АКТУЕЛНО

ВАНРЕДНА ВЕСТ: МАСОВНО ДЕЗЕРТЕРСТВО УКРАЈИНАЦА- У НЕДЕЉУ ПОЛА ХИЉАДЕ ПРЕБЕГЛО У РУСИЈУ (РТ јавља)


ВАНРЕДНА ВЕСТ

Преко 400 стотине украјинских дезертера потражило спас у Русији

Published time: August 04, 2014 06:23

Русија Данас, ФБР превод: Миодраг Новаковић
Reuters/Marko Djurica

Reuters/Marko Djurica

Више од 400 украјинских војника је уз дозволу руских власти, током прошле ноћи, пребегло у Русију где су потражили уточиште- јавља Руска царинска служба.

Према изјави представника за штампу царине Ростовског региона Василија Малајева, укупно 438 војника, укључујући 164 украјинска граничара, је прешло у Русију уз асистенцију Руске пограничне службе.

Почело је у недељу у току дана, када су руски цариници пријавили пребег 12 украјинских војника, који су потражили спас у Русији…

заробљени укри

Такође, крајем јула су у Русији потражили уточиште 41 украјинских војника, бежећи од борби у источној Украјини. Против њих се сада води кривични поступак у Украјини због ратног дезертерства.

Приток дезертера из редова украјинске војске и националне гарде је све већи, од како ескалирају сукоби у Доњецку и Луганску, где Кијев води беспоштедни рат против јединица Самоодбране (и цивила НовоРусије).

Извештаји упућују на то и да је више украјинских војних јединица недавно одсечено од линија снабдевања и остатка армије, након Кијевске офанзиве на исток, што их је оставило „укљештене“ између јединица Самоодбране НовоРусије и границе са Руском федерацијом…

1 reply »