САД

РТ – Америчка агенција RAND разрадила Порошенку план казнене операцијe на југоистоку Украјине!


Извор: РТ 4.7.2014.
Превод: СРБски ФБРепортер

У поседу новинара нашао се документ који су, како се претпоставља, припремили стручњаци америчког Центра за стратешка истраживања RAND Corporation. Он обухвата три фазе деловања казнених снага у источној Украјини. План подразумева убијање заробљених припадника народне милиције као и цивила који их подржавају, стварање филтрационих кампова, одузимање имовине становника региона ради промовисања војника који су се највише истакли током казнене операције.

sl1

Онлајн издање BeforeIt’s News објавило је документ на коме стоји ознака „поверљиво“. Наводи се да је он разрађен у америчком Центру за стратешка истраживања RAND Corporation и садржи сценарио по коме треба да делују украјинске власти у случају неуспеха „мировног плана“.

У документу су наведене три фазе кроз које се мора одвијати војна операција у источној Украјини.

Током прве фазе уводи се ванредно стање. Регионе који се не покоравају Кијеву треба блокирати за улазак, излазак и испоруку било које робе. Осим тога, тамо се прекида емитовање тв и радио програма, искључује интернет, мобилна и фиксна телефонија. Такође, од 20 до 6 часова уводи се полицијски час.

За представнике страних медија уводи се посебан поступак за кретање у региону.

У документу се наводи да ће у оквиру операције бити уништен значајан део предузећа индустрије угља. Међутим, то се карактерише позитивно на следећи начин: према мишљењу аутора документа, субвенције за та предузећа представљају значајно оптерећење буџета Украјине, а затварање индустрије Донбаса ће омогућити да се драстично смањи обим потрошње гаса, и самим тим, смањити зависност од Русије.

Такође се примећује да ће у оквиру операције „бити значајно ослабљене економске и политичке позиције групе Р. Ахметова.“

Аутори документа тврде да ће економски и социјални проблеми моћи да се објасне становништву као последице трошкова војне операције која није могла да се избегне „због непопустљивости терориста“.

sl2

Друга фаза подразумева чишћење региона. Прстен се сужава, врше се ваздушни напади на стратешке циљеве и места на којима су концентрисане трупе. Посебно се наглашава да не треба искључити употребу забрањених оружја ради смањења губитака особља.

Приметимо да су украјински војници осумњичени за коришћење забрањених запаљивих бомби са применом белог фосфора. Интернетом су кружили снимци који потврђују коришћење тих граната, али коментара из Кијева није било.

Украјинска авијација бомбардује инфраструктуру, укључујући болнице и школе. Након наставка „активне фазе“ операције, кијевске власти свакодневно примењују масовне артиљеријске нападе на градове, број цивилних жртава је знатно повећан.

Затим, у америчком документу следи детаљан план како треба ослободити насељена места. Подразумева се да у градове прво улазе оклопна возила а на све који су наоружани се отвара ватра. Сво мушко становништво се евакуише у филтрационе логоре, за пружање отпора следи стрељање.

Наглашава се да чување филтрационих логора треба поверити идеолошки најстабилнијим јединицама.

Људи који имају знакове учешћа у борбама (овде се наводи да то могу бити модрице, ране од метака и гелера, трагови барута, итд) треба да буду кривично гоњени за сепаратизам и тероризам.

Неопходно је нагласити да су кијевске власти већ најавиле вршење „филтрационих сктивности“.
„Вршиће се потпуно филтрирање. То се односи на комплетне филтрационе активности. Гледаће се да ли међу људима, чак и међу женама, нема оних које су повезане са сепаратизмом, оних који су починили злочине у Украјини у вези са терористичким активностима. А све то може бити“ – рекао је 11. јуна на украјинској телевизији Михаил Коваљ, који је тада обављао функцију министра одбране.

sl3

Трећа тачка плана предвиђа обнову „нормалног“ живота у регионима. Поред успостављања услова за живот, овде је потребно да се ојача граница са Русијом и опреме контролни пунктови. Све избеглице ће добити могућност да се врате. Међутим, мушкарци од 18-60 година ће морати да прођу проверу у филтрационим логорима.

„Имовина осуђених и исељених становника Луганског и Доњецког региона одузима се у корист државе како би затим била предата истакнутим борцима антитерористичке операције“ – каже се у документу.

Посебно се подвлачи да рад страних медија у области извођења војних операција треба искључити и такође мора да се обави велика пропагандна кампања у циљу похвале „херојства“ учесника операције.

Напомиње се да, ако се војна операција заврши до 1. септембра 2014, ванредно стање не укидати пре 1. јануара 2015.

  • Корпорација RAND (од речи Research and Development – «истраживања“ и „развој“) је основана 1948. и била је првобитно конструкторски центар. Међутим, 1950. она се, по наређењу владиних агенција САД, укључила у истраживања у области националне безбедности. Посебна пажња у раду корпорације посвећује се развоју нових метода анализе.

—————————

ФБР ДОДАТАК:

rand

Као што се види из горњег инсерта са Википедије, „РАНД“ је финансиран директно од стране америчке владе, и власништво је највећег америчког војног контрактора, авионске компаније „Даглас“. Иначе „РАНД“ је основао 1948 бивши командант америчког ратног ваздухопловства генерал Хенри Арнолд. Основна намена „РАНД“-а је да штити америчке војне и држвне интересе, иначе компанија је позната по изуму (разради) нуклеарне „доктрине самоуништења“ (МАД) као методе спречавања Совјета да нападну САД, 50их година, у време америчког министра одбране Роберта МекНамаре. Иначе овај план који је „понуђен“ Кијевској фашистичкој хунти посредством америчке владе, је примењен (израдила га је „РАНД“ корпорација) у готово идентичној форми приликом америчког геноцида на Ирачанима у региону Фалуџе 2004 када је овај град комплетно уништен, више стотина становника (по неким проценама број се креће у хиљадама) побијено, и готовно комплетно становништво етнички почишћено (званично око 60,000 избеглица). На Фалуџи су такође коришћена оружја забрањена Женевском конвенцијом, као што је то недавно чињено у источној Украјини- коришћењем фосфорних бомби, муниције са осирамошеним уранијумом исл.- као резултат такве америчке геноцидне употребе забрањених оружја, у том региону се и данас рађају деца са стравичним деформитетима… Поред бившег Блеквотера (сада Академи), РАНД је вероватно друга, ако не и прва, најозлоглашенија америчка „полу-државна“ (НВО) корпорација, која обавља прљаве послове за потребе Беле Куће, а све у духу Реганове доктрине из 1984, да коришћењем пара-државних НВО уместо ЦИА и других специјалних служби, треба избећи директну компромитацију америчке државе… (фбр коментар: Миодраг Новаковић)

1 reply »

  1. АПСОЛУТНО МОГУЋЕ !

    Fri, 4 Jul 2014 20:29:54 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: „Извор: РТ 4.7.2014. Превод: СРБски ФБРепортер

    У поседу новинара нашао се документ који су, како се претпоставља, припремили стручњаци америчког Центра за стратешка истраживања RAND Corporation. Он обухвата три фазе деловања казнених снага у источној У“ >

    Свиђа ми се