АКТУЕЛНО

Професор криминологије др Џејсон Кишнер: Бројеви 7 и 17 су свуда око нас


(Разговор са др Џејсоном Кишнером, професором криминологије на универзитету Фресно (Калифорнија) поводом обарања авиона Boeing 777 на лету MH17 малезијске авиокомпаније који се одиграо 17. 07. 2014. изнад источне Украјине)

Др. Џејсон Кишнер (Јason Kissner) ванредни професор криминологије на калифорнијском државном универзитету Фресно (Fresno), показао је изузетан таленат и знање приликом разокривања фолс флег операције (операције под лажном заставом) „Boston Bombing“ (изведене у априлу 2013.) као и нестанка авиона Boeing 777-200ER Малезијске авиокомпаније на лету МХ370 (8.марта 2014). Његова криминолошка експертиза обарања авиона Boeing 777 на лету MH17 исте авиокомпаније, 17. јула 2014. је вишеслојна и дубинска и проблематизује подударности које се појављују у авинским трагедијама које су задесиле путнике и посаде два авиона исте авио компаније и отвара простор за нумеролошку анализу која почива на евиденцији неких од догађаја који су се одиграли 17. јула, међу којима је најзаначајнија подударност датума обарања авиона МХ17 са датумом ритуалног убиства руског цара Николаја II Романова и царске породице у Ипатијевском дому 17. јула 1918.

14.08.2014. ел.поштом аутор текста Биљана Ђоровић, објавила ГЕОПОЛИТИКА, за ФБР приредила Биљана Диковић

ПРОФ. ДР КИРШНЕР

1. Као криминолог истраживали сте током четири месеца нестанак авиона Boeing 777-200ER Малезијске авиокомпаније на лету 370 (8. Марта), као и обарање авиона исте авио компаније над Источном Украјином 17. јула. Ваша експертско-криминолошка анализа обарања авиона Boeing 777 на лету MH17 малезијске авиокомпаније, изнад Источне Украјине, је јединствена комплексна и вишеслојна.
Молим вас да најпре укажете читаоцима Геополитике на читав низ подударности које се појављују у случају оба авиона малезијске авиокомпаније, и изнесете разлоге због којих сматрате да би требало да се престане говорити о тим подударностима као о коинциденцијама.

– Тешко можемо сматрати пуким коинциденцијама да су оба авиона која су била предмет несрећа које су привукле огромну пажњу глобално, били авиони исте (Малезијске) авиокомпаније. Затим: малезијски авион МХ 17 је променио трасу летења, а промена трасе је у директној корелацији са његовим обарањем. То исто се догодило у случају несталог и ишчезлог авиона МХ 370). Можемо закључити да је промена трасе у директној вези са планом обарања МХ17 односно „нестанка“ (у случају МХ370). Да је траса авиона померена намерно како би авион био оборен/ишчезао.
Да ли, дакле можемо подвести под коинциденцију то што је авион МХ17 променио трасу и да се ИСТО то догодило у случају нестанка авиона ИСТЕ авио компаније на лету 370, пре четири месеца, као и да су оба авиона изгубила комуникациони контакт?

Да резимирамо:
– Оба авиона припадају истој авиокомпанији;
– Оба авиона су променила трасу летења,
– Оба авиона су изгубила везу са контролом лета,
– Оба авиона су предмет глобалне медијске покривености.

Коинциденције!? Тешко да се ради о коинциденцијама.
Да је пре пет месеци (само месец дана пре ишчезнућа МХ 370) ма ко разматрао вероватноћу да ће следеће две највеће авио катастрофе: нестанак авиона (МХ 370) и обарање авиона (МХ17), које су добиле масовну глобалну медијску покривеност припадати истој – малезијској авио компанији, оправдано би закључио да би било веома тешко такав след догађаја сагледати као пуке коинциденције.

2. Шта вама као криминологу говори чињеница да САД не показују сателитске снимке обарања авиона МХ17, и да се при том у доказивању својих теза служе материјалима који не могу да издрже проверу иоле озбиљније експертизе?

Да, због чега?
Влада САД се 24 сата дневно, седам дана у недељи и 365/366 дана у години бави шпијунским операцијама.
Да ли делује уверљиво да таква влада, која располаже најсавременијом сателитском техником, коју у пуном капацитету користи за шпијунске активности, надзирања и снимања из ваздуха, није још увек прикупила и представила јавности убедљиве доказе, поткрепљене сателитским снимцима „да су авион оборили „проруски сепаратисти, терористи под командом Путина“? Са далеко већом извесношћу, вероватноћом па и сигурношћу можемо да закључимо да влади САД-а не одговара да ове снимке представи јавности. И ево, сада естаблишмент, владини високо позиционирани званичници из реда обавештајног апарата, говоре о авионској несрећи. Зашто? Због тога што – када закључите да се ради о несрећи – практично не морате ништа да доказујете.
Но, на њихову жалост, криминолошка експертиза не говори у прилог тезе да се у случају обарања авиона МХ17 ради о несрећном случају.

3. Да ли докази поткрепљују хипотезу о фолс флег операцији у оба случаја?

– Размотримо и овде један сет података који ће нам помоћи да дођемо до одговора на ваше питање. И овога пута ради се о стављању на сто података који потичу од изјава високо позиционираних званичника владе САД. А њихове изјаве показују да они лажу јер су најпре тврдили да је авион намерно оборен а затим да се ради о авионској несрећи. Поставља се питање – Због чега су лагали? Како су могли да кривицу тако брзо припишу Путину? Јер то су урадили готово истовремено са објављивањем информација о догађају, приписујући кривицу било Русији, било од Русије подржаних снага на истоку Украјине. Због чега су то урадили тако брзо и због чега су, такође веома брзо променили тежиште са тврдње да се ради о спонзорисаном државном тероризму Русије ка тврдњи да се ради о авионској несрећи? Стиче се утисак да су званичници САД све време имали намеру да догађај у вези са обарањем малезијског авиона 17 позиционирају у раван несреће, како не би морали ништа да објашњавају и доказују а у исто време могли да манипулативно, на друштвеним мрежама и социјалним медијима пласирају тезу о кривици Русије, коју не би морали да доказују релевантним и проверљивим чињеницама. Ови показатељи дају посредан али јасан одговор на ваше питање.

4. Ви сте отворили изузетно важну линију анализе која је захваљујући форматизацији научног и јавног дискурса, заснованим на логистици и форматизацији перцепције – искључена и означена као неозбиљна, ненаучна, фриволна, конспираторијална и под претњом да оне који чак и само мисле на тај начин – класификује као „опскурне теоретичаре завере“. Та линија ваше анализе упућује на још један низ „коинциденција“ које се односе на поклапање датума – односно догађаје који су се одиграли 17. Јула. Познато је да су име и бројеви један од најважнијих инструмената деловања кабалиста на материјални и спирутални свет. Са којим догађајима у прошлости обарање малезијског авиона НХ17 дели исти датум – 17.јули?

– Хвала вам што сте поставили то питање. Нумеролошки аспект упућује на обраћање пажње на специфичне групе, организације и агенције које том аспекту приступају са нарочитом пажњом и озбиљношћу при чему се, методама које сте ви одлично описали, научна, стручна и јавност у целини, држи подаље од испитивања и покретања ових питања. Датуми могу служити као средства сигнализирања а могу имати веома дубоко значење, сврху и циљ.

Најпре да наведем занимљив податак са којим ви и ваши читаоци можда још увек нисте упознати, да је авион Малезијске авио компаније МХ17, Боинг 777, који је оборен 17. јула над источном Украјином, направио свој први лет 17. јула 1997., дакле пре 17 година.

Затим: Пад малезијског авиона МХ17 дели годишњицу са падом TWA 800, који је, како је то убедљиво показао Џек Кашил, оборен пројектилом, што је затим заташкано од стране владе САД. Ради се о Боингу 747 који је ракетиран десет миља јужно од обале Лонг Ајленда 17. јула 1996, при чему је погинуло 230 људи. Авион је летео од њујоршког аеродрома Џон Ф. Кенеди ка Паризу. Првобитно се сумњало на тероризам и бројни сведоци на обали Лонг Ајленда су тврдили да су видели бљескове, ракетне и светлосне ударе у авиону пре него што је експлодирао. Њихова сведочења су постепено одбацивана и на крају су заташкана од стране владе САД, особито од ФБИ у време Била Клинтона.
И, што је најважније – датум обарања малезијског МХ17 се поклапа је са једним од најзначајнијијх догађаја у историји који се одиграо 17.07.1918.године, када је ритуално убијен руски цар Николај II Романов заједно са својом женом царицом Александром и петоро деце Олгом, Татјаном, Маријом, Анастасијом и Алексејем.
Да ли је обарање авиона на лету МХ17, изведено 17.јула представљало сублиминалну поруку руском председнику Владимиру Путину?
Или ћемо се задовољити бесмисленим образложењем да је реч о још једној „коинциденцији“ и тек случајном понављању бројева 7 и 17?
Јер у контексту обарања малезијског авиона МХ17 број 17 је свуда око нас.

5. Размотримо, на крају нашег интервјуа још један аспект на који је значајно подсетити наше читаоце: У току тзв. Кубанске кризе, 1962.године Генералштаб САД планирао је опрацију Нортвудс – тајну фолс флег опеарцију у којој би цивилни авион био оборен а кривица бачена на кубанску владу. Циљ операције Нортвудс (што је у међувремену декласификовано) је да се обезбеди претекст за рат против Кубе. Извођење опеарације је спречио Џон Кенеди. Пол Крег Роберттс говори о вероватноћи да је сада Обами речено од стране јастребова рата: Сети се шта се са Кенедијем догодило. Тада смо могућност пропустили – ову не смемо.

– Ово је веома добро питање. Током дужег времена влада САД, војно-индустријски комплекс, шпијунске агенције размишљају о методама манипулације становништва САД, у вези са операцијама које у будућности намеравају да реализују и при том се разматрају различите опције које до сада још нису употребили. Алармантије је, међутим то што су ове варијанте, ма колико биле еманација зла, шездесетих година наилазиле на отпор у круговима естаблишмента. Да ли данас има високо-позиционираних, утицајних људи у естаблишменту САД, који су у стању да уопште размишљају у категоријама своје одговорности пред било ким, до својим надређеним? Осим тога, шездесетих година Америка је била земља узорне економије. У економском погледу, САД су данас смешна земља. Земље БРИКС-а озбиљно размишљају о напуштању долара и то свакако није безначајна чињеница при разматрању мотива за обарање авиона МХ17. Добра је ствар што је све више људи свесно шта се догађа и поприлично им је мука од чињенице да је војна агресија практично постала замена за економију.

Биљана Ђоровић

Биљана Ђоровић