Европа

Два реаговањa на други Путинов састанак са Порошенком – И Путин се упецао на ЕУ и Ештон удицу?


 

МИНСК – У главном граду Белорусиjе, Mинску, завршен jе први билатерални сусрет између председника Русиjе и Украjине, Владимира Путина и Петра Порошенка, чиjи се детаљи за сада не обjављуjу, jавиле су руске агенциjе.

Разговор „очи у очи“, коjи jе траjао приближно два сата, завршен jе, рекао jе Путинов прес секретар Дмитриj Песков, не кометаришући резултате састанка, навела jе РИA Новости. /…/
(Извор: Новости 26.8.2014. Фото: Танјуг, Итар тасс)

***

Саша Касаловић:
27.8.2014.

Обзиром да сви знамо да је легитимни председник (какав год да је био) Јанукович недемократски и насилно свргнут са власти и да је овај усташа Порошенко постао редседник само усташко-бандерашког дела Украјине јер су га само они бирали а не и оних око17 000 000 Руса… мене занима како је то Путин дозволио себи да у име Руса и Русије или Новорусије пристане на овакав сусрет. Шта председник једне велике земље и народа какви су Русија и руски народ, тражи са нелегитимним председником и убицом Порошенком.

Овим потезом Путин је прихватио нелегалност и прокламовао је као закониту на најбезобзирнији начин показавши да му до воље свога народа у Новорусији, који због слободе и правде свакодневно гине, није стало. Он никако није смео, као неко ко важи за озбиљног државника, да себи дозволи овако нешто. Путин се упецао на ЕУ и Ештон удицу исто онако како су се упецали и наши кленови Тадић, Дачић, Вучић и Николић када су се Тачијем састајали. Не могу да верујем у ово што читам и видим. Озбиљни државници ово себи не допуштају.

***

Игор Војиновић:
27.8.2014.

Путин од почетка повлачи погрешне и поражавајуће потезе и то није случајно. Он као легални и легитимни председник Руске федерације није уопште требао да се састаје са Порошенком терористом, фашистом и нацистом који је узурпирао власт у Кијеву. Овако даје на значају хунти у окупираном Кијеву. Понижавајући себе Путин понижава Русију и руски народ. Испада сада да Русија признаје терористичку хунту у окупираном Кијеву ко легалну и легитимну власт Украјине, а НовоРусију не признају. Страшно и понижавајуће. Уколико је Порошенко председник Украјине, а ДНР и ЛНР самопроглашене, онда су по тој накарадној логици ополченци терористи. Путин на овај начин саучествује у геноциду над руским народом.

20 replies »

 1. Игор је такође овако реаговао кад је тобоже пао Славјанск, па се показало као нетачно, као што нам је Стрелков изложио да је то било тактичко повлачење. Развој ситуације до данас нам говори да је Игор био у праву, али Стрелков, не Војиновић!

  Свиђа ми се

 2. БЕЗ БРИГЕ, „СЛИПЕРИ“ СУ УНАПРЕД ОДРАДИЛИ СВОЈ ДЕО ПОСЛА ! 

  Wed, 27 Aug 2014 11:01:15 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: “ МИНСК – У главном граду Белорусиjе, Mинску, завршен jе први билатерални сусрет између председника Русиjе и Украjине, Владимира Путина и Петра Порошенка, чиjи се детаљи за сада не обjављуjу, jавиле су руске агенциjе. Разговор „очи у очи“, коjи jе траjао “ >

  Свиђа ми се

 3. Rusija mora energično da reaguje,
  1941.rusko oklevanje je omogućilo Hitleru da preko Ukrajine stigne do Lenjigrada. Zapad (Amerika) primenjuje slične metode, obećava pregovore, poziva se na međunarodno pravo, na ljuska prava kijevskih neonacista a ne na ljudka prava Rusa koji žive u istočnoj Ukrajini i koji su drugi put u istoriji , na svojoj koži, osetili „čari fašizma“ Dok Amerika javno i tajno šalje oružje a uz oružje i belosvetske teroriste u istočnu Ukrajinu. Rusija se pravda. Terorista (fašista) Porošenko uputio tenkove na demonstrante nazivajući ih separatistima i teroristima a Rusija veli da neće da se meša. Isto tako se ni Milošević nije hteo da meša pa Republike Srpske Krajine više nema a nema ni Srba u toj Krajini. Čini se da na isti način neće biti Rusa u Istočnoj Ukrajini ukoliko ruski avioni u dva tri naleta ne unište ubačene NATO i Američke pse rata. Ženeva je bila američko kupovanje vremena. A Minsk je maska za upad u Rusiju. Razgovori u Belorusiji su zavaravanje Putina da će mirnim putem problem biti rešen bez dalje upotrebe sile. Sila je već upotrebljena. Nazad se više ne može. NATO I Americi se moraju razbiti zubi a Amerika svesti na njene državne granice ukoliko ne želi da i bez njih ostane jer ukrajinski scenario može da bude vrlo zarazan a na tu zarazu bi Nemci I Francuzi, među prvima, trebali da obrate pažnju. I ne samo Nemci I Francuzi.Treći svetski rat je po svemu istorijska neminovnost zbog američke hegemonije i bezočne okupacije skoro polovine sveta. Kad je već tako Rusija mora taj rat da dobije, u protivnom , gledano sa američko – evropsko-jezuitskog stanovišta Svet treba da postoji bez Rusije, bez Kine, Indije crne Afrike i pravoslavnih naroda. Da se to ne desi Rusi moraju da deluju odmah, bez oklevanja. Bolje je „zapadnu kugu“ sprečiti nego čitavu planetu od “ nove fašističke kuge lečiti“
  Miodrag Tomić Stublinski
  15. aprila 2014.g.
  Obnovljen komentar 27.avgusta 2014. Koji nije trebalo obnavljati jer se od 15. aprija do 27. Avgusta 2014. Na terenu ništa nije promenilo.

  Свиђа ми се

  • Има једна народна „…када се слонови бију највише трава пострада…“ Хајде да се „сложим“ са свим што је написано… али, овдје су у игри двије нуклеарне велесиле, неодговорно је било кога (па и сеоског мачка) „вући за реп“. Империја зла (САД) то ради из сопствене агоније, али само до границе, све остало оставља својим НАТО сатрапима (читај робље) у ЕУ а све с рачуницом да би „евентуални“ рат остао локални у Евро-Азији што није могуће, и да нико неће „притиснути црвено“, што опет је под упитником! И ко је тај сада који иоле држи до свог људског, који би насјео било каквим провокацијама и „потегао први“… успут, Петро Порошенко је са списка ЦИЕ (провјерен податак на списку је под својим именом) и он је провокација… али гине несрећни народ и с једне и с друге стране а Руси су се „пребројали“ и немају више ни један живот да би спасили економију Империје зла. (Немам неке особите наклоности за политичаре, људе које знам само из Медија) али у Кремљу сада не сједе будале (опростите за термин који је збиља булеварски) али тамо више није пијани Јељцин и превртљиви Козирјев… зна то и Пентагон и Брисел, али Брисел је „ковачка клијешта“…

   Свиђа ми се

 4. Теби је Вучић идол.Не знаш да је Украјина покојна а да је смисао њеног постојања фашизам и нацизам. Тврдиш да постоје Украјинци ко нација.Не свађа,него насиље,терор,рат и геноцид су у току и замисли то спроводи хунта коју Путин признаје ко власт Украјине.

  Свиђа ми се

 5. Smatram da sastanak sa Eštonkom i predsednicima Evroazijske Carinske unije ima velikog značaja.
  Ne radi se o kapitulaciji pred Potrošenkom, već o velikim ekonomskim interesima koji vezuju Rusiju,Azerbejdžan i Belorusiju, sa Evropom.
  Uz to, ukoliko Rusija odustane od veza sa EU, može da se desi da ameri svoje (već planirane) vojne baze stvarno naprave na istočnim granicama EU.
  Postoji stara izreka „Sempre c’è tempo per litigare“ – uvek ima vremena za svađu.
  Ne pravi se neprijatelj, od onog ko kod tebe kupuje robu.
  Kina, i BRIKS, su odlična budućnost, ali treba sada da se zaštite Rusi i Ukrajinci u Ruskom DONBAS-u, koji je snabdevao Rusiju mnogim proizvodima. Preblizu je Moskva da bi se okrenula leđa Ukrajini. Ne verujem da se Porošenko lepo osećao tokom razgovora.
  Ne radi se o ponižavanju predsednika Putina i priznanju Potrošenka, važnije je da se spreči dalja tragedija naroda u Donbasu.

  Свиђа ми се

  • Теби је Вучић идол.Не знаш да је Украјина покојна а да је смисао њеног постојања фашизам и нацизам. Тврдиш да постоје Украјинци ко нација.Не свађа,него насиље,терор,рат и геноцид су у току и замисли то спроводи хунта коју Путин признаје ко власт Украјине.

   Свиђа ми се

   • @Горан Марковић,
    коме се обраћаш? Мораш да наведеш псеудоним да би ми остали сабеседници знали коме је коментар упућен…

    Свиђа ми се

  • @Ll.,
   šta je dezinformacija i propaganda…
   Komentarišeš članke iznad, dvojice koji nemaju pojma o čemu pišu…
   Sastanak Putina i Eštonke je formalni sastanak nekog ko o nečemu odlučuje i obične glupače koja i ne zna o čemu priča, koja nije ni svesna na kojoj je tački Planete, kao i njena koleginica Psićka, portparol „Imperije“.
   Sad’ bi (EU) da da pojedu fekalije koje su „pokakili“.
   Rukohvat i pogledi i jednog i drugog učesnika pri susretu (Rossia&“Ukraina“) jasno pokazuju kakvi su odnosi. Ne treba biti diplomirani psiholog…

   Свиђа ми се

 6. @Saša & @Igor-e,
  мислим да сте истрчали пред „руду“,..
  Пре него што је објављено званично о чему се разговарало, вас двојица закључујете а да и немате појма шта ће да буде презентовано.
  Ако сте новинари, завидим вам на брзоплетим закључцима… Онда немојте да се чудите што ваше колеге кољу…

  Свиђа ми се

   • Глувом говорити, слепом показивати,и острашћеном супротно образлагати је толико узалудан посао какав би био сада када би би ја пробао да на ово твоје писаније дам одговор!

    Свиђа ми се