Љиљана Јовановић

Ванредна вест – Порошенко прекинуо примирје!


Украјински председник прекинуо примирје

Извор: РТ 30.6.2014.
Превод: Љиљана Јовановић

porosenko-v

Украјински председник Пјотр Порошенко је одлучио да не продужи примирје са Доњецком и Луганском народном републиком, објавивши крај крхког договора о примирју, да би се смањила тензија у источним регионима земље.

“Ми ћемо напасти да би ослободили нашу земљу-рекао је Порошенко, наводи се у саопштењу на председниковом сајту.

3 replies »

 1. VLADIMIRE VLADIMIROVIĆU PUTIN VI VIŠE NISTE U PRILICI DA BIRATE IZMEĐU RATA I MIRA.
  NATO je Rusiji nedvosmisleno objavio rat. Putin se pravi da tu vest nije čuo jer rat protiv Rusije se trenutno vodi na bivšoj teritoriji Sovjetskog saveza u nekada bratskoj republici Ukrajini, ili da se vratimo malo u prošlost, rat se vodi na tlu prve pravoslavne Rusije . Počeo je napadom na Rusko pravoslavlje , na Pečarsku Lavru, na sveslkovensko pravoslavlje..Napad na Rusiju je počeo preko Ukrajine, one „galicijsko fašističke divizije iz 1941.“, Nazovi te ih kako hoćete „desni sektor“, novi fašistički svetski poredak, američki hegemonizam, evoatlanski satanizam,Pošast koja dolazi sa Zapada se izjasnila preko svojih portparola Karla Bilta, Rasmunsena, Hilari Klinton, Dozefa Bajdena, DŽona Kerija i novog malog Hitlera Huseina Baraka Obame. Izgleda da Vladimir Vladimirovič Putin nije ozbiljno razumeo njihovu poruku „Komuinizam je gotov na redu je Rusija (rusko pravoslavlje.) Za Zapadne satrape u jugoistočnoj Ukrajini ukrajinska hunta ne sprovodi genocid na svojim narodom ruske nacionalnosti. Spaljivanje živih Rusa u Odesi nije bio zločin već kolateralna šteta. Putin nema prava da brani ugrožen , obespravljen i masakriran svoj narod u Ukrajini. Margaret Tačer je svojevremeno uništila argetinsku ratnu mornaricu zbog 50 svojih farmera na Foklanskim (Malvinskim) ostrvima nadomak argentiske granice. Dok Putin okleva, ili zazire od istopljene moći Amerike, Rashodovani NATO ponovo diže glavu i na svojoj ratnoj mapi precrtava Moskvu, Petrograd, a pre svih, čini se i Minsk. Na stotine mrtvih, ranjenih i izbeglih Rusa iz Ukrajine Putinu nisu dovoljna opomena da Srpski scenario besprekorno finkcioniše i da će Ukrajinsko – Ruski epilog biti isti kao i Srpsko- hrvatsko. bosanski a potom i kosovski. Ako Rusija hitno ne preduzme odlučnije korake i ne polomi zube nadolazećem evoatlanskom fašizmu Rusa neće biti dovoljno da nasele jednu guberniju, kao što Srba neće biti ni za pod jednu šljivu.Rusija ne bi da plati cenu „izolacije“ koja je danas mnogo manja od one koju će plaćati novom fašističkom okupatoru. Zato braćo Rusi probudite ruskog medveda zima je davno prošla, Napoleon i Hitler ponovo jašu na Moskvu. Vladimire Vladimiroviču Putin velikog hazjajina DŽugašvilija je kašnjenje od nekoliko meseci koštalo 17 miliona ruskih života, nemojte dozvoliti da vam se njegova greška ponovi nestankom ruskog naroda sa geografske karte sveta. Ponekad nije loše poslušati savet Kutuzova.Vi više nemate vremena za mirotvorne razgovore sa ukrajinskim zločincima, neonacistima i anglosaksonskim fašistima koji su vam javno zapretili uništenjem. Kauboji bi prvi da potegnu. Pokažite im da ste brži, bolji i odlučniji. Mani te se časnih dvoboja, Ne činite čast belosvetskim hohštaplerima Devenportu, Biltu, Barozu , Kameronu, Bajdenu, Rasmunsenu, i Obami i ostaloj zapadnoj fašističkoj menažeriji. Spašavajte Rusiju i pravoslavlje poslednju oazu hristoljubivog čovečanstva.
  Miodrag Tomić Stublinski
  17. juni 2014.

  Свиђа ми се

 2. Ко мачем сече – од мача гине!

  Чију земљу ћеш ослободити наци-фашисто? Руску Малорусију?! Од кога? Од Русије и Руса?!

  Ти си стварно изгубио разум! Мржња је опасна ствар за човека. То је први знак да је човек опседнут ђаволом!

  По вољи Божјој одиграћеш своју бедну улогу: помоћи чеш Русији, Русима и брату Путину да преломе кад схвате да са рогатим нема преговора и мира…

  Нека буде воља Божја!

  Свиђа ми се