Љиљана Јовановић

„SOTT“ ЕКСКЛУЗИВНО: Кијевски режим распламсава крвави грађански рат присилном регрутацијом (фбр превод)


„SOTT“ ЕКСКЛУЗИВНО: Кијевски  режим појачава крвави грађански рат широком  националном присилном регрутацијом

„SOTT“ Едитор– ФБР превод: Љиљана Јовановић

Sott.net (https://www.youtube.com/watch?v=TfRC3WZZIuc )

Петак 01.август.2014.

л1

 Најновији извештаји из Украјине показују да Кијевска хунта почиње насилну мобилизацију свих мушкараца од 18-60 година старости. Свакодневно све више породица прима војне позиве. Младе  људе  отимају на улицама, или у возовима и одводе на силу. Њих опколе и утоварају у камионе на путу у немирни југоисточни део земље, као што се стока води  на клање….


http://www.youtube.com/watch?v=TfRC3WZZIuc

Ситуација  постаје веома озбиљна…
Рација на мушкарце у Харкову у ради војне мобилизације 31. јула. 2014.
Шест аутобуса је данас (30 јула2014) стало испред самопослуге “АТБ”. 18 мушкараца маскираних и наоружаних аутоматским оружјем изашло је из њих и ушло у самопослугу, после неког времена су извели све мушкарце од 18 до 60 година, утоварили их у аутобусе и  одвезли у непознатом правцу.
У вечерњим часовима, пре три часа на трамвајској станици “Салут” наоружани људи су покупили неколико момака који су чекали трамвај.
Јуче су на плажи Безлудовка покупили све људе обучене само у купаће гаће и неколико рибара такође привели у регрутну канцеларију.
Појавила се информација да ће 5.августа потпуно да затворе границу са Русијом, нико неће бити у стањ у да напусти земљу. Очекује се да у Харков стигне 3.000 бораца Националне гарде да обезбеде општу мобилизацију.
Сваком округу је наређено да одвоји одређени број возила и да их напуни горивом.
Према наређењу Украјинске војске, у Харкову мора да буде мобилисано 10.000 људи.
Претпоставља се да ће по два –три наоружана борца Националне гарде, представник полиције и официр за мобилизацију посећивати насумично резервисте и изабрати оне од 18 -60 година, приводити их право из њихових станова, без лекарског прегледа.
Многе фирме су добиле оваква писма у којима се обавештавају да украјинска војска планира да повећа своју бројност, и “ради бољег вођења евиденције” свако ко испуњава услове за војну службу, (мушкарци до 60 година, жене до 50 година), морају да дођу у кадровску службу и да доставе своје војне буквице..
л2
Као да ситуација није довољно  лоша, украјинска војска не снабдева војнике ни елементарним потрепштинама, као што су вода и храна.  У јулу је RT.com, објавила да украјински војници на терену сумњају да украјинске власти чине све што је потребно да се обезбеди војницима које шаљу на југо-источно отцепљено подручје.

http://rt.com/news/170392-ukrainian-army-problems-ammunition/
“Ово је оклоп који наша војска користи. Ово ђубре су нам послали”, каже украјински војник из Националне гарде, показујући прслук са рупама од метка.[…]
Људи који су се од онда уписивали у војску, очекивали су бољу подршку власти него што су је добили.
Показују новинарима буђав хлеб у врећама.
“Морали смо да одсечемо кору хлеба и да само средишњи део једемо, али има много људи овде.” – рекао је један од њих.


http://www.youtube.com/watch?v=pGdh9qfszpU
Неки војници нису имали ни буђав хлеб, па су били приморани да лове лисице, јежеве, жабе па чак и змије.

http://www.youtube.com/watch?v=fORg1DtvJXw
Војници су недељама остајали без хране и воде, па су били приморани да храну и воду траже од устаника које су у ствари требали да убијају. Због тога су били проглашавани издајницима и било им је прећено казнама.

Ово је цена коју морају да плате украјински грађани због уговора са ђаволом који су склопили њихови шизофрени лидери постављени од стране САД и Израела и компаније. Ово је “слобода и демократија”. Тако изгледа фашизам на делу.

2 replies »