АКТУЕЛНО

ВАНРЕДНА ВЕСТ: КИЈЕВСКА ХУНТА ГРАНАТИРАЛА ГРАД УНУТАР РУСИЈЕ- ЈЕДАН МРТАВ, 4 РАЊЕНИХ (ВИДЕО)


НАЈНОВИЈЕ Извештаји наводе да је градић Доњецк у недељу погодило укупно 6 минобацачких граната. Представник украјинске амбасаде у Мосвки је позван у руски МИП где му је уручена веома оштра протестна нота. МИП је назвао гранатирање „очигледним актом агресије“ од стране Украјине и упозорио да то може да име „непоправљиве последице“. Кијев је оптужен да сноси пуну одговорност за провокацију.

Национални савет за безбедност Украјине је претходно негирао да кијевске трупе које ратују против руског становништва унутар Украјине имају било шта са овим бомбардовањем.

„Украјинске трупе дефинитивно не бомбардују територију Руске федерације. Ми нисмо пуцали“, изјавио је Андреј Лисенко, званични представник Савета за националну безбедност.

Руководство самопроглашене Републике Доњецк је одбацило оптужбе да су они „наместили“ ову провокацију против руских држављана.

„Ми смо већ навикли да нас оптужују за сва бомбардовања Кијева,“ вицепремијер Републике Доњецк Андреј Пургин је изјавио за руску радио станицу „Москва говори“.

Власти Ростова су потврдиле смрт 46 година старог мушкарца и повреде четири цивила, укључујући две старе жене. Мушкарац који је погинуо од експлозије гранате је отац четири детета. Једна од повређених жена је погођена гелером гранате у ногу, друга, како се извештава стара око 80 година, је била контузована од експлозије гранате, унутар своје куће која се налази на супротној страни улице од куће која је погођена гранатом…

Човек убијен, двоје рањено од последица украјинског бомбардовања Руске територије…

Published time: July 13, 2014 06:43

Русија Данас, ФБР превод: М. Новаковић

RIA Novosti/Maksim Blinov

RIA Novosti/Maksim Blinov

Артиљеријска граната испаљена из Украјине је погодила приватну кућу у Ростовском региону у Русији, убивши једног грађанина, и ранивши двоје, у малом руском граду Доњецку, који има исто име као и велики украјински град.

Градић Доњецк се налази уз саму украјинску границу.

У том градићу је у недељу експлодирало више разорних граната (испаљених са територије Украјине)…

бомбардовање русије

Руски Доњецк има популацију од 49,000 становника и поред њега се налази Доњецк-Изварино руско-украјински гранични прелаз. Недавно је ту био већи број инцидената од стране украјинских трупа које намерно гађају руске граничне пунктове.

У суботу је возило у коме се налазило једно одељење руских граничара било мета украјинске паљбе у реону граничног појаса.

28 јуна, једна од више испаљених, минобацачка граната испаљена из Украјине је погодила руску територију, оштетивши гранични прелаз Гуково, такође остављајући кратере у земљи у два руска села.

Недељу дана пре тога, 20 јуна, руски гранични пункт Новашкатинск у региону Ростов је гађан минобацачком паљбом, како наводи руска гранична служба.

Све до данас, од тих напада нико није погинуо, али је било озбиљних повреда, као у случају руског граничара који повређен шрапнелом који га је погодио у главу.

Украјинска армија је такође гађала граничне прелазе у тренутку када су колоне избеглица покушавале да прођу кроз пасошку контролу, да би нашли сигурност и смештај на руској територији…

У последње време је знатно увећан број инцидената од стране украјинске артиљерије на руској територији. 3 јула, Новошкатинск гранично прелаз је бомбардован поново. Када су следећег дана руски иследници и војни инжињерци дошли да онеспособе неексплодиране гранате на руској територији, и сами су нашли под артиљеријском ватром из Украјине, у близини граничног прелаза Доњецк. 5 јула, око 10 минобацачких мина је експлодирало у непосредној близини граничног прелаза…

ФБР ДОДАТАК:

Итар Тасс обезбеђује неке детаље горњег инцидента. Ова агенција јавља да је на терен упућена специјална истражна комисија Руског државног комитета. Такође се наводи да је до инцидента дошло у предграђу Двадцатка, градића Доњецка, и да су од гранате оштећене и две куће, а да је убијени руски држављаних страдао од гранате када је погођена његова башта. Ево цитата изјаве руског званичника:

„Око 09:02 из Украјине је на територију града Доњецка, Ростовског региона, испаљена граната. Две куће су оштећене у Балтијскаја улици. Један руски држављанин, рођен 1967, је убијен.“

5 replies »

 1. VLADIMIRE VLADIMIROVIĆU PUTIN VI VIŠE NISTE U PRILICI DA BIRATE IZMEĐU RATA I MIRA.
  NATO je Rusiji nedvosmisleno objavio rat. Putin se pravi da tu vest nije čuo jer rat protiv Rusije se trenutno vodi na bivšoj teritoriji Sovjetskog saveza u nekada bratskoj republici Ukrajini, ili da se vratimo malo u prošlost, rat se vodi na tlu prve pravoslavne Rusije . Počeo je napadom na Rusko pravoslavlje , na Pečarsku Lavru, na sveslkovensko pravoslavlje..Napad na Rusiju je počeo preko Ukrajine, one „galicijsko fašističke divizije iz 1941.“, Nazovi te ih kako hoćete „desni sektor“, novi fašistički svetski poredak, američki hegemonizam, evoatlanski satanizam,Pošast koja dolazi sa Zapada se izjasnila preko svojih portparola Karla Bilta, Rasmunsena, Hilari Klinton, Dozefa Bajdena, DŽona Kerija i novog malog Hitlera Huseina Baraka Obame. Izgleda da Vladimir Vladimirovič Putin nije ozbiljno razumeo njihovu poruku „Komuinizam je gotov na redu je Rusija (rusko pravoslavlje.) Za Zapadne satrape u jugoistočnoj Ukrajini ukrajinska hunta ne sprovodi genocid na svojim narodom ruske nacionalnosti. Spaljivanje živih Rusa u Odesi nije bio zločin već kolateralna šteta. Putin nema prava da brani ugrožen , obespravljen i masakriran svoj narod u Ukrajini. Margaret Tačer je svojevremeno uništila argetinsku ratnu mornaricu zbog 50 svojih farmera na Foklanskim (Malvinskim) ostrvima nadomak argentiske granice. Dok Putin okleva, ili zazire od istopljene moći Amerike, Rashodovani NATO ponovo diže glavu i na svojoj ratnoj mapi precrtava Moskvu, Petrograd, a pre svih, čini se i Minsk. Na stotine mrtvih, ranjenih i izbeglih Rusa iz Ukrajine Putinu nisu dovoljna opomena da Srpski scenario besprekorno finkcioniše i da će Ukrajinsko – Ruski epilog biti isti kao i Srpsko- hrvatsko. bosanski a potom i kosovski. Ako Rusija hitno ne preduzme odlučnije korake i ne polomi zube nadolazećem evoatlanskom fašizmu Rusa neće biti dovoljno da nasele jednu guberniju, kao što Srba neće biti ni za pod jednu šljivu.Rusija ne bi da plati cenu „izolacije“ koja je danas mnogo manja od one koju će plaćati novom fašističkom okupatoru. Zato braćo Rusi probudite ruskog medveda zima je davno prošla, Napoleon i Hitler ponovo jašu na Moskvu. Vladimire Vladimiroviču Putin velikog hazjajina DŽugašvilija je kašnjenje od nekoliko meseci koštalo 17 miliona ruskih života, nemojte dozvoliti da vam se njegova greška ponovi nestankom ruskog naroda sa geografske karte sveta. Ponekad nije loše poslušati savet Kutuzova.Vi više nemate vremena za mirotvorne razgovore sa ukrajinskim zločincima, neonacistima i anglosaksonskim fašistima koji su vam javno zapretili uništenjem. Kauboji bi prvi da potegnu. Pokažite im da ste brži, bolji i odlučniji. Mani te se časnih dvoboja, Ne činite čast belosvetskim hohštaplerima Devenportu, Biltu, Barozu , Kameronu, Bajdenu, Rasmunsenu, i Obami i ostaloj zapadnoj fašističkoj menažeriji. Spašavajte Rusiju i pravoslavlje poslednju oazu hristoljubivog čovečanstva.
  Miodrag Tomić Stublinski
  17. juni 2014.

  Свиђа ми се

 2. ПРОВОКАЦИЈЕ ПО НАЛОГУ – ЏОНОМ ДО КРАЈА УКРАЈИНЕ КАО ВЕШТАЧКЕ ТВОРЕВИНЕ!

  Sun, 13 Jul 2014 07:14:41 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >Editor posted: „Човек убијен, двоје рањено од последица украјинског бомбардовања Руске територије…

  Published time: July 13, 2014 06:43 Русија Данас, ФБР превод: М. Новаковић

  RIA Novosti/Maksim Blinov

   

  Артиљеријска граната испаљена из Укра“ >

  Свиђа ми се

 3. Питање је колико је Русија спремна да жртвује недужних живота свог народа да не би ушла у конфликт?

  Свиђа ми се

 4. Rusija mora da vodi vrlo opreznu političku igru.
  Sve što se radi ovih dva meseca i pre toga, je planirano da se Ukrajina i Rusija sukobe..
  To bi dalo NATO izgovor za direktan sukob sa Rusijom..

  Свиђа ми се