АКТУЕЛНО

Бокан је у праву(?): Све се креће у правцу, унапред режираног, светског рата (фбр анализа)


Из Холандије, Ајденховена данас стиже вест да су холандске (НАТО) елитне трупе стављене у стање приправности, да би биле послате у источну Украјину „ради обезбеђења“ места удеса малезијског боинга. Како јавља холандски „Де Телеграф Дејли“ припадници 11 ваздушно-десантне бригаде у Шаарсбергену и Асену су стављене у стање борбене готовости. Такође, Холанђани убрзано пребацују назад у Холандију своје специјалне јединице са борбеним искуством из Малија, где су до сада служили у оквиру УН „мировних операција“. Овај холандски лист наводи да се ове елитне јединице спремне да одмах буду упућене у Доњецк.

ХОЛАНДСКЕ НАТО ТРУПЕ

Бокан је у праву(?): Све се креће у правцу, унапред режираног, светског рата (фбр анализа)

25 јул 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

—–

Још се ни мастило није осушило на драматичном тексту нашег бриљантног аутора Д. Бокана , под насловом: „Драгослав Бокан: Achtung! Achtung! Даје се на знање!“, који смо објавили данас на страницама нашег ФБР портала- а у коме он отворено предвиђа скорашњи почетак глобалног сукоба који ће нас одвести у „трећи светски рат“…

…А већ данас, из водећих светских медија добијамо (ин)директну конфирмацију, да се на украјинској шаховској табли, све фигуре позиционирају управо у том правцу.

Бокан у свом есеју каже следеће: Дакле, припрема се рат. Почеле су уводне радње и оне обавезне пропагандне и оружане чарке и сукоби“ – И ту његову смелу тезу управо нам потврђују најновијих потези „великих“…

Из Холандије, Ајденховена данас стиже вест да су холандске (НАТО) елитне трупе стављене у стање приправности, да би биле послате у источну Украјину „ради обезбеђења“ места удеса малезијског боинга. Како јавља холандски „Де Телеграф Дејли“ припадници 11 ваздушно-десантне бригаде у Шаарсбергену и Асену су стављене у стање борбене готовости. Такође, Холанђани убрзано пребацују назад у Холандију своје специјалне јединице са борбеним искуством из Малија, где су до сада служили у оквиру УН „мировних операција“. Овај холандски лист наводи да се ове елитне јединице спремне да одмах буду упућене у Доњецк.

Истовремено холандска Краљевска војна полиција шаље ненаоружане полицајце у Украјину да би тамо „помогли криминолозима у санацији места удеса Боинга 777“. У међувремену је Аустралија постигла договор са украјинским властима и Кијевском фашистичком хунтом, да на место удеса пошаље око 100 полицајаца, и то наоружаних.

Међутим, како јавља Ројтерс, у аустралијски контигент ће бити укључено преко сто наоружаних полицајаца и војника, који наводно треба да обезбеде место удеса код источно-украјинског села Ребине. Ове наоружане аустралијске трупе су већ у Лондону, у В. Британији, исчекујући наређење да буду послати у ратну зону у источној Украјини.

Овај „дил“ је посебно подржан од стране украјинског полу-легалног председника Порошенка, који од почетка сукоба у источној Украјини, нарочито од када снаге Кијевске хунте трпе тешке губитке, очајнички покушава да интернационализује овај сукоб и у њега увуче НАТО трупе.

Западни медији јављају да се са оваквим развојем догађаја наводно сложио у руски председник Путин- али према нашим сазнањима (до сада познатим чињеницама), руска страна се једино залагала за неутралну цивилну међународну комисију, под покровитељством УН и Међународне цивилне авијацијске службе- мало је вероватно да се Москва сложила са оваком „милитаризованом верзијом“ међународног (Западног и НАТО присуства) у ратној зони источне Украјине!?

Овакав развој догађаја је, по писцу ових редова, веома опасан, пошто ствара елементарне предуслове за интернационализацију сукоба и активно укључење НАТО алијансе у сукоб, прво са НовоРуским снаганам Самоодбране, а потом и са Русијом…

– Први могући сценарио јесте да ће сами припадници холандских специјалних снага и аустралијске војске, који имају богато војно искуство из Афганистана и Малија, испровоцирати сукоб са снагама Самоодбране, над којима Москва има веома ограничену контролу!?

– Други могући сценарио јесте да ће специјалне службе Кијевске десничарске хунте и амерички агенти исценирати „фолс-флег“ (лажна застава) операцију, где би „укри“ и амерички агенти, прерушени у снаге Самоодбране, извршили напад на припаднике НАТО снага из редова холандске војске и припаднике оружаних снага Аустралије (британско комновелта)!?

Оба сценарија би аутоматски довели до војне одмазде и инвазије Украјине од стране империјалистичке САД и њених послушних НАТО чланица- јер на то их на крају и обавезује сама НАТО повеља: „Чланице се слажу да ће се оружани напад против једне или више чланица у Европи или Северној Америци сматрати нападом на све чланице“ – што подразумева да све чланице имају обавезу да заштите своју (војно) угрожену чланицу!?

Овај горе презентованим веома могућ развој догађаја, и који је већ сада очигледно ушао у „оперативну фазу“ сигурно није оно што је руска влада имала на уму, када је захтевала независну и непристрасну међународну истрагу под руководством „Међународне цивилне ваздухопловне комисије“- и како је данас најавио заменик министра Лаврова, Григори Карасин, након састанка са шефом ЕУ делегације у Русији, Вјагудсом Усакасом.

Улазак наоружаних холандских НАТО трупа и наоружаних трупа британског Комновелта из састава аустралијских паратрупера јесте први корак ка ескалацији и интернационализацији грађанског рата у Украјини- у овој мрачној афери са малезијским Боингом, на Западу и у Кијеву је једноставно исувише заинтересованих страна да се права истина о „паду МХ17“ никада не сазна, и још више заинтересованих да се географски пејзаж Руске федерације претвори у онај, сличан беживотној месечевој површини…

Надам се да су и браћа Руси прозрели ту игру, и да ће предузети све да НАТО не уђе у источну Украјину на „мала врата“, јер ако уђе у НовоРусију на „мала врата“, онда ће убрзо закуцати и на „велика врата“ Кремља, пар стотина километара источније…

 

Написао: Миодраг Новаковић

 

—————-

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://en.itar-tass.com/world/742297

http://rt.com/news/175444-armed-police-ukraine-mh17/

https://facebookreporter.org/2014/07/25/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2-%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BD-achtung-achtung-%D0%B4%D0%B0%D1%98%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%9A%D0%B5/

http://en.itar-tass.com/world/742284

http://rt.com/news/173628-malaysian-plane-crash-ukraine/

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%90%D0%A2%D0%9E

 

 

7 replies »

 1. Bokan?! Beli orlovi? Pa njegovo je proslo. Imao je svoju zivotnu sansu koju je iskoristio kako je iskoristio, i zavrsrio je gde je zavrsio. Pominjati ga i citirati vrlo je sumnjivog ukusa.

  Свиђа ми се

 2. Jel to oni isti holandjani koji su zajedno s norvezanima bezali iz makedonije zbog Frenkijevaca ?
  Pa bre nasi su humaniji klali su ih nozevima ,al Bacuske kolju lopaticama .

  Свиђа ми се

 3. Evo ovde se potvrdjuje da se rat uzurbano sprema…. Hoce da istocnu Evropu maximalno da uvuku protiv Rusije…

  Das Terrorbündnis NATO will in Polen einen Blitzkrieg gegen Russland vorbereiten und das an der polnisch-deutschen Grenze. Zehntausende Soldaten aus ganz Europa und den VSA sollen dort stationiert werden. Die Amerikaner wollen so von den von ihnen geführten Stützpunkten, die Völker Europas in einen Krieg gegen Russland zwingen.

  Das militärische Terrorbündnis NATO soll eine Basis in Polen erhalten. Hier sollen genügend Waffen, Munition und andere Vorräte gelagert werden, um einen schnellen Einsatz von zehntausenden Soldaten gegen Russland zu unterstützen, berichteten britische Medien.

  Der amerikanische Luftwaffengeneral Philip Breedlove will diese Idee den Mitglieder der Allianz beim bevorstehenden NATO-Gipfel in Wales im September präsentieren.

  Mehrere Standorte sind für die Zukunft geplant. Das Multinationale Korps Nordost soll auch eine Basis in Stettin, in der Nähe der deutsch-polnischen Grenze erhalten.

  Breedlove befürwortet einen Aufbau von NATO-Kräften in Europa, insbesondere Osteuropa. Die Allianz hat bereits ihre Präsenz in der Ostsee und dem Schwarzen Meer gestärkt und entsendete zusätzliche Militärflugzeuge nach Osteuropa.

  http://www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/20250-Obama-plant-Kriegsaufmarschgebiet-deutscher-Grenze.html

  Свиђа ми се

 4. Пошто смо ми у Србији углавном незапослени, предлажем да рекреативно вежбамо гађање, прођемо војну обуку, преживљавање за не дај Боже. Уколико Русија позове, да скокнемо шеиковим авионима до Украјине греота да се досађујемо.Захваљујући европским законима о раду имамо времена на претек, а и није нам до живота.Ако Русија позове, ја се пакујем и идем.Кад могу Холанђани а што небисмо и ми.Можда немогу да бирам како ћу да живим, али могу да бирам за кога и како ћу да умрем.

  Свиђа ми се

  • Ништа не брини Слађо. Нећеш морати да одеш до нациУкро творевине. Кад почне жешће, зар мислиш да ћеш спавати у кревету? Неће нас то „ширење демокрације“ заобићи ни у овом случају.

   Свиђа ми се