АКТУЕЛНО

ТЕШКЕ БОРБЕ И НОВЕ ЖРТВЕ: УКРИ У ПРЕДГРАЂУ ДОЊЕЦКА, ЗАУЗЕЛИ АЕРОДРОМ- У ЛУГАНСКУ ГУБЕ


Жестоке борбе се настављају у Украјини

ИтарТасс, ФБР превод: Миодраг Новаковић

July 23, 20:24 UTC+4

Као резултат борби оштећени доводи струје у близини фабрике хране Авдејевека, код Доњецка- Прети невиђена еколошка катастрофа…
© AP Photo/Evgeniy Maloletka

LUHANSK/DONETSK, July 23. /ITAR-TASS/.  Снаге Самоодбране и украјинске трупе су ангажоване у жестоким борбама на југоистоку земље, док број убијених стално расте..11 људи је убијено у региону Доњецка, саопштава локална администрација. Украјинске трупе су заузеле Доњецк Аеродром и стигле су до предграђа овог града, док центар Доњецка остаје и даље под контролом снага Самоодбране.

Струјне инсталације фабрике хране Авдејевка код Доњецка су оштећене услед борби. У случају да фабрика остане потпуно без струје доћи ће до неизбежне огромне еколошке катастрофе, каже управа ове фабрике.

Троје људи је убијено и десет рањено услед бомбардовања цивилних стамбених зграда у региону Луганска од стране снага Кијевске хунте, саопштавају локалне власти. Самоодбрана Луганска изјављује да су оборили два украјинска борбена авиона и да су уништили више артиљеријских батерија украјинске војске.

Donjetsk 23 Jul 2014

ПРИПАДНИЦИ САМООДБРАНЕ НА ЛОКАЦИЈИ ОБОРЕНОГ УКРАЈИНСКОГ СУХОЈА 25- ДОЊЕЦК, 23 ЈУЛ 2014 (СЛИКА)

 

КАРТА ПОЛИТИЧКИХ (И ВОЈНИХ) ПОДЕЛА УКРАЈИНЕ:

Infographics Who fights in Ukraine Who fights in Ukraine

The political crisis in Ukraine led to the formation of many armed groups on its territory. Infographics by ITAR-TASS