Украјина

Отворено писмо народима света од становника Донбаса! Кијев је одлучио да нас све побије!


MQB1fXGleD8

Отворено писмо народима света од становника Донбаса!

Новорус.инфо 07/04/2014.

Ми, становници Донбаса молимо за помоћ људе који имају разума, воље и савести и за које људски живот представља највећу вредност!

21. фебруара, после „наранџасте револуције“, у држави Украјини десио се државни удар војним путем, услед чега су на већем делу територије власт преотели опозиционари – проамерички колаборационисти. Они су, уз помоћ технологија њихових прекоокеанских налогодаваца, покренули машину државног терора. Стотине политичких затвореника чаме у затворима. Нема слободе говора и слободе штампе. Опозиција се уништава. Стотине дисидената је убијено. Новинаре прогањају и убијају. На делу је средњевековна окрутност безумних нациста којих се чак и полиција плаши. Потпуно је обманута међународна заједница (од виших чиновника, преко међународних представника, до новинара у медијима) о правом стању у Украјини. Спроведени су нелегитимни председнички избори.

У таквој ситуацији врши се, монструозан по својој суштини и циничан по свом садржају, геноцид народа Донбаса – јединог региона Украјине који је масовно на референдуму изразио неслагање са политиком коју спроводи Кијев. Због тога је Кијев на Донбас послао трупе да убијају оне који се не слажу.

Нас гађају и са земље и са неба! Из минобацача, авиона, фосфорним бомбама, хемијским оружјем, хаубицама, системима „Град“.
Фашистима из Кијева је сасвим небитно ко је пред њима – мушкарци, жене, старци или деца. Они убијају рањенике, пуцају на избеглице који масовно, на хиљаде, од рата беже у Русију, убијају новинаре зато што се плаше истине. Они сакривају истину о својим злочинима, уводећи у заблуду светску јавност. И свет ћути.

Ми смо сами са својом невољом, са својим ратом! Мирни житељи Донбаса приморани су да узму оружје и да бране своју земљу, своју кућу, своју породицу од спољног агресора, од кијевских окупатора!

Ми се обраћамо народима света са вапајем за помоћ! Помозите нам да преживимо! Ми смо цивили и бранимо се како можемо, али Кијев је одлучио да нас све побије! Порошенкове снаге намерно уништавају инфраструктуру региона, бомбардују водоводе, електро мрежу, путеве, не отварају хуманитарне коридоре, окружују градове доводећи их до хуманитарне катастрофе!

Ово је обичан фашизам. Ово је геноцид над људима!

Иван Иванов,
Централна новинска агенција Новоросија, Новорус.инфо

__________
Превод: СРБски ФБРепортер

7 replies »

 1. Žalosno je šta preživljava naš bratski narod u Ukrajini od ubica indoktriniranih od zapadne agenture preuzimanjem na silu vlasti kako bi se Ukrajina priklonila zapadu i tako omogućila Amerikancima prisustvo Crnom Moru.Na našoj vlasti je da donese mere kako i na koji način da pomogne braći u Dombasu u hrani i zaštiti dece jer izgleda da Rusijom ne vladaju rusi ili Putin ne može da prvi uđe na tlo Ukrajine jer će tada biti otvorena vrata da zapad takođe umaršira na tlo Ukrajine kao mirovni ?..kontigent.Postoje i druge alternative da ih ne spominjem to je na drugima da odlučuju.Prihvatam petoro dece da primim dok se ne smiri stanje u Ukrajini.Nadam se da će se pravda i slovenska sloga ipak dogoditi i sebi obezbediti mir jer istorijsko iskustvo opominje.

  Свиђа ми се

 2. Жалосно и трагично шта се догађа славном и поносном руском народу. Да ли је могуће да заштита не долази од Русије?! Па шта треба да се догоди још, да се покрене Русија? Чему онда оно хвалисање оружјем од стране Русије? Ако је на почетку и било тактике од стране Путина, да се не крене у одбрану својих грађана, сада све то прелази у фарсу, али не у обичну већ у најозбиљнију – трагичну, у којој део најмоћнијег народа на свету страда пред очима свог сопственог народа који вапи за помоћ. На жалост не знам како да помогнем Русима у Украјини. Као појединац сам немоћан. Ипак, имам једино свој глас који позива све људе добре воље, све оне који се осећају као Словени и као браћа једног, некада јединственог народа у давнини да се окупе и да се супроставе нечастивом јуришнику који не преза од најгорих злочина над невиним народом. Зато, “Смрт фашизму, слобода народу руском“!

  Свиђа ми се

  • Sramno je tuzno i zalosno,koliki je pokvarenjak njihov predsednik koji samo misli na svoje,,GAZPROM 120 MILIJARDI CARSTVO,,..GINU DECA,ZENE,UBIJAJU IH NOCU PO KUCAMA NA NAJZVERSKIJI NACIN…A STA JE UCINIO MISTER PUTIN..NISTA…SRAM TE BILO RUSIJO..STO CUTIS DOK TE PALE,KOLJU,UBIJAJU..A U KIJEVU SI…NASTALA.

   Свиђа ми се

 3. Браћо, издржите. Срби су уз вас али и ми смо окупирани тако вам не можемо много помоћи. Не знам шта чека мајка Русија. Ово је недопустиво. Нека вам је Бог у помоћи.

  Свиђа ми се