у обичној подршци онима који дају опипљив допринос. На жалост слабо шта од тога имају борци за Славјанск и зато ме ништа не греје да би ти храбри и мучени људи могли да издрже и успеју да одбране своја огњишта.
  И на крају једно незгодно питање. Плаше ли се ти дебелгузи да ће бити осуђени као наши српски генерали? Ако је тако, онда се све лоше пише и тренутним браниоцима Новорусије али и целој Русији. На жалост. А много бих волео да нисам у праву и да су ове речи само моја обична слутња.
  Поздрав свима из Новорусије. Поздрав и читаоцима овог чланка.
  Мића из Ниша

  Свиђа ми се

 4. VLADIMIRE VLADIMIROVIĆU PUTIN VI VIŠE NISTE U PRILICI DA BIRATE IZMEĐU RATA I MIRA.
  NATO je Rusiji nedvosmisleno objavio rat. Putin se pravi da tu vest nije čuo jer rat protiv Rusije se trenutno vodi na bivšoj teritoriji Sovjetskog saveza u nekada bratskoj republici Ukrajini, ili da se vratimo malo u prošlost, rat se vodi na tlu prve pravoslavne Rusije . Počeo je napadom na Rusko pravoslavlje , na Pečarsku Lavru, na sveslkovensko pravoslavlje..Napad na Rusiju je počeo preko Ukrajine, one „galicijsko fašističke divizije iz 1941.“, Nazovi te ih kako hoćete „desni sektor“, novi fašistički svetski poredak, američki hegemonizam, evoatlanski satanizam,Pošast koja dolazi sa Zapada se izjasnila preko svojih portparola Karla Bilta, Rasmunsena, Hilari Klinton, Dozefa Bajdena, DŽona Kerija i novog malog Hitlera Huseina Baraka Obame. Izgleda da Vladimir Vladimirovič Putin nije ozbiljno razumeo njihovu poruku „Komuinizam je gotov na redu je Rusija (rusko pravoslavlje.) Za Zapadne satrape u jugoistočnoj Ukrajini ukrajinska hunta ne sprovodi genocid na svojim narodom ruske nacionalnosti. Spaljivanje živih Rusa u Odesi nije bio zločin već kolateralna šteta. Putin nema prava da brani ugrožen , obespravljen i masakriran svoj narod u Ukrajini. Marhgaret Tačer je svojevremeno uništila argetinski ratnu mornarici zbog 50 svojih farmera na Foklanskim (Malvinskim) ostrvima nadomak argentiske granice. Dok Putin okleva, ili zazire od istopljene moći Amerike, Rashodovani NATO ponovo diže glavu i na svojoj ratnoj mapi precrtava Moskvu, Petrograd, a pre svih, čini se i Minsk. Na stotine mrtvih, ranjenih i izbeglih Rusa iz Ukrajine Putinu nisu dovoljna opomena da Srpski scenario besprekorno finkcioniše i da će Ukrajinsko – Ruski epilog biti isti kao i Srpsko- hrvatsko. bosanski a potom i kosovski. Ako Rusija hitno ne preduzme odlučnije korake i ne polomi zube nadolazećem evoatlanskom fašizmu Rusa neće biti dovoljno da nasele jednu guberniju kao što Srba neće biti ni za pod jednu šljivu.Rusija ne bi da plati cenu „izolacije“ koja je danas mnogo manja od one koju će plaćati novom fašističkom okupatoru. Zato braćo Rusi probudite ruskog medveda zima je davno prošla, Napoleon i Hitler ponovo jašu na Moskvu. Vladimire Vladimiroviču Putin velikog hazjajina DŽugašvilija je kašnjenje od nekoliko meseci koštalo 17 miliona ruskih života, nemojte dozvoliti da vam se njegova greška ponovi nestankom ruskog naroda sa geografske karte sveta. Ponekad nije loše poslušati savet Kutuzova.Vi više nemate vremena za mirotvorne razgovore sa ukrajinskim zločincima, neonacistima i anglosaksonskim fašistima koji su vam javno zapretili uništenjem. Kauboji bi prvi da potegnu. Pokažite im da ste brži, bolji i odlučniji. Mani te se časnih dvoboja, Ne činite čast belosvetskim hohštaplerima Devenportu, Biltu, Barozu , kameronu, Bajdenu, Rasmunsenu, i Obami i ostaloj fašističkoj zapadnoj menažeriji. Spašavajte Rusiju i pravoslavlje poslednju oazu hristoljubivog čovečanstva.

  Свиђа ми се