БАРИКАДЕ

Игор Војиновић: У СУСРЕТ ПРВОМ ГВИДОВДАНУ


Игор Војиновић: У СУСРЕТ ПРВОМ ГВИДОВДАНУ

Све су легенде дозвољене, само косовска је забрањена! Сви су митови неопходни, само онај о Обилићу није. Сви су завјети пожељни само Лазарев је непожељан.

24.06.2013. ФБ Народни покрет Отаџбине, за ФБР приредила Биљана Диковић

igor-vojinovic

Игор Војиновић, председник НП Отаџбина

 

Не смију, нити могу више Срби славити Видовдан, тај „пораз“! Него морамо сви славити велике ЕУ побједе режима и с тога браћо и сестре у складу са евроатланским интеграцијама и споразумом са ЕУ и Шиптарима, а по плану спровођења тог истог споразума СВИ на Газиместан за другом Јулином и са бискупом Теодосијем на челу. Ту нам је срећа. Тако ћемо се спасити.

Кажу јунаштво је прихватити „реалност“, и издати Бога, државу, народ, себе и своју дјецу. То је кажу веома храбро. Нарочито је јуначки и патриотски отићи у Грачаницу на мису у узурпираном манастиру са Вулином на челу. Задужбину Светог краља Милутина предадоше Арбанасима и Ватикану, а обманама и силом хоће што више народа да жртвују на „олтару“ ЕУ и Ватикана. У случају да неко неће, не може тако, него МОРА. Пјеваће се први пут у историји „Грачаница сва у мраку дочекује Видовдан…“

Медији препуни текстова, слика и снимака о биједним Србима који живе на Косову и Метохији. Намеће се општеприхватљив став да Србин на КиМ може само бити болестан, сиромашан и понижен, да то је пожељно. Онда иду прикупљања хуманитарне помоћи и туристички обиласци пакла на Косову. Боже сачувај. Опере се савјест, а и тако потребни новац. Јер да није пара шта бисмо. Не није битно од кога и како долази, чак није ни важно колика је сума у питању, само узимај. Отимај, кради, камчи и најбитније узми шиптарску плату.

Након свега криви су нам Руси. Ти проклети православни Словени. Кажу ЕУробови- „Кога Русија брани а Кина храни надрљао је“! Баш симпатично. Ето Руси ослободише Европу и Свијет више пута, одбранише и несрећне Србе.  Сада не дају ни Сирију. Кина храни неколико милијарди људи. Њена привреда ја најјача у Азији, Африци, Јужној Америци, а све више поклапа и Европу, Америку и Аустралију. Него, шта ће нам Русија и Кина. Имамо ми друга Тита „љубичицу бијелу“, имамо ми и рај земаљски назван ЕУ,  ма имамо и НАТО и ММФ и ГМО, а имамо и Хрвате и Шиптаре а тек Словенце. Најгоре је што имамо Алијине и Туђманове србе, а у огромном броју и Тачијеве србе. Е то нам треба, то је примјер живота и људскости.

Годинама режим све обесмишљава. Отпор, родољубље, протесте, барикаде, Равну Гору и Видовдан. Човјек се тако упита одкуд то одједном без потешкоћа од стране власти можете отићи на Равну Гору или за Видовдан на КиМ? Како то сада не смета? Зашто Равна Гора и Видовдан личе на Гучу? Сјећам се времена када се Видовдан или Равна Гора нису смјели ни поменути, а у случају да сте пошли ка обронку Сувобора гдје је Чича Дража развио први барјак слободе у окупираној Европи дочекале би вас јаке снаге милиције.

Обиљежавање Видовдана на Газиместану од 1999. је било немогуће. Окупација, шиптарски терористи и издаја, а онда је одједном кренуло са организованим одласцима уз дозволу и пратњу УНМИК-а и КФОР-а. Све је више људи почело да долази на КиМ за Видовдан. Чудио сам се, нарочито када се видјело да иза свега стоји режимлија и издајник Небојша Човић.

Лагано је све постајало јасно. Морао си прво да тражиш дозволу за одлазак од окупатора, е онда је то пренешено на шиптарске квазинституције. Сами одласци су били ко неорганизована руља уз огроман број пијаних (у сред Петровског поста). Да, то је циљ, претворити све у бесмислену пијанку и уз појаву квазипатриоских креатура и партизанских четника попут Вука Драшковића. Прави родољуби и четници су се чудили. Све је јасно.  Зато власт и подстиче и овог Видовдана све да иду на Газиместан и Грачаницу, само да се не скупљају у Београду, да се не би случајно скупила критична маса и срушила непријатељски режим. Овако ће их усмјерити на КиМ гдје их чека друг Вулин и Теодосије са шиптарским квазинституцијама.

 

Нема поенте уопште на такав начин ићи на Газиместан и у Грачаницу.

Уколико заборавимо да су издајници толико ојачали Арнауте да њихова КПС може без потешкоћа малтретирати по избору кога хоће и како хоће има ту и значајних разлога.
Неком је изгледа циљ да што више Срба буде понижено и мучено. Они који су против војне акције и жртве за крст часни слободу златну, ту глупост намјештања Шиптарима на нишан називају храброшћу и жртвом?!
НАЈЗНАЧАЈНИ РАЗЛОГ је што је наша епархија разбијена од 2010. године. Нису то успјели ни Турци, ни Нијемци, ни Комунисти, али ови садашњи ЕУфатанитици јесу. Хоће унију у државном и духовном смислу, али с ким? Са ђаволом.

 gvido-vestervele-gracanica-nemacka-1328585176-45689

Рашко призренску епрахију је узурпирао неканонски владика Теодосије (у народу познат као бискуп Тео Шиптар цео) ватрени паписта, екумениста и шиптарски слуга. Режим, ЕУЛЕКС и КФОР су из епархије прогнали преосвећеног владику Артемије и скоро цијело монаштво, а оно што је остало је под контролом Ватикана или у страху.
Теодосије и опат Јањић су предали све храмове у надлежност „Косове“ и римског папе. За шта их слиједи вјечно проклетство. Први су узели шиптарска квазидокумента и први су ушли у њихове паралелне институције. Краду, лажу, пријете, нападају, хапсе и бацају бомбе. Много људи се чуди како то свештеници могу да раде. Е па зато јер то и нису свештеници него изроди екуменистички. Нема ту духовности, ни х од хришћанства. Без канона са западним иновацијама уз огромну материјану корист. И сад треба отићи на њихове мисе!? То је проклето и неправославно.
Значи по духовном принципу више нема шта да се тражи са њима.

У државном смислу режим је прихватио велеиздајнички споразум о предаји КиМ преко ЕУ шиптарским терористима и тај план се спроводи. Отпор јењава јер је обесмишљен. Постепено су све уништили и изконтролисали. Николић, Вучић, Дачић и Вулин су успјели да поставе и контролне административне пунктове на Брњаку и Јарињу, који од јесени и званично постају гранични прелази. Ту су шиптарска царина и погранична полиција уз ЕУЛЕКС и МУП Србије. Велеиздајнички споразум има 15 тачака и веома је једноставна издаја и предаја. Сав предходни отпор пада у воду. Сва борба, све жртве, сви кривци а злочинци ће бити ослобођени одговорности.

Влада укида све србске институције на КиМ као „паралелне“ а народ препушта Хашиму Тачију, Рамушу Харадинају и Агиму Чеку на повјерење. Укидају се србски судови, СУП, општине, документа, ма све се укида. Све се предаје Шиптарима. Добиће ЕПС, Трепчу, позивне телефонске бројеве, све добијају, а заузврат Срби не добијају НИШТА. Србија губи СВЕ!

Режимлије лажу и мажу о некој „србској заједници општина“ и гарантованим правима. Да се све ради за наше добро. Ми не схватамо колико је добро постати „Косовар“, имати шиптарска документа уз живот у Великој Албанији. Зашто би се неко презивао Марковић кад може да буде Марковићи? Зашто да се Урошевац не зове Феризај? То је мултикултурно и просперитетно друштво. Можемо сад у Европу, али у дијеловима, прво срце, па бубрези и тако редом. Шта остане, остаће на Косову.

Игор-Војиновић

Власт плаши народ уколико не прихвати издају и предају да ће бити предати и нападнути. Тачније уколико се сами не уништите, уништиће вас Шиптари или уколико не пустите Шиптаре да вас среде они ће вас средити. Лудило. Режим је пребацио одговорност на Србе на КиМ и на Русију преко начелника округа, председника општина и руског амбсадора који дошао да подржи Вулина и владу Србије на КиМ у њиховим настојањима. У „преговорима“, за склапање споразума каже Дачић учествовали су и представници Срба са КиМ – Бојан Јаковљевић и Крстимир Пантић и каже Ивица још и „шта хоћете“?

Е сада реците даме и господо код кога и како доћи на Видовдан?

Издајнички споразум се спроводи и на КиМ можете ући преко прелаза само у склопу тог споразума, али то је најмањи проблем. Него како даље од Косовске Митровице кад јужно захваљујући издаји већ функционише „Косова“? Значи само у склопу издајничког споразума је могуће доћи до Грачанице и Газиместана на Гвидовдан. Ко организује обележавање „Видовдана“? Канцеларија за КиМ Владе Србије на челу са велеиздајником Александром Вулином. Нема више Министарства за КиМ нити чак ни Координационог центра. Зато су ту „официри за везу“!

РЕЗИМЕ:

– Вулин и Теодосије од Видовдана праве Гвидовдан уз сав пратећи циркус и треба ли у томе учествовати? Можда једино ако им се то може покварити. Но у сваком случају ће они то искористити да покажу као још једну подршку народа њиховој издаји. Није Косово света србска земља због садашњих Срба на њему или грађевина, него због Милоша, Лазара и Немањића. Грађевина није Бог. Свети Сава нас гледа! Режим у Београду на Видовдан прави концерте Цеце и групе Амадеус, у Новом Саду су Халид Бешлић и Звонко Богдан. Опозиције НЕМА! ДСС, СРС и ДВЕРИ се нису ништа договорили да сруше режим и спасу Србију. Биће нека ко протесна шетња. Све је под контролом.

Шта сад? Вјера у Господа Исуса Христа и не саучествовање у издаји.

П.С.
У једној српској основној школи на Косову учитељица је питала ученике шта ће бити кад порасту и у низу разно разних одговора један ђак каже: ЈА ХОЋУ ДА БУДЕМ ШИПТАР! Учитељица је била затечена, оћутала мало па му поставила логично потпитање: Зашто да будеш Шиптар? Ученик одговара: Ја да будем Шиптар и сви Срби ће радити за мене.

Косовска Митровица, Игор Војиновић
24.6.2013.год.

9 replies »

 1. Екуменизам као покрет је врло специфичан и разне полемике постоје по том питању. Али поистовећивати екуменизам и папу („папи клањате“) је тотално незнање. Папа је можда задњи човек који ће присуствовати Светском Сабору Цркава, мада није скроз искључен. Али катиличанство (саборно) може бити још забринутије идејом екуменизма јер је највише протежирају протестанти. Може се рећи да папа у светским оквирима има релативно велику овоземаљску моћ те он понајвише губи евентуалним уједињењем свих цркава. Ми православци одавно нисмо у драгом нам Константинопољу те смо што би се могло рећи одавно без свога, избеглице…а даће Бог вратићемо се.
  Е сад мени је лично безвезе користити ову врло озбиљну причу у дневно политичка користољубља, а многи од нас Срба то итекако раде. Ово је питање векова а не дана месеци или година. Лично за сарадњу да али не за унијаћење (што није ни идеја екуменизма, колико је мени познато).
  Е сад око ових политиканстава које се износе и које са вером не смеју да имају ништа. Вратићу се опет у не далеку прошлост. У првом српском устанку лаички Карађорђе је кренуо силом и остварио то што је могао и када је требао да покуша да сарађује са другима па и са црним султаном он је рекао не, те убрзо се та прича и скончала знамо веч како. Милош са друге стране крену силом и на темељима Карађорђа започе (додуше ту га је и убио-али те је већ нека друга прича), али онда дипломатијом полако добијао елементе државности. Па и звона се на црквама нису чула док он то није испословао са султаном. Мада ми је Карађорђе некако уму схвативљији тип, Милош је добио много тога за мајчицу нам Србију иако је велико питање да ли је био Богу угодан.
  Те тако путеве Христове не мешајте са овим политиканством. Искрено делује ми као да Коштуњави лично из вас говори. Добар човек, поштен и паметан, ал не личи ни на Карађорђа (па да може да се лати мача и покуша да покоље цео НАТО пакт) а никако ни на Милоша (па да седне на сто са црни ђаволом) и испослује неке добробити за мајчицу нам Србију. Ценим да ретко ко од вас који овако здушно бодрите Артемија живи у енклавским деловима Косовске и Метохијске низије?! Јер он мора ради свог постојања да разговара па и договара са суседом (Шиптаром), полицијом (Шиптарском) и са (црним ђаволом)Таћијем, неби ли му деца остала жива. Па како онај из Дечана да опстане ако не договара и преговара са Еулексом, КФОРом и осталима? И ја би волео да могу да се ослоне на Српску полицију и војску и да са Шиптарима немају никаквог контакта (мада и тад би били комшије), али то једноставно није реално (а криваца за то је пуно у српском народу у историји, а ови последњи и понајмањи). Е то је доказ да пут о којима ви причате није чисто религијског карактера него и политиканстког (читај користољувог). Али као што рекох Бог ће судити о нама и нашим путевима, а не ја нити ви.

  Свиђа ми се

 2. Јесте да је један дан прошао, али… срећан вам почетак поста браћо и сестре. Како је пост време у коме се никако не треба упустати у расправе, терање ината и осталих недоличних ствари које би требало да су и у обичним данима стране једном хришћанину а поготову србину светосавцу-православцу, прбаћу да то не чиним.
  Морам да приметим да се овде повела озбиљна расправа о томе да ли је Газиместански Видовдан постао Гвидовдан или није.
  Бићу кратак. Игоре брате потпуно си у праву. Употребио си назив и њиме описао много тога као и то шта данас представља прослава Видовдана на Газиместану. И завршићу са тиме.
  Претпостављате да онда мислим да су и иринеј и теодосије и остале Гвидове слуге и онај прошли а и овај Гвидовдан у потпуности спровеле, одржале и дале му нови смер, баш онакав какав је госпођа Гвидо у договору са Ватиканским идеолозима и замислио да буде. Потврда томе је и заузимање организатора и финансијера из Владе Србије и канцеларије за Косово и Метохију који су нам преко свих медија унапред најавили да ће овај Видовдан бити другачији од свих других, да ће по први пут од 1389. године славити победу и улазак у ЕУ, а не смрт и страдање као и до сада, и да смо ми као народ напокон решени да раскрстимо са својом прошлошћу. Рекли су нам ти „нови мудраци“ како смо ми од сада спремни да постанемо пријатељи оних који су нас кроз векове прогонили и убијали, и зато су изабрали баш Газиместан да покажемо нашим прогонитељима да смо се преобратили, да нам све жртве пале за крст часни и слободу златну више ништа не значе, да их се само стидом присећамо јер су били неразумни и луди што су гинули узалуд, али да смо ми сада паметни и орни за делање са до скора нашим крвницима а од скора са нашим „вечним пријатељима“… ТО СУ РЕКЛИ ФИНАНСИЈЕРИ СКУПА НА ГАЗИМЕСТАНУ… а народ, онај део народа који би још да буде „старомодан и глуп“ је одмах од милоште назвао тај препород ГВИДОВАЊЕМ а сам скуп и место где се то догодило ГВИДОВДАНОМ.
  И ТО ЈЕ ТО… ШТА ТУ НЕКОМЕ НИЈЕ ЈАСНО!
  ВИ који се на овај или онај начин, индиректно или директно, Гвиду и папи клањате… што вас то сада нервира. Да ли бисте да нам забраните и да тумачимо, да расуђујемо и ствари називамо именима, како је то увек наш мудри народ радио… Ееее, то би било много!
  Идите ви вашим путем и нека вам је са срећом, а ми ћемо нашим утабаним, старим светосавским и мученичким, оним којим су ишли сви србски страдалници за Христа и крст часни и слободу златну, као што то чини и наш протерани (ко рече ове неки „момак“ – свргнути) народни преосвештени Владика Артемије. И знајте… не идемо ми за Владиком Артемијем него га само пратимо док он иде за Христом, Богом нашим и за свим Светим, великомученицима палим за Христа! Свако по свом срцу… а како смо одлучили, шта смо радили и где смо стигли или где ћемо стићи… ТО ЋЕМО САЗНАТИ У ДАН ОНАЈ… а до тада пустите нас да РАСУЂУЈЕМО. Значи… запамтите јерртици и отпадници од Христа… „ми“ вам не судимо, све и да хоћемо ми то не можемо, то је посао Свевишњег, али не можете нам забранити да РАСУЂУЈЕМО, а наш став о томе сам вам управо изнео.
  Слава Богу, Господе Исусе Христе, сине Божји, помилуј нас грешне и допусти и онима који не иду Твојим путем да прогледају, да се покају и уразуме и загазе на Твој пут ИСТИНЕ! АМИН!

  Свиђа ми се

 3. Е Славице, мржња ти је помутила мисао а не љубав.
  Питај цењену породуцу Ђорђевић у Грачаници шта је Теодосије а шта Артемије? Погледај те цркве широм Косова поља и Метоха нашег-јесу ли она опстајала тако што смо Турцима редовно секли главе испред олтара или можда због тога што смо им понудили вино и хлеб? а ти што „не пишеш ћирилицу“ јеси ли умивен јутарњом љубављу ка Богу или мржњом ка по теби „изродима“. Љубим вас као и сву нашу браћу широм света! Жалим само што сте не својом кривициом окренули на један чудан пут. Ја га нећу назвати ни да је ка „папи“ нити од „папе“. Он је пут исто Божији као и сви остали, али нека о њему Бог суди. Овоземаљски гледано он је само урушавање и овако разједињених односа унутар наше мајчице нам Србије и ништа више од тога. Колико ти знаш о папи толико знаш и о екумнизму, а Бога ми и о Артемију и Теодосију. Не величај и не идеалиши није то својствено православној вери – осим ако тај нови пут не помиње и неку другу веру. Па и зилоти имају свој пут и он је Божији те у ваш пут треба тако гледати. Човек је свесно биће и нека сам бира…Ја ћу вам рећи, а ви живи били па видели, ваш пут има коначност. Исусов је бесконачан!

  Свиђа ми се

 4. Момак нико од нас не пљује по Теодосију сам је он пљунуо на себе!!! А што се тиче качења за владику Артемија, сасвим логично да је тако јер се владика закачио за Господа Христа а и ми да се нађемо у том друштву. Осталима желимо срећан пут ка папи!!!

  Свиђа ми се

 5. VOLINA OSTAJE VOLINA.“MOMAK“,NE REČE ZAŠTA SI MOMAK.? PROTRLJAJ OČI MOŽDA ĆEŠ DA VIDIŠ BAR NEŠTO.

  SLEPAC KOD OČIJU.

  IGORE,BOG TI DAO SVE NAJBOLJE.

  Свиђа ми се

 6. Гладна и испошћена душа бежи од јаких речи. За српску слогу ради и лакше речи бирај а Богу препусти да одреди ко је издао веру!!! Најпосле прочитај нешто од Нушићевих дела да видиш како се црква очувала за време Турска доба… И морам да се насмејем коришћењу речи екуменизам. Побегло се од изворног значења речи „екумена“ у нешто што је скроз супротно, не улазећи у верску тежину речи и саме појаве. А кад смо и код вере, опет погледај шта се збивало за време Турске окупације Косовског региона и како је црква опстајала – Бог је велик. Па опет није било „паралелних цркава“ – ал и то је Божији пут па ће и томе само он судити. Ни ти ни ја нисмо толико моћни!
  ПиСи: Нисам ничији доушник а по најмање СПЦ-а, него само посматрач излива емоција по интернету и од вас мом схватању ближих, и од ових ЕУ-оваца а Бог ме и од ове педерске неовладинске пошасти што се шири драгом нам земљом.

  Свиђа ми се

 7. Докле ћете људи више пљувати по владици Теодосију? То што ви пљујете по њему само показује колико и да је он заиста у праву. Уосталом ко сте ви да судите о томе ко је канонски а ко неканонски епископ? Да нисте можда васељенски патријарх? Људи ваш проблем је што сте се толико закачили за тог Артемија да истину једноставно не желите да сагледате, а реалност је да је Артемије свргнут, а и ко је иоле духован препознаће његово лукавство у његовим полудовршеним беседама. Свако добро

  Свиђа ми се

 8. Амин брате Игоре!
  А ти Миле и твоја „команда“, много сте ми нешто нео пагански настројени са вашим Видом и осталим триповима! Срби имају једнога Бога, Господа Исуса Христа а не Срба или Вида!!! Данас би сви да буду у „команди“ и да наређују ко ће шта да ради а нико се не јавља да буде обичан редов. Сви би на пречац у генерале или бар у мајоре али да буду у команди. Не треба нам Монах без манастира, имамо Владику са манастирима и монаштвом!
  СРБИ НА ОКУП!

  Свиђа ми се