БАРИКАДЕ

ЗБОГОМ ЖОХАРИ – Фарса (на северу КиМ) мора да се игра до краја, јер су актери плаћени и преплаћени…


ЗБОГОМ ЖОХАРИ

Игор Војиновић,  СНО „Срби на окуп“
10.7.2014. Косовска Митровица

Сваком ко жели да види је јасно да је издаја и предаја Косова завршена и да је процес стварања Велике Албаније у завршној фази. Него фарса мора да се игра до краја, јер су зато плаћени и преплаћени. Бесмислено је расправљати о томе. Велеиздајници су на Косову и Метохији уништили сваки вид отпора, разградили државне институције, а оживјели шиптарске квазиинституције. Епархију Рашко-призренску су разбили још 2010. а све храмове предали у надлежност Шиптарима и римском папи.

+

Циркус траје и даље. Велеиздајници су након свега у организацији шиптарске општине Грачаница поставили споменик Милошу Обилићу, који иначе у том приказу највише личи на Скендер-бега (додуше и Скендер-бег је био Србин, ако нам је то за утјеху).10402690_1513257532237421_89991332523576382_nМислили су да је дјелимична лоботомија код народа довољна, па је на обесмишљавање Видовдана у узурпирану Грачаницу и на окупирани Газиместан дошао Томислав Николић са свитом. Доживио је дебакл. Извиждан и омаловажен. С пуним правом. Заслужио је и много горе. Исто су заслужили и Теодосије и Амфилохије, али се њима није звиждало,јер је ипак народу извршена, као што рекох, дјелимична лоботомија. Још прошле године у тексту У СУСРЕТ ПРВОМ ГВИДОВДАНУ сам објаснио да би једини смисао доласка на Газиместан био покварити режимску фарсу. Сваки други разлог више не постоји. Ипак се треба припазити, не треба се намјештати на пенал терористима.

+

Режимлије настављају даље да бацају прашину у очи. У Косовској Митровици су пред Видовдан уклонили последњу барикаду која је била на главном мосту на Ибру, а онда на њеном мјесту направили „Парк мирa“.

483566_kosovska-mitrovica-foto-reuters_f
Најблаже речено – спрдња. Сама барикада је одавно обесмишљена и поред ње је могао проћи било који терориста и окупатор, али је у питању симболика која много значи. Успјели су од моста који је био симбол отпора, да створе симбол издаје. Шиптари, логично, нису ни то прихватили, па су кренули да руше ту спрдњу од парка. Што је довело до сукоба ПК, ЕУЛЕКС и КФОР са Шиптарима. Издајници очекују да сада луди Срби скоче и да изгину бранећи симбол своје пропасти и њихове издаје. Не, то им није успјело.Људи су стајали са стране и говорили са исмијавањем: „Где вам је сада Вулин“„Хајде Пантићу“„Шта чекаш Ракићу“„Све ће ово дебил Ђурић решити“. Узвици народа нису поколебали велеиздајнике.

+

Фарса траје. Онда су одлучили, мудро ЕУропски, да умјесто Трга Шумадија у сјеверној Косовској Митровици направе кружни ток. Нико нормалан није могао да се чудом начуди, јер је раскрсница на тргу функционална. Проблем преставља недостак мјеста за паркирање по граду, а не саобраћај преко трга. Они су то представили, додуше тихо, као велику, модерну и корисну инвестицију. Да, баш је корисна инвестиција за њихове џепове и Велику Албаниjу.

10320449_552232084889027_1719025485796601076_n

Људи свакодневно шапућу по Митровици како се овим уствари обавља више радњи.

Прво – узете су велике паре.
Друго – поштује се шиптарски план саобраћаја.
Треће – нема више трга гдје су се Срби окупљали 15 година да изразе своје неслагање са издајом и терором и
Четврто – покушавају да уклоне споменик руском конзулу Григорију Степановичу Шчербини.

Потом су чврсто одлучили да улицу од Трга Шумадија у нестанку до „Парка мира“ настанку и нестанку, преправе у пјешачку зону,а на раскрсини испред главног моста на Ибру да направе „Трг Цара Лазара“?! Да, да, Бранковићи подижу споменик Милошу и Лазару.

+

То прати провидна пропаганда, јер се и не труде много да се сакрију, а и превише је све очито. Покушавају да блокирају саобраћај према „Три солитера“, Брђанима и Бошњачкој махали, а да оптерете улицу Сутјеска која води према болници и већ има превише саобраћаја и паркираних аутомобила. Зато су, да би то све малчице прикрили одлучили да то ураде са именом Цара Лазара. Значи ново обесмишљавање. Колико је то све јадно говори и чињеница да су Шиптари као одговор на то, на главној раскрници у Бошњачкој махали (у којој је мјешовито становништво, али јача шиптарска власт) поставили натпис „Трг Адема Јашарија“ (по злу познатог терористе, који је нажалост био србског поријекла). Шиптари се исмијавају на рачун србских изрода.

Сада би по режимској логици народ требао да јурне у Бошњачку и изгине уклањајући натпис трга са именом терористе!? Не, неће моћи. Хајде сад ви који сте све ово закували узимајући шиптарске плате, пензије и социјалу, документа и спроводећи шиптарске изборе, хајте па уклоните тај натпис. Сви они који нису хтјели да изаћу или су невољно ишли на србске протесте и дежурства у отпору, они нека пођу и расправе око свега са Шиптарима. Да, сви они који су на барикаде долазили ради радне обавезе, па онда на дежурству пијанчили, картали се и спавали да би све обесмислили. Сви они који очекују да им неко из Белорусије брани породице, док се они проводе, љетују, зимују, купују трећи аутомобил, стан у Краљеву, викендицу у Црној Гори, вилу на Златибору и живе за путовања по Западу све са шиптарским визама. Тачно, они нека сада ријеше то са Шиптарима. Нек пођу на Брдо и наставе подизање зграда, јер су им Шиптари обуставили. Хајде, шта чекате. Можете ви то. Говорили сте, тврдили сте пријетећи да је процес предавања КиМ уствари добар за Србе и да ћете све ријешити. Баш сте добро ријешили. Тако добро да Србија нестаје захваљујући вашим способностима.

+

Тражили сте, гледајте. Ми родољуби нећемо ометати вашу „стратегију“ јер сте све већ предали и издали, па онда сад и страдајте. Но, нажалост страдање иде за све нас без изузетка, али ми макар знамо да нисмо саучествовали у велеиздаји и да нас нигдје не можете повести, а нарочито не да изгинемо бранећи симболе ваше издаје.

6 replies »

 1. Горане Марковићу, судећи по твоме коментару, ти немаш врлине ни човек да будеш, а камоли Човек способан да Косово брани.

  Свиђа ми се

 2. Много се осили и окомили, у задње време, на Игора. А човек, здраворазумски и тачно, каже све оно што ми (истински родољуби) мислимо и видимо. Дела говоре о сваком!!

  Свиђа ми се

 3. Ти се Персида нека опасна ,,Косоварка,,! Само издајник и ситна душа попут тебе може звиждање велеиздајнику Николићу негативно коментарисати,а предају и улазак у шиптарске институције позитивно. Добро вам се каже у овом тексту похлепна стоко,ето вам сад Шиптара,тражили сте да вам буду газде,добила си.Само потури своју ћерку да је силују а твог сина нек отму и твоју мајку нека закољу,а оца ти запале.Немој друге да гураш у ту срећу. Шиптарко преплаћена.

  Свиђа ми се

 4. „..Издајници очекују да сада луди Срби скоче и да изгину бранећи симбол своје пропасти и њихове издаје. Не, то им није успјело….Сада би по режимској логици народ требао да јурне у Бошњачку и изгине уклањајући натпис трга са именом терористе!? Не, неће моћи.“

  Просто је невероватно ово размишљање. Горе описане реакције не да мало ко, од народа очекује, већ би биле апсолутно погрешне. Изгледа да су била преамбициозна очекивања власти да је народ „сазрио“ за неки другачији пут. Нека нам је бар за утеху, да је народ, па макар то било и из ината својим властима, овог пута урадио исправно.

  Аутор текста по мени има и добрих запажања, као: „Сама барикада је одавно обесмишљена и поред ње је могао проћи било који терориста и окупатор, али је у питању симболика која много значи.“..Мада је „много значи“ претерано, то је само мали добар искорак, који је добио на значају тек реакцијом шиптара (успешна навлакуша). Видим шиптари и даље раде погрешно, као одговор на мирне радње наших власти, које нико не може оптужити за провокацију. Шиптарске реакције су међутим, недвосмислено и јасно-провокације. Но то је њихов проблем и мораће сами да га решавају.

  Нажалост, велики полет и весеље шиптарима даје то, што су видели да је неким ??? Србима једини смисао доласка на Газиместан био покварити „режимску фарсу“, да је Томислав Николић са свитом доживео дебакл, да је извиждан и омаловажен. Заслужни „родољуби“ за то, ОДЛИЧАН СУ ПОСАО ЗАВРШИЛИ ШИПТАРИМА, пљунувши на председника Србије (ма ко да је он), пљунули су на тај начин и на саму земљу Србију. Албанци сада с правом ликују и расте им самопоуздање и нада да ће лакше победити, на њихову срећу још увек овако несложан народ, који својим поступцима сам себе „истрже“ из Србије, све више стварајући слику и стављајући се у позицију, „неке нејаке, слабе, несхваћене средине“ између „издајника“ и непријатеља.

  Свиђа ми се