ДЕШАВА СЕ...

ТУЖИЛАШТВУ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА (19): ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ПРОТИВ СЕНКОВИЋ ИВАНА И ЂУРАЂА


„Ради исмевања Хашког трибунала, без икакве сумње антисрпског и злочиначког суда, урадио сам оптужне предлоге против 30 знаменитих Срба, чији `злочин` се састоји у томе што су се истакли у борби за ослобођење српског народа и заузимају значајно место у нашој историји и колективном памћењу. Сваки дан објављиваћу оптужни предлог против једног `осумњиченог`. Гарантујем да ћете се сваки пут бар добро насмејати“, каже у својој поруци наш читалац Душан Марић.
Актуелно је, наравно све што је везано за ову тему и за наш сајт, тако да ћемо објавити све „оптужне предлоге“ уваженог читаоца СРБског ФБРепортера.
На крају представљања свих, по информацији господина Марића, тим адвоката из Београда ће „ово мало правно дотерати, па ће то заиста упутити Хашком трибуналу, са предлогом да против наведених подигну оптужницу“ и то доставити медијима.

30.06.2014. за ФБР приредила Биљана Диковић

хајдуци

ТУЖИЛАШТВУ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА – МЕЂУНАРОДНОГ ТРИБУНАЛА ЗА КРИВИЧНО ГОЊЕЊЕ

ЛИЦА ОДГОВОРНИХ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ НА ТЕРИТОРИЈИ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ

 

ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ПРОТИВ СЕНКОВИЋ ИВАНА И ЂУРАЂА

Из Рибника код Кључа

Зато што Сенковић Ђурађ, иако стар и смртно болестан, одбио захтев аге од Рибника да му буде слуга и да му на име пореза до краја живота преде гаће и кошуљу, чиме је исказао непоштовање према турској власти и царевини, чији је ага био представник, али и подстицања српског становништва у Рибнику, Кључу и Чађавици на непослушност и побуну.

Зато што је стари и смртно болесни Сенковић Ђурађ одбио да аги изађе на мегда, уз изговор да се због болести и старости ни на коњу не може држати, већ је на мегдан послао свог сина Ивана, који је имао непуних 18 година, чиме је починио ратни злочин употребе малолетне деце у ратним сукобима.

Зато што је Сенковић Ђурађ свом сину дао копље и сабљу иако Иван, као малолетно лице, није имао дозволу за држање а камоли ношење оружја.

Зато што је осумњичени Сенковић Иван, пре него што га је погубио, смишљено и систематски понижавао агу од Рибника тако што га је, наочиглед агиних паша и локалног становништва, дуго гањао низ поље рибничко.

Зато што је Сенковић Иван, док га је јурио низ поље рибничко, а пре него што га је погубио, аги од Рибника сабљом искидао све ките на појасу, које му је његова агиница брижљиво ткала и везла годиницу дана, чиме је починио кривично дело уништавања турских уметничких ручних рукотворина.

Зато што на крају мегдана, када му се ага практично предао, Сенковић Иван није аги поштедео живот, већ је на његову разумну и коректну пословну понуду „Ишти блага колико ти драго“, одговорио „Волим твоју једну мртву главу, него благо цара честитога“ и сабљом му одсекао главу, чиме је прекршио прописе Женевске конвенције о поступању са ратним заробљеницима.

Зато што је Сенковић Иван после мегдана од агиних синова отео и противправно присвојио два коња витеза.

 

——-

ПРЕТХОДНИ ТЕКСТ:

ТУЖИЛАШТВУ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА (18): ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ ПРОТИВ СЕЊАНИН ТАДИЈЕ