АКТУЕЛНО

Михаило Меденица: Мере штедње за почетнике


Данас се одричемо мало да сутра не би имали ни толико.

20.09.2014. СРБИН.инфо, за ФБР приредила Биљана Диковић

medenica

Другачије се није могло, народ се разбахатио, одао расипништву, забележени су чак и случајеви да се у појединим породицама једе три пута дневно, еј!

Паре кваре децу, па кад већ имамо децу на грбачи дај барем нешто да учинимо по питању њиховог стасавања у људе који који неће бити искварени потребом да за рад буду и плаћени.

Мере штедње неће трајати довека, већ само онај фискални период колико пензионерима треба да помру, а овима пред пензијом да је не дочекају.

Премијер је, заправо, заиста мека срца, требало је и више да оглоби пензионере- новац и онако остављају по апотекама и праве гужву у градском превозу. Ем, таблетомани, ем се тако “надрогирани” по читав дан возикају аутобусима и трипују да су некуд пошли, или још горе- да ће некуд стићи?! Лош трип, брате, лош!

Незапослени немају разлога за бригу- како саопштавају из Владе та категорија спада у ветеране мера штедње, тако да ће им се за почетак наплаћивати само симболичан порез на незапосленост, да не кажемо- лењост, јер да су заиста желели да раде нашао би се већ неки посао! Онима са факултетом додатно ће се опорезивати стручна спрема, јер, руку на срце, да нису проћердали године на студирање негде би већ стигли да се запосле…

Они са најмањим примањима су ипак поштеђени санкција, с том разликом што убудуће неће моћи да се бахате ка до сада “човек по контејнеру”, већ ће се за пребирање по истим направити листа чекања, па као некад с боновима за гориво: парни и непарни дани…

Мере штедње свакако ће позитивно утицати на такозвани “одлив мозгова”, јер до мозга прво нешто треба да стигне, а креће из желудца…

Немојте мислити да ће се политичари провући, далеко од тога- убудуће ће у Владу/Скупштину долазити са сендвичима од куће, за шта ће, разуме се, наплатити путне трошкове, јер сендвич због специфичног мириса мора другим “аудијем”, али присетиће се и они шта су ‘лебац и паризер!

Труднице највероватније неће бити опорезоване уколико докажу да су у другом стању остале планирано и из љубави, а не тек као продукт лоше заштите, исхитрености, или помисли да је контрацепција то што су имале сексуални однос током трајања вести на Пинку?

Породиље ће такође бити изузете, под условом да два сведока потврде да порођај није трајао осам и више сати, што би у супротном могло да се квалификује као радно време, или још горе- неоправдано паузирање током радног времена, јер шта је порођај ако не најобичније излежавање?..

Синдикалци су, наравно, стали уз раднике, али су после неколико минута морали да се удаље према власти, због непријатног мириса који радничка класа пословично шири око себе. Мислим, како да помогну раднику несрећник већ толико заудара на сиротињу?! Синдикалцу су та спрече, а не да лече! Да спрече прасе да не утекне с ражња, рецимо…

Ма, за све је у ствари крива Шкотска! Премијер и ресто кабинета типовали у кладионици на сигурно отцепљење, пукли дојаву, па како сад да се ваде ако не мерама штедње?! Продале их оне мушкарчине у сукњицама, иначе би било вишка у буџету, а богами и понешто за инвестирање. Не би опет морали да сецају оног шеика из Маринкове баре да прошета градом с премијером и увери нас да милијарде само што нису стигле!

Одштампане су, само да се осуше, скину са штрика и натоваре на камиле.

Упс, па и камиле потпадају под мере штедње! Мораће те милијарде да претоваре на неке друге животиње и отправе пут Србије, а камиле само што нису прешле границу код Хоргоша, јбг…

 

(Два у један)