ДРУШТВО

Протест у Новом Саду – Укинути „сексуално образовање“!


Укинути сексуално образовање!

08 јул 2014 Двери

Представници Покрета Двери данас су у Новом Саду затражили укидање предмета сексуалног образовања у војвођанским средњим школама оцењујући да је тај пилот пројекат покренут прошле године противуставно и незаконито.

Члан руководства Двери Радош Пејовић је, на конференцији за новинаре испред зграде Скупштине Војводине, поновио захтев тог покрета да ресорно министарство укине предмет уведен у десет гимназија или средњих школа, као и да буде повучен посебан уџбеник, јер се тиме ђацима „промовишу хомосексуализам и све што је изопачено“.

Пејовић је навео да пројекат Покрајинског секретаријата за спорт и омладину „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“, који је уведен одлуком покрајинске скупштине, „промовише развод и ступање у сексуалне односе деце већ од њихове 12. године, уместо да промовише брак и породицу“.

seksualno-vaspitanje-104-105-str

За тај „срамни пројекат“ је из покрајинског буџета издвојено 20 милиона динара, рекао је Пејовић и нагласио да би било боље да је тај новац усмерен деци са посебним потребама или особама са инвалидитетом.

„Нећемо одустати од захтева за избацивање тог предмета из наших школа и позваћемо родитеље да нам се придруже у томе“, казао је Пејовић напомињући да су Двери за то да деца буду сексуално образована, али тако да им буду „промовисане нормалне вредности, као што су институција брака и породица“.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину ових дана је објавио резултате истраживања, које је о учинку пројекта о здравственом васпитању и репродуктивном здрављу, оствареног током протекле школске године, спровео Институт за јавно здравље Војводине. На сајту тог секретаријата је најављено да би, од идуће школске године, још око 70 средњих школа у Војводини требало да учествује у другој фази тог, у Србији јединственог пројекта.

Како наводе у секретаријату, крајњи циљ тог пилот пројекта, у којем је учествовало 1.200 средњошколаца, јесте да изменама и допунама одговарајућег закона, здравствено васпитање о репродуктивном здрављу буде уведено као обавезан предмет у наш образовни систем.

Извор: РТВ Војводина

***

2 replies »

  1. И УВЕСТИ ВЕРОНАУКУ О ПОСТОЈАЊУ БОГА – КОСМИЧКОГ РАЗУМА, КОЈИ СТВАРА СВЕ ШТО ПОСТОЈИ, А ЉУДСКИ УМ НИЈЕ У СТАЊУ НИ ДА ОПАЗИ НИ ДА ЗАМИСЛИ ! И СВЕ ОСТАЛО ШТО ИЗ ТОГА ПРОИЗИЛАЗИ О РАЗВОЈУ ДУХОВНОСТИ И САЗНАЊА, КАО ОСНОВНОГ СМИСЛА НАШЕГ ПОСТОЈАЊА.

    Tue, 8 Jul 2014 16:04:03 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: „Укинути сексуално образовање! 08 јул 2014 Двери Представници Покрета Двери данас су у Новом Саду затражили укидање предмета сексуалног образовања у војвођанским средњим школама оцењујући да је тај пилот пројекат покренут прошле године противуставно и не“ >

    Свиђа ми се