АКТУЕЛНО

Српски сабор ЗАВЕТНИЦИ: Отворено писмо Председнику Републике Србије


pismo

29.06.2014. ел.поштом, за ФБР приредила Биљана Диковић

Отворено писмо Председнику Републике Србије

 

Уз дужно уважавање функције коју вршите и која Вас обавезује на поштовање Устава Републике Србије и Резолуције 12 44 СБ УН, као и у име некадашњег поштовања које смо гајили према Вама, осећамо моралну обавезу да Вас обавестимо да смо веома забринути због саопштења Српске напредне странке коју сте основали и која Вам је на превару отета.

У саопштењу Српске напредне странке се наводи да је вербални напад на Вас заправо напад на државу. Желимо да нагласимо да на Газиместану нико није вербално напао Вас као појединца – Томислава Николића, већ искључиво као председника који не поштује Устав сопствене државе. Такође наглашавамо да ниједан појединац, па ни председник, нема право да се изједначи са државом. Држава није председник, држава је народ. Држава су српски домаћини, српска младост, српска интелигенција, али су држава и сви они Срби са Космета којих се одричете зарад европског пута Србије.

Жао нам је уколико сте наше узвике лично схватили и уколико су Вас увредили, али морате знати да Вас никада наше речи не могу повредити и понизити у тој мери у којој су Ваша дела понизила Србију. Такође истичемо да се залажемо за слободу говора и слободно изражавање воље, али да се најоштрије противимо непромишљеном покушају појединаца да скрену пажњу на себе коришћењем пиротехничких средстава на светом месту, крај споменика косовским јунацима.

Позивамо Вас да се оградите од саопштења Српске напредне странке која Вас изједначава са државом и да прихватите да су повици који су се чули на Газиместану став већине Срба који су Вас изабрали за председника, а чије сте поверење изневерили стављајући се на страну Владе која се одрекла Космета и издала српски народ, а Вашу улогу потпуно деградирала.

Поносни смо што смо на Видовдан били део народа који је негодовао, али се искрено надамо да смо последњи пут били принуђени на такав чин. Као млади и образовани људи који су забринути за будућност своје државе и својих сународника, позивамо Вас да се оградите од актуелне политике Српске напредне странке и исправите грешку коју сте начинили када сте препустили странку Александру Вучићу и самим тим му омогућили да дође на власт и у прилику да понизи Србе више него што је то учинио било који његов претходник.

Уколико се оглушите о вапај свог народа наши повици ће бити све гласнији. Желимо да знате да они нису знак неваспитања и примитивизма, као што тврди Српска напредна странка, већ проистичу из очајања због ситуације у којој се Србија налази. У ситуацији у којој све институције ћуте наши повици су наша морална и патриотска дужност!

Српски сабор Заветници

3 replies »

  1. Dzaba je govoriti gluvome. Njemu je sve vaznije od naroda,a brine se za isti tek toliko da se ne buni previse ne bi li bio on na miru i njegova zenica. Sta ocekivati od covjeka koji se javno kune u Boga i odmah zatim pogazi to isto? Pa taj nema ni stida ni obraza. Da je iole covjek ne bi dopustio da mu se zena tako bahato ponasa. Bar na to moze uticati. On je olicenje Sojica kojemu je samo u glavi da jase Srbiju

    Свиђа ми се