АКТУЕЛНО

ДОК ИСТОЧНИ ФРОНТ „ПУЦА“- ОЧАЈНИ РОДИТЕЉИ УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА БЛОКИРАЛИ ПОРОШЕНКА !


РОДБИНА УКРАЈИНСКИХ РЕГРУТА БЛОКИРАЛА ЗГРАДУ ПРЕДСЕДНИШТВА У КИЈЕВУ

 

ИтарТасс ФБР превод: М. Новаковић

July 17, 18:38 UTC+4

Више од две стотине мајки и супруга захтевају замену војних јединица које се боре у Донбасу, и да се њихови синови и супружници врате кући.
Relatives of soldiers and officers taking part in the army’s operation in eastern Ukraine in front of the presidential administration office in Kiev Jul. 16

Родбина војника и официра који учествују у војним операцијама у источној Украјини се окупила испред зграде преседништва земље у Кијеву, 16 јула…

© ITAR-TASS/Maxim Nikitin

 

KIEV, July 17. /ITAR-TASS/. Око 200 рођака украјинских војника који служе у 72 бригади у источној Украјини блокирају зграду председништва у Кијеву, захтевајући да се састану са председником Порошенком. Рођаци кажу да се војници жале да се препуштени сами себи, без адекватне војне опреме, без хране и воде за пиће.
—————-
У среду, 16 јула, родбина војника и официра који учествују у војној операцији у источној Украјини, је такође блокирала зграду председништва. Више од две стотине мајки и жена захтевају да се војне јединице у Донбасу замене и њихови синови и мужеви врате кући.

„Само обични и сиромашни грађани се боре на првим линијама фронта, док украјински званичници држе своју децу што даље од ратишта“, узвикивали су демонстранти. Они су такође били огорчени тешким условима у којима живе војници на ратишту, где им се чак не обезбеђује ни вода за пиће.

Јучерашњи састанак са замеником министра одбране је резултирао у још веће незадовољство, и родбина украјинских војника сада захтева састанак са председником Порошенком…

——————

Украјинска војска се повлачи, оборен још један авион

  • четвртак, 17 јул 2014 14:01
  • Аутор:
ukrajinci pred donjeck Украјинска војска се повлачи, оборен још један авион

Проруске снаге у регионима Доњецка и Луганска су приморале украјинску војску на повлачење из неких области, а оборен је још један авион снага оданих Кијеву.

Украјинске трупе су се повукле на запад из насеља Сабовка, Говоруха, Роскошноје и Георгијевка у близини Луганска, преноси Итар-Тас.

Проруска милиција је преузела контролу и над мјестом Мариновка у региону Доњецка.

Снаге Доњецке Народне Републике су из минобацача калибра 120 мм отвориле ватру на утврђене украјинске положаје у подручју места Моспино, уништивши један камион, оклопљени транспортер и противтенковски систем.

Према извештају проруске милиције, у том нападу је убијено или рањено око 50 припадника украјинских снага.

Портпарол украјинског Савета за националну безбједност и одбрану Андреј Лисенко је казао како се огорчене борбе воде у мјестима Амвросијевка, Мариновка и Изварино у региону Доњецка.

Лисенко је такође објавио како је један руски млазњак ракетом оборио украјински борбени авион СУ-25, који је био у војној операцији изнад источне Украјине. Према овом саопштењу, пилот украјинског авиона се безбједно катапултирао.

Кијев је претходно оптужио Русију да је у понедељак оборила војни транспортни авион Ан-26 недалеко од границе Украјине с Русијом.

1 reply »