АКТУЕЛНО

УТИЦАЈНИ БРИТАНСКИ ТЕЛЕГРАФ ОТВОРЕНО НАЗИВА КИЈЕВСКЕ ТРУПЕ НЕО-НАЦИСТИЧКИМ ФОРМАЦИЈАМА (фбр анализа и превод)


УТИЦАЈНИ БРИТАНСКИ МЕДИЈ НАГЛАШАВА НЕОНАЦИСТИЧКИ КАРАКТЕР УДАРНИХ КИЈЕВСКИХ БРИГАДА, И НАГОВЕШТАВА ВЕЛИКЕ ПРОБЛЕМЕ ЗА УКРАЈИНУ И ЕВРОПУ, УКОЛИКО НЕО-НАЦИСТИ ИЗ ОВОГ РАТА ИЗАЂУ КАО ПОБЕДНИЦИ…

13 август 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

АЗОВ СС ВАФЕН

ПОД НАЦИСТИЧКОМ ЗАСТАВОМ У БОРБУ ЗА „ЕВРОПСКУ ДЕМОКРАТИЈУ“!?

Оно о чему не желе да пишу српски (про)режимски медији и већина западних „демократских“, отворено и без длаке на језику говори утицајни британски „Телеграф“, у свом опширном чланку од 11 августа, под насловом: „УКРАЈИНСКА КРИЗА- НЕОНАЦИСТИЧКЕ БРИГАДЕ СЕ БОРЕ ПРОТИВ ПРО-РУСКИХ СЕПАРАТИСТА“.

Новинар Том Парфит као свој први утисак, приликом посете озлоглашеном „Азов батаљону“, истиче СС тетоважу на телима припадника те јединице, наглашавајући у уводнику следеће:

„…Западно спонзорисана влада из Кијева убацује паравојне групе, од којих су неки отворено нео-нацисти, у прве борбене редове“ (Телеграф цитат)

Оно што је интересантно, новинар Парфит у овом чланку упућује индиректну критику руском председнику Путину за „неодлучност“ по питању НовоРусије-

„Док Владимир Путин, руски председник избегава да пошаље инвазионе снаге у Украјину, побуњеници које он подржава, убрзано губе територије“ (Телеграф цитат)

…Али оно о чему се не говори у већини Западних медија, и што би требало да буде последњи позив за буђење европској цивилизацији, у овом тексту је недвосмислено адресирано-

„Али употреба добровољачких паравојних јединица од стране Кијева да би се уништиле, руско помогнуте, народне републике Доњецк и Луганск, и успостављене у Украјини у марту, ТРЕБАЛО БИ ДА ОБЛИЈЕ ХЛАДНИМ ЗНОЈЕМ ЕВРОПУ. Недавно формирани батаљони, попут Донбаса, Дњепра и Азова, са више хиљада људи под њиховом командом, који су званично под котролом министарства унутрашњих послова, док је њихово финансирање мутно, тренинг недовољан, а њихова идеологија често алармантна. Прападници Азов батаљона користе нео-наци симболе (Wolfsangel- Wolf’s Hook) на својим банерима, док су чланови батаљона отворено бели расисти и анти-семити.“ (Телеграф цитат)

—————

У свом даљем опису ове геноцидне јединице, новинар Телеграфа „представља“ једног од команданта „г. Билецког“- наглашавајући да је овај „пара-војник“ незаконито ослобођен из истражног затвора (где се налазио ради убиства) да би се прикључио кијевским паравојним десничарским јединицама.

Парфит нам описује профил „г. Билецког“, команданта Азова, као пропалог студента историје и бившег боксера, који је постао вођа екстремистичке украјинске групе „Социјал-Национална Скупштина“, цитирајући речи „г.Билецког“:

„Историјска мисија наше нације у овом критичном моменту јесте да постане вођа целе Беле Расе широм света, у последњем крсташком походу за свој опстанак- крсташком походу против семитске људске под-врсте.“

Интересантан је начин проверавања „морално политичке подобности“ припадника нацистичког Азов батаљона, према „г. Билецком“ главни разлог да неко не буде примљен у овај одред јесте неспособност да се докаже као добар нациста, он је то описао следећим речима:

„Батаљон је основан на десничарским вредностима, и недостатак нацистичких убеђења може да резултира у одбијање нових регрута“

КИЈЕВ ЛИЦЕ НАЦИ САТАНЕ

КИЈЕВСКИ НАЦИСТИ, ПОПУТ „ФАНТОМА“ НА СЛИЦИ, СКРИВАЈУ СВОЈ ИДЕНТИТЕТ ДА БИ ИЗБЕГЛИ ОДГОВОРНОСТ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ…

Други, истакнути припадник Азов батаљона, под надимком Фантом (наводно руског порекла) је за британски Телеграф описао велике историјске заслуге Хитлера:

„После Првог светског рата, Немачка је била у расулу и Хитлер је обновио државу- он је изградио куће, путеве, телефонске линије и створи послове. Ја то поштујем. Хомосексуалност је ментална болест, док су размере Холокауста под знаком питања.“- нагласио је „Фантом“

Новинар Парфит такође истиче и друге радикалне ставове припадника Азов батаљона, који на пример отворено истичу да заробљене припаднике Самоодбране треба погубити- наглашавајући да су такве „вредности“, у оштрој супротности са Западно подржаним „духом мајданских протеста“, који су по њему потом резултирали у „патриотско буђење које је привукло десничарске групе“.

———————

Британски Телеграф такође у свом извештају идентификује велики део страних плаћеника, нео-нациста по убеђењу, који у овом сукобу своју идеологију добро наплаћују- цитирајући пример шведског нео-нацисте „г. Скилита“ који најављује након Украјине свој одлазак на сиријско ратиште да би се борио против Асадових трупа, у редовима екстремних муслимана. Очигледно да за овог белог расисту и нео-нацисту не важе чак ни његова лична „екстремно-хришћанска“ убеђења када је у питању плаченићки новац!?

Овај став британског Телеграфа потврђује и представник народне власти из Доњецка Сергеј Кавтараџе, са којим је разговарао новинар Парфит. Г. Кавтараџе описије припаднике украјинских нео-наци бригада следећим речима:

„У тим батаљонима се боре плаћеници, а не добровољци, они су прави фашисти који убијајуи и силују цивиле“.

АЗОВ НАЦИ ЦЕРЕМОНИЈАЛ

У ПОСЛЕДЊЕ ВРЕМЕ, КИЈЕВСКЕ НАЦИСТИЧКЕ ПАРА-ТРУПЕРЕ СВЕ ЧЕШЋЕ СТИЖЕ РУКА ПРАВДА, КАО ШТО ЈЕ ЗАБЕЛЕЖИО НОВИНАР ТЕЛЕГРАФА НА ОВОЈ САХРАНИ (У „СС СТИЛУ“) СТРАНОГ ПЛАЋЕНИКА „АЗОВ“ БРИГАДЕ ПОД НАДИМКОМ „ГРК“…

—————–

У свом закључку, овај угледни британски лист истиче да је украјинска влада „посвећена“ употреби нео-нациста у (пара)војним јединицама на фронту, и за илустрацију наводи званичну изјаву Антона Герашенка, саветника украјинског министра унутршњих послова Арсена Авакова, везано за проблематични карактер ових нео-наци бригада:

Најважнија ствар код њих јесте њихово дух и жеља да направе Украјину независном- Свака особа која узме оружје у руке и оде да брани отаџбину је херој, док су њихови политички ставови њихова приватна ствар.“

—————————

Новинар Парфит је на крају овог чланка затражио и стручно мишљење, о свему овде изреченом, од угледног професора са универзитета „ЊуЈорк“, експерта за руско-украјинске односе, г. Марка Гелеотија, који своје ставове образложио следећим речима:

„Батаљони попут Азова привлаче као магнет насилне и поремећене карактере, не само из Украјине, већ и ван граница. Проблем је што се тако ствара отровно наследство, које ће постојати у том делу света, и након завршетка рата.

Екстремне паравојне групе којима је омогућено да изграде властите „ФрајКорпове“, су фундаментално супротстављени било каквом консензусу у јавном животу, где се појављују као ратни победници… И шта можете да урадите, када по завршетку рата, по вашим улицама и по вашим приватним животима, почну да се шепуре ратни ветерани Азова!?“