АКТУЕЛНО

ТВ канал украјинске војске демантује Кијев- Украјински „Бук“ систем био активан у време пада „МХ17“ (фбр превод)


Уочи рушења Боинга 777, на ТВ каналу Министарства одбране Украјине приказан је ПВО систем Бук у зони војних операција

29 јул 2014, СРБски ФБРрепортер

Извор „Русија Данас“, ФБР превод М.Р.

 

Корисници интернета пронашли су репортажу ТВ канала Министарства одбране Украјине објављену 16. јула – дан пре пада Боинга 777 компаније Малезија Ерлајн. На видео запису снимљен је ПВО систем Бук оружаних снага Украјине и радар усмерени према зони борбених дејстава на југо-истоку земље. Следећег дана, малезијски авион који је летео на маршрути Амстердам – Куала Лумпур, срушио се у Доњецкој области Украјине. 298-оро људи је погинуло.

28. јул 2014.


Фото: © преузета са видео записа „Віискове телебацхенниа Украини“

Корисници интернета пронашли су снимак емисије „Час Ч“ у оквиру које је 16 јула снимљен ПВО систем Бук и радарски систем оружаних снага Украјине који су се налазили у зони борбених дејстава између припадника самоодбране и украјинске војске.

Видео запис је доступан на каналу Министарства одбране Украјине на Ју Тјуб каналу. Копија видео снимка је доступна каналу РТ.


Видео запис је прокоментарисао независни украјински новинар Анатолиј Шариј. Он је напоменуо да је на видео снимку јасно видљива платформа за ПВО систем која се често могла видети на снимцима украјинске стране.

Подсетимо, 19. јула на сајту Службе безбедности Украјине, објављено је саопштење да наводно по наређењу Русије, „свих ПВО системи „Бук“се превозе из Украјине назад на територију Руске Федерације.“ Међутим, корисници друштвених мрежа су приметили да једна од фотографија представља скриншот са видео записа снимљеног у марту 2014. На снимку се види пут са снегом који се отапа, људи у зимској одећи и систем „Бук“ који припада украјинској војсци. На мартовским фотографијама украјински „Бук“ је био са бројем 312. На сајту Службе безбедности Украјине су се појавиле фотографије на којима се види наводно руски „Бук“ систем, којоји је такође означен бројем 312.

 

Извор: http://russian.rt.com/article/42794#ixzz38nnc8qxJ

1 reply »

  1. Зар је уопште битно ко је оборио авион. Католички медији су свој део посла одрадили и даље одраћују. Русија је изгубила медијски рат и само се бави саопштењима што је и био циљ католика. Нападају је што се Руска војска креће по Руској територији. Руси се баве саопштењима. Медијски притисак је страховит јер је Русија испустила иницијативу да одбрани свој народ у Украјини од фашиста. Подсети ћу вас да су енглези ишли на Фокландска острва далека 3000 км да ратују а Русија? Ако жели да буде неко не сме никада дозволити да јој фашисти убијају свој народ. Како израелац рече пре неки дан шта га брига шта ће свет рећи што гини цивили палестинци њему је битна безбедност свог народа.
    Драга браћо православци научимо нешто из наше историје, наши противника који желе да нас нема.

    Свиђа ми се