АКТУЕЛНО

Драгослав Бокан: Игра тек почиње – Срећом, постоји Бог…


Понешто о „политичкој неутралности“ наше земље

Суштина је ту веома једноставна.

ДАНАС НЕ ПОСТОЈИ ВИШЕ (чак ни као теоретска могућност) МА КАКАВ ОБЛИК НЕСВРСТАВАЊА НА ЈЕДНУ ОД ДВЕ СТРАНЕ У ЗАПОЧЕТОМ ГЛОБАЛНОМ СУКОБУ НАЈВИШЕГ РАНГА И НИВОА.
Или сте на једној или на другој страни.

31.07.2014. са ФБ профила Dragoslav Bokan, за ФБР приредила Биљана Диковић

крст 1

Једна страна је она која жели да (у сваком сегменту живота и на сваки начин) пороби читав свет и од њега направи мравињак без трунке слободе, правде, истине, равноправности, лепоте и суверенитета. И то одавно више ни не скрива.
А друга страна је – она која се томе активно и чврсто, на најразличитије начине супротставља (од венецуеланског и кинеског председника, па до Ле Пенове кћерке из француског „Националног фронта“ и руског обновитеља и сведржитеља Владимира Путина).

Ништа једноставније од овога.
Није потребно бити квалификовани „гео-политички аналитичар“ да би се ово у потпуности разумело.

У Србији је све ово још много једноставније за разумети, све се много јасније и недвосмисленије види него ма где другде у свету.

Из наше искуствене (читај: непогрешиве) оптике – постоје ОНИ који су нас отворено и удружено мрзели (не, није прејака реч), рушили, уништавали, исмевали, испирали и мењали свест, уцењивали, клеветали, бомбардовали, трајно обогаљили и осиромашили – и ОНИ који су то гледали са ужасом, неверицом, отпором, саосећањем за наше мучеништво, моралном подршком и непристајањем да нам на било који начин и сами наносе бол, смрт и штету.

И ове две групације земаља се ни на који начин не смеју изједначавати оном одвратном, неправедном и неистинитом „логиком“, са изанђалим и отрцаним тезама типа: „Нико нам није помогао“ и „Сви су они исти, јер гледају само своје интересе“.

Нису и никада неће бити исто НЕПРИЈАТЕЉИ, УБИЦЕ, УЦЕЊИВАЧИ И УНИШТИТЕЉИ НАШЕ ЗЕМЉЕ, НАШЕ ЧАСТИ И НАШЕ СРЕЋЕ – и сви они други. Они који нас нису убијали, који нам нису „завртали славину“, нису „ударали штапом“, нити „махали шаргарепом“, они који нису убијали нашу децу, нису рушили наше фабрике и мостове, нису бацали „отровне бомбе“ (са „осиромашеним уранијумом“), нису подстицали шиптарски крволочни погром Срба, нису нам отимали Косово и рушили Републику Српску.

То никако не може и не сме бити непримећено, чак и код оних локалних улизица и бездушника са највећом политичком диоптријом.

Нама не би ни требала ничија војна и економска помоћ да нас нису на све начине и из свих оружја разарали наши врли евро-амерички „савезници“. И не би нас „оставили на цедилу“ сви на свету да нас нису онако системски и немилосрдно уништавали удружени припадници разулареног НАТО чопора.

Зашто би се онда онако идиотски поредило и ИЗЈЕДНАЧАВАЛО у нашим медијима – то што су нас Клинтонови Американци разваљивали, с тим што нас Јељцинови Руси нису сачували и одбранили (а они ни себе нису У ТО ВРЕМЕ могли да сачувају и одбране)?

По којој и каквој то наопакој „логици“ може да се стави у исту раван („ма, сви су они исти“)? Да ли се уопште упоређују они који су нас распели на Крст са ма ким другим ко у томе није учествовао?…

То је упоришна тачка за разумевање оне оштре линије фронта између НАС (и наших реалних и потенцијалних савезника) и ЊИХ, наших отворених и нескривених непријатеља, џелата и крвника.

Где је ту па простор (на речима онако лепо-звучеће, утопијске и аморалне, пре и после избора бучно прокламоване) „ПОЛИТИЧКЕ НЕУТРАЛНОСТИ“, у распону од В. Коштунице до А.Вучића?

Нема га.

Нема у српској реалности – ни симболичног милиметра овакве, лицемерне и размажене политичке идеје (која нам даје значај и моћ коју немамо, а да не говоримо о свему овде претходно наведеном).

Зато ће сва раскошна, наивнима тако заводљива привлачност ове гео-политичке фразе пукнути као балон од сапунице пред даљим и непопустљивим притисцима наших непромењених непријатеља.
И то ће се догодити, а да летње олује над Европом неће проћи.
Веома ускоро…

И шта ће тад овдашња филијала туђинских и непријатељских интереса да уради?
Како ће да у јавности оправда свој директан (иако тобоже „под страшним притисцима од споља“ и „претећом економском катастрофом“) прелаз на страну наших непријатеља, данас удружених против свих оних земаља које нас нису нападале, убијале, ни клеветале?
С којим ће то „оскаровским“ драматичним монолозима и хамлетовски забринутим изразима лица да се, у септембру, коначно ипак ето „сломе под теретом свега оног што прети српском народу“ и ураде оно за шта и врапци на грани знају да ће бити урађено?

Како ли ће се опет са најновије тезе о „политичкој неутралности“ (а ла Ј.Б. Тито) опет вратити на ону претходну (за будуће изборе много мање привлачну) идеју о „безусловном прихватању“ свега што нам Европска Унија и САД буду тражиле и наређивале? Укључујући ту и НАШЕ (па макар и „ограничене“) САНКЦИЈЕ БРАТСКОЈ И НАМА ОТВОРЕНО НАКЛОЊЕНОЈ РУСИЈИ?…

 

Ми ћемо се, још неопорављени од бруталног међународног силовања над нама, тако и сами добровољно придружити својим силоватељима у новом покушају заједничког групног силовања оних који су једини показали саучешће и бринули о нама (колико су год то могли) све ово време?
И то ће се приказати у строго дресираним медијима као „једини излаз за Србију“, „мање од два зла“ и „императив реал-политике“? Као „изнуђено решење“ („Шта ћемо кад морамо“), а без неопходне анализе: „Зашто то морамо“ и „Какви су то па савезници на заједничком путу који нам тако, увек испочетка, стављају нож под грло“…

Да закључим.

Наши непомирљиви непријатељи нас гвозденом и окрвављеном шаком у свиленој розе рукавици терају да издамо себе, своје погинуле хероје, своје невине жртве, своје претке и потомке, све што још увек имамо (симболично и стварно), једини братски народ на планети и све његове и наше савезнике.
Терају нас да отворено и непоправљиво издамо себе и Бога, веру и логику, прошлост и будућност, идеале и интересе… све што постоји, а све то НИ ЗА ШТА.
За шаку оних проклетих сребрњака којима се одувек плаћа свака бесрамна и самоубилачка издаја или чак и без тога (for free).

Срећом, постоји Бог.
А ни Русија није без моћи и утицаја.

Па се ствари неће завршити баш онако како то планирају наши непријатељи и њихови овдашњи хм… „сарадници“.

Игра тек почиње…

8 replies »

 1. Da li je pošteno premijera tako blatiti?
  Jutros vidim stari predizborni plakat. Isti grč, ista napućena donja usna. Setim se i mnogih kasnijih slika premijera. Napućenih. Ne odražava li ta mimika muku, procep, stid? Možda mora da laže! Koliko smo imali premijera koji su lagali kamene face? Konačno jedan koji se stidi i mi ga po blatu vučemo. Vučićemo ili vučemo, kako se pravilno piše?

  Свиђа ми се

 2. o kakvom Bogu ovaj prica ? Bog se ne mjesa u nase zemaljske rabote, zato jadni Srbalj polozi trecinu zivota cjelokupne nacije u 1. sv. ratu i 1 700 000 u 2. sv. ratu, da bi nakon toga oprostio svojim dzelatima i kroz komunizam im poklonio cjelokupnu jadransku obalu. i danas ti isti Srbi bivaju protjerivani, ubijani, obespravljeni na svakom koraku, i opet neko spominje Boga i bozansku pravdu na planeti Zemlji ?!

  Свиђа ми се

 3. ДА ЈЕ ЗДРАВОГ РАЗУМА – НЕБИ БИЛО САМОУНИШТЕЊА

  САПИЈЕСА – ИЗГУБЉЕНА ВЕЗА СА ТВОРЦЕМ !

  Thu, 31 Jul 2014 04:25:03 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Понешто о „политичкој неутралности“ наше земље Суштина је ту веома једноставна.

  ДАНАС НЕ ПОСТОЈИ ВИШЕ (чак ни као теоретска могућност) МА КАКАВ ОБЛИК НЕСВРСТАВАЊА НА ЈЕДНУ ОД ДВЕ СТРАНЕ У ЗАПОЧЕТОМ ГЛОБАЛНОМ СУКОБУ НАЈВИШЕГ РАНГА И НИВОА. Или сте на“ >

  Свиђа ми се