АКТУЕЛНО

„СТО ЗА ЈЕДНОГ“- ПОРОШЕНКОВ НАЦИ ПРИСТУП „МИРОЉУБИВОМ РЕШЕЊУ“ УКРАЈИНСКЕ КРИЗЕ


ПОРОШЕНКО ПРЕТИ ДА ЋЕ УБИТИ СТОТИНЕ „НОВОРУСА“ ЗА ЈЕДНОГ УБИЈЕНОГ УКРАЈИНСКОГ ВОЈНИКА

Извор Итар Тасс, ФБР превод: Миодраг Новаковић

July 11, 19:53 UTC+4

*
У међувремену служба за штампу министарства одбране је потврдила смрт 19 и рањавање 93 војника…
Ukrainian President Petro Poroshenko (C) speaking with soldiers at the headquarters of anti-terrorist operation (ATO) near Izyum of Kharkiv area

Украјински председник се обраћа војницима у команди за антитерористичке операције (АТО) у близини Изјума у Харковској области.

© EPA/ANASTASIA VLASOVA

 

KIEV, July 11. /ITAR-TASS/.  Украјински председник Петро Перошенко је у петак одржао конференцију за штампу заједно са војним командантима, представницима безбедносних и „унутрашњих“ агенција, након погибије више десетина војника у региону Луганска, наводи извештај на сајту украјинског председника.

Председник је нагласио да је важно да се пронађу и физички елиминишу сви они који су одговорни за смрт украјинских војника и безбедносних официра.

*

„Милитанти (омиљени израз кијевских власти за борце Самоодбране из источне Украјине) платиће у десетинама, па чак и у стотинама својих живота, за сваки појединачни живот наших војника (које су они убили),“ дословце се цитирају Порошенкове речи у овом извештају.

*

Разни ресори кијевских власти и медијски извори су раније баратали цифрама убијених војника између 19 и 50 убијених, и 93 до 100 рањених- који су ликвидирани од стране новоруских јединица Самоодбране, код насеља Зеленопоље у Луганском региону.
*

У међувремену, представник за штампу министарства одбране је званично потврдио смрт 19 и рањавање 93 војника…

4 replies »

 1. I ovu skotinu je putin priznao za predsednika? I sa ovom skotinom putin pregovara ravnopravno, iako mu istrebljuje sunarodnike? Za mene je završio, Srbija mora da čeka nekog drugog, putin je „slepa ulica“,jeljcinov isprdak i džabe smo se nadali, da može da bude drugačiji!

  Свиђа ми се

 2. PETRO POPUŠENKO, lol…..

  Игор Стрелков – Гиркин· ВЕЛИКИ ГУБИЦИ ОКУПАЦИОНЕ ВОЈСКЕ. ОКО 200 УБИЈЕНИХ И РАЊЕНИХ УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА ПОД ЗЕЛЕНОПОЉЕМ——–ПОТВРЂЕНО (Verovatno su Rusi napravili kompjuterske igre sa ovim likom)
  УКРАЈИНСКА „антитерористичка операција“ (АТО) против Луганске и Доњецке републике – за коју је кијевска хунта веровала да ће бити релативно лака и брза „казнена експедиција“ – полако се претвара у прави кошмар. Данас је потврђено да су устаници између стратешки важног брда Саур-Могила и државне границе са Русијом опколили „јужну групу“ припадника АТО чију главнину чини 72-га Кијевска гардијска механизована бригада. То се догодило југоисточно од града Сњежноје, близу насеља Мариновка. Група је потпуно одсечена од линија снабдевања, а устаници је засад „чачкају“ минобацачима и артиљеријом и упадима својих диверзантских група. Прошле ноћи су појединачне групе Украјинаца покушавале да се пробију из окружења, али су наилазиле на минска поља и морале да се врате. Пред зору је устаничка артиљерија гађаала чак и шаторски логор противника. Кијев је – да би притекао у помоћ опкољенима – почео да довлачи трупе у простор између Докучајевска и Амвросијевке. Ово значи: да се отворило питање – ко ће бити бржи. Иначе, данас је председник Луганске републике Валериј Болотов изјавио да су снаге ЛНР реорганизоване и да су спремне да пређу у контранапад. „Наш стратешки план подразумева и прелазак у контраофанзиву. Поготово што већ видимо нервозу украјинске хунте која је већ показала да не уме да ратује, па користи авијацију иако зна да је небо нас Луганском републиком веома добро затворено“ – нагласио је Болотов. Он је открио да је ЛНР добила генералштаб и да су у њене снаге ушли нови официри, прави специјалисти и професионалци Болотов је данас поновио и своју тврдњу од пре неки дан: да ће ЛНР врло брзо имати и своју авијацију јер је заробила један украјински јуришни авион Су-24. Тај авион се сада, како је рекао, доводи у борбено стање. Председник ЛНР је истовремено изјавио и да су њене снаге од Украјинаца отеле и више оклопних возила, вишецевне ракетне бацаче „Град“, системе ПВО и противтенковску технику, што ће им и омогућити да пређу у противнапад. Према његовим речима, армија ЛНР тренутно има 10.000 бораца.
  +++ Игор Стрелков – Гиркин Большие потери оккупационных войск: около 200 убитых и раненых украинских военных под Зеленопольем подтверждены. Как мы сообщали ранее один из сотников Майдана Владимир Парасюк, замеченный в участии в карательных операциях против жителей Донбасса, сегодня сообщил о больших потерях львовских военных из яворовской 24-й моторизованной бригады под селом Зеленополье Свердловского района в Луганской народной республике. Позже появилась информация о том, что кроме 24-й бригады большие потери понесла 79-я аэромобильная бригада ВДВ. Эту информацию подтвердил главнокомандующий вооруженными силами Донецкой народной республики Игорь Стрелков и украинские СМИ. Также появились фотографии, на которой запечатлен сожженный лагерь и множество уничтоженной военной техники советского образца. Косвенным подтверждением подлинности фотографий является наличие белых полос на технике, которые используются в качестве боевых меток – идентификатора в бою. Только что сообщили неприятную новость. Сегодня в 5 утра около Зеленополья Луганской области ополченцы из установки «Град» обстреляли наших парней из 24-й моторизованной бригады (Львовская область). Большое количество раненых и убитых. Связи нет, все сгорело. Подмога не приходит. Про это мне сообщил мой побратим, который находится там, сообщил Парасюк. Игорь Стрелков подтвердил эту информацию: «Подтверждаю. Колонна разгромлена «в хлам». Позже Парасюк добавил информацию о большом количестве потерь: За неофіційними даними кількість загиблих наших хлопців близько 30 і більше 100 поранених. Украинская ЛІГАБізнесІнформ со ссылкой на источник сообщают информацию о 25 погибших и множестве раненых. В то же время другой источник — боец 79-й бригады — не смог назвать точного количество погибших, но подтвердил факт обстрела.
  Oba napisa pripadaju OVDE: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1449656595310451&set=a.1447058798903564.1073741826.1447048058904638&type=1&theater
  https://www.facebook.com/pages/Игор-Стрелков-Гиркин/1447048058904638?fref=photo
  Игор Стрелков – Гиркин: https://www.facebook.com/pages/%D0%98%D0%B3%D0%BE%D1%80-%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%93%D0%B8%D1%80%D0%BA%D0%B8%D0%BD/1447048058904638?fref=photo

  Свиђа ми се