АКТУЕЛНО

Драгослав Бокан: Achtung! Achtung! Даје се на знање!


Achtung! Achtung! Даје се на знање! Добро чујте и почујте:
Ушли смо у припремну фазу ВЕЛИКОГ (и, можда, последњег) СВЕТСКОГ РАТА.

25.07.2014. ФБ Dragoslav Bokan, за ФБР приредила Биљана Диковић

бокан

 

Ко то не види, ништа не види.
Ко то не разуме, њему ништа није јасно.
Ко не уме да схвати све што неизбежно проистиче из оваквог стања ствари – тај стварно није нормалан (у политичком смислу је обичан „идиот“ и медијски товљена овца за шишање).

Дакле, припрема се рат.
Почеле су уводне радње и оне обавезне пропагандне и оружане чарке и сукоби – који ће тек да прерасту у огањ који ће прогутати (одвратни и безбожни) стари свет, устројен на Јалти и, затим, у стратешким лабораторијама победничког Запада.

Могу наши медији да пишу шта хоће и наши интелектуалци да се пече до миле воље, може режимски врх да прича о благодатима Европске уније и о томе да је НАТО једна „високо професионална војна институција која нас цени и поштује“, могу неумрли и вампиролики југо-носталгичари да уздишу за „старим добрим временима“, могу таблоиди да пишу о Луј Витон ташницама овдашњих звезда са Ибарске, могу тајкуни и политичари да уређују и обликују нашу медијску сцену, могу бивши и садашњи политичари да пребацују имовину на чланове своје ближе и даље родбине и да нушићевски забринуто тртљају о томе како је и њима тежак живот („и они су људи“) и „скупа потрошачка корпа“, може нељудски ЕПС да искључује струју половини овде заточеног становништва, могу да се перу црногорске и дуванске паре кроз Београд на води, може да се прича и кокодаче и глуми и лаже и лицемерно уздише… – али се не може избећи ратни вртлог који ће читав овај карикатурални и покварени, пакосни и префригани свет сасвим ускоро претворити у прах (покајничких) уздаха и пепео (узалуд призиваних) сећања.

Владимир Путин ЗНА колики је улог у игри и већ унапред сада може да види све апокалиптичке сцене страдања народа увучених на пут без повратка од стране својих поткупљених и корумпираних вођа.

Зато је тако и толико озбиљан.
Зато што већ сада осећа све те будуће смрти и масовне сцене ужасних покоља према којима ће битке на Вердену и Монте Касину изгледати као невине дечије игре из Дизниленда.

Не играјте се олаког призивања рата.
Само они који су осетили те страхоте и видели сва ужасна страдања најневинијих знају ШТА ЈЕ ТО РАТ (а тек шта је – СВЕТСКИ РАТ, вођен „најсавршенијим“ справама за уништавање човечанства).

Путин нема избора.
И притиснуће своје црвено дугме.
И командоваће јуриш какав свет још никада није видео.

То је просто неизбежно.

Зато се немојте бринути да ће Русија одустати од борбе и капитулитати – јер неће.

ПС.
Не бих волео да сам у украјинско-кијевској кожи. Они ће први платити цену своје глупости и мржње, свог поданичког поверења у господаре из Брисела (и ко-зна-све-одакле).

Живи били па видели.

15 replies »

 1. Обрадован сам текстом г. Бокана, не рату, али истини коју објелодањује, свакако, јер овај необјављени рат Русији, који траје преко Украјине, која је убијена ( па убијена је на „Мајданау“ уз припомоч Америчких и ЕУ фашиста), неће се тек тако завршити, Русија је стављена пред испи: живот или смрт. И сви они који мисле, да досадашњи потези Путина и његових сарадника, нису избегавање великог рата, варају се и у великој су заблуди. А о тим стварима, истини, и моја се маленкост бави, и зато и не хтедох да се направим да овај текст нисам приметио и прочитао. А поготово, што на српским порталима, има веома мало коментатора, који смију, а и знају, баратати чињеницама. Те ради тога, ево, и ово мојих мало речи, подршке, г. Бокану, за текст, који бих лично волео, да се никада не оствари. Али чињенице и фашистичка опијеност невином крвљу, ми не говоре ништа позитивно за време које нам се приближава. Јер убица( Америка, НАТО и ЕУ), а поготово масовни, никада се не зауставља молбом или лепом речју, напротив, само оружјем.И на крају, да будем потпуно јасан, да, ја сам одабрао страну, не од јуче, већ од рођења, и на томе се захваљујем Богу и родитељима, који су ме са Русијом задојили, А они, који се нису определили, још увек имају шансу да се определе, за истину, правду, добро, Бога и сестру нам Русију. С поштовањем, М.М.Кнежевић, српски песник за децу и одрасле.

  Свиђа ми се

 2. Свака част господину Бокану, јер је ово најважнија истина у досадашњем свету. Ако нико други не зна ову истину или неће или не сме да упозори Србе на ову страшну чињеницу и да их тако припреми како би знали да определе за праву страну – онда је то морао да учини Бокан.

  Време је браћо Срби да коначно разлучимо битно од небитног и да нам буде потпуно јасно да наша тзв. неодосманлијска демо(но)кратска власт сврстава Србију и Србе на страну оних који припремају пропаст света – на страну сотоне…

  Свиђа ми се

 3. Koliko god Putin računao na razum džaba je, razuma nema odavno, sila poznaje i poštuje samo silu i Boga ne moli. Rusija Kina Indija i sve zemlje koje ne prihvataju novi svetski poredak nalaze se pred poslednjim trenutkom ujedinjenja u svrhu samoodbrane od aždaje koja hoće da uništi svet …

  Свиђа ми се

 4. Bokan po obicaju privlaci paznju na sebe gromoglasnim naslovima i naravno praznom pricom. Svako kocita Bibliju zna da nam predstoji veliki sukob. To ovaj sarlatan grooglasno istice, ne bi li sebe prikazao manjim neradnikom nego sto jeste.

  Свиђа ми се

  • Interesantno je ovo „neradnik“. Kao da je ovu čudnu kritiku napisao neko sa Sabranim delima iza sebe, neki ratni heroj, hrišćanski mučenik ili bar rudar… Ovde je, izgleda, važno samo nešto da se kaže, izrekne, javno ospori…
   Moj tekst koji je B. Diković ovde prenela nema nameru da „privuče pažnju“, jer je i pisan na mom ličnom profilu. A, uz to, ja i nikada nisam posebno cenio „originalnost“, kao i svi drugi hrušćanski pisci koji, eto, već 2000 godina pišu svoje „neorginalne“ knjige i tekstove, neskriveno se naslanjajući na Jevanđelje…
   Važno je da Vladimir (ako mu je to uopšte ime) iskali malo svog gneva na ovom mestu. Pa ako je to dobra zamena za lekiće, nije ni to tako loše i besmisleno kao što izgleda na prvi pogled… 🙂

   Свиђа ми се

   • Мислио сам да Аутори текстова око којих се „ломе копља“, не читају коментаре читалаца… Пријатно сам изненађен Г. Бокане.
    Поздрав

    Свиђа ми се

   • Dragoslave kao pravi srbin i hriscanin zahvali mu se na kritici.Svako ima prava na svoje misljenje jer mi smo Srbi „skoro“ uvek bili saborni i demokratski narod.Moguce da je gospodin Vladimir i Hrvat.Inace teks je odlican i Bog vas blagoslovio da nam i dalje pisete.

    Свиђа ми се

 5. ХВАЛА ЛУТКО, КОНАЧНО СЕ ПОЈАВИО ЧОВЕК СА МУДИМА ДА КАЖЕ ОНО ШТО ЈЕ ОДАВНО ТРЕБАЛО!

  Свиђа ми се

  • Ово што боКан прича одавно су многи свети старци па и наш Старац Гаврило, преточили не у реч, већ у пророчку оставштину нама Србима. Молитвом у покајање г. боКан и нема разлога за ширење учме и чамотиње.

   ПОмаже Бог!

   Свиђа ми се

 6. Zlo sa zapada ne odustaje od unistenja slavenskog naroda a narocito pravoslavnog dela pa potpomaze u raspirivanju mrznje katolickog dela slavena na pravoslavni deo istih… Mi moramo biti svesni toga i staviti se na stranu onih koji brane svoju veru i istoriju kojoj pripadamo. Ne mozemo se stavljati na stranu nasih vekovnih neprijatelja ni po koju cenu.

  Свиђа ми се

 7. Пратећи сва дешавања од распада СФРЈ преко „офарбаних“ револуција и садашњег дешавања у Укри, и ја сам потпуно убеђен да ће светски рат бити
  епилог. Надао сам се да ће „луткари“ да престану да вуку конце у том смеру, и да ће се ипак изнаћи мирно решење Укри-кризе, али јок бато.
  Малтене, свакодневна је молба из Москве да се седне за преговарачки сто и да се изнађе мирно решење, одзива нема осим ратног поклича са запада и Кијева.
  Шта преостаје Борцима у Домбасу? Да се боре до задњег’ или да изврше колективно самоубиство? И после једне и друге солуције, Москва је на реду.
  Искрено се надам да ће ипак паметни људи у Украјини смоћи снаге да разбију чоколадног нацисту. Нешто се дешава задњих дана, видећемо, и молимо се Богу да ће разум да победи.

  Свиђа ми се