АКТУЕЛНО

СРБски ФБРепортер је данас обележио 3 године рада, са скоро 11 милиона посета (у оквиру „фбр медијске групе“)


fbr redakcijaФБР РЕДАКЦИЈА:

Пре тачно три године, наш волонтерски алтернативни медиј – СРБски ФБРепортер је објавио свој први аматерски чланак, који прилажемо у наставку овог уводника (текст је у оригиналу- једино је фонт измењен и додат је банер). Аутор чланка је наш активни члан и „ветеран“ групе (са нама је од оснивања), уважена сестра Биљана Митић…

Може се рећи да се наш интернет портал (и пратећа „ФБР медијска група“) изнедрио из Фејсбук групе „Разбијмо режимски медијски мрак, и постанимо сви ФБ репортери“, која је формирана пре више од три године на овој друштвеној мрежи са циљем разобличавања режимске медијске пропаганде, и истинитог информисања српске јавности- пре свега везано за издају националних интереса и напада на Уставни поредак државе Србије на Косову и Метохији. И то од стране оних који су у Србији освојили власт путем западно спонзорисаног „петооктобарског пуча“ 2000-те, и „дефакто“ на власт у Србији дошли на крилима НАТО бомбардера; Да би њихову издајничку политику, попут штафетне палице, преузимали сви потоњи режими, укључујући и овај последњи „напредњачко-социјалистички“…

Идеја формирања ФБР групе на „фејсу“ је била садржана у томе- да чланови групе доприносе нашем независном медијском порталу својим аутентичним прилозима са терена, нарочито у времену и простору, када су водећи српски медији многе критичне догађаје, једноставно игнорисали. Овај вид „аматерског новинарског рада“ је и даље присутан у оквиру групе и на сајту, али смо временом прерасли у озбиљну новинарску редакцију, са веома компетентним сарадницима из редова професионалних новинара, водећих интелектуалаца, преводилаца идр… Тако да су и наши медијски прилози попримили нове и „озбиљније“ димензије. Као резултат таквог посвећеног рада свих чланова редакције, наши прилози данас су редовно преузимани од стране угледних медија и других институција.

По оснивању Фејсбук групе, убрзо смо увидели да ширење „вести са терена“ и разбијање „режимског медијског мрака“ искључиво у оквиру друштвених мрежа није било довољно из више разлога, те смо покренули и наш интернет портал „Србски Фејсбук Репортер“ (скраћено ФБР), што нам је омогућило бољу презентацију ауторских садржаја и знатно увећало читалачки корпус.

фбр групаТи наши почеци јесу можда и били трапави, али смо „учили“ у ходу, и унапређивали наш рад, тако да смо међу алтернативним медијима постали веома „конкурентни“, пре свега захваљујући несебичном и стручном раду двоје водећих уредника: Биљане Диковић и Мире Радосављевић. Али као што сам истакао успех овог медија јесте и успех целе наше редакције која данас броји 28 активних чланова, и већи број повремених сарадника, и свакако и наше (пара)медијске групе на Фејсбуку: „Разбијмо режимски медијски мрак, и постанимо сви ФБ репортери“.

Наша пројекција је била да ћемо у првих годину дана остварити број посета преко два милиона. Ми смо то остварили у првих 11 месеци. Данас (28.јун 2014), за непуне три године, од почетка нашег волонтерског рада успели смо да остваримо рекордних 10.462.639 посете (у оквиру ФБР медијске групе, коју чине 6 блогова).

2. маја 2014. ФБР је био на 11. месту у свету по посети, у конкуренцији свих сајтова на wordpress.com платформи. Такође, желимо да истакнемо да је ФБР већ дуже време непрестано најпосећенији сајт на српском, на wordpress.com платформи.

Wordpress 11 mesto na svetu

Чланови редакције, као и сам сајт СРБски ФБРепортер, су током претходне три године добили значајна јавна признања за „алтернативни медијски рад“ – детаљније на страници Јавна признања.

Користимо ову прилику да се захвалимо нашим верним сарадницима, члановима редакције, члановима „ФБР групе“, и свим нашим верним читаоцима на подршци – јер без свих нас (и вас) заједно, овакав успех не би био могућ…

ФБР редакција, 30. јун 2014

————————————————————–

Корупција у „Јури“, извештава Биљана Митић

30 јун 2011, ФБР Biljana Mitic

ЛИНК НА ОРИГИНАЛНИ ЧЛАНАК: http://wp.me/p1Fuk8-6

Biljana Mitic
Пре десетак дана, Јутро ТВ5 Ниш, говорила је жена чија ћерка ради у „ЈУРИ“ – Д.Међурово: радно време 06-14 сати (Постоји само 1 аутобуска линија. Проблем је како доћи на посао из других делова града.). Сваког дана их обавесте да требају остати још 2 сата дуже да раде. Плата ? Све време стоје. Чак и када је пауза, нема довољно столица да би се сви одморили, већина стоји целог дана. Претходног дана су сви радници, док су слушали представника „ЈУРЕ“, морали да клече. … Ето, каквог су послодавца довели Динкић, Тадић… и још се хвале.

5 replies »

  1. СРЕЋНА ВАМ ВЕОМА УСПЕШНА ТРОГОДИШЊИЦА У БОРБИ ЗА НАШ НАРОД И НАШУ ДЕДОВИНУ!

    ЖЕЛИМ ДА У ТОМ ИСТРАЈЕТЕ С НОВИМ УСПЕСИМА И ЈОШ ВЕЋОМ НАРОДНОМ ПОДРШКОМ И
    ИНТЕРЕСОВАЊЕМ!

    СВАКОМ ЧЛАНУ ВАШЕГ УРЕДНИШТВА ЖЕЛИМ ДОБРО ЗДРАВЉЕ!

    Свиђа ми се