ДРУШТВО

ФБИ КОНТРОЛИШЕ СРБИЈУ? Потписан споразум са САД, стижу ФБИ агенти.


Мајкл Кирби: Агенти ФБИ ће у наредних неколико месеци боравити у Србији како би помогли изградњу институција

29. септембар 2014. НСПМ

БЕОГРАД – Министри унутрашњих послова и правде Небојша Стефановић и Никола Селаковић и амбасадор САД Мајкл Кирби потписали су данас Споразум о сарадњи између Србије и САД о контроли наркотика и спровођењу закона, који би требало да унапреди рад правосуђа и полиције, посебно у борби против организованог криминала и корупције.kirbi-selakovic-stefanovic_

САД ће са 3,1 милион долара, финансирати програм који подразумева спровођење пет пројеката за јачање система крвичног правосуђа, рада институција и службеника.

Стефановић је, на конференцији за новинаре након потписивања споразума, рекао да ће кроз различите пројекте бити ојачан капацитети правосуђа и унапређен рад МУП.

„Биће омогућене обуке, школарине, стипенд
ије, тренинзи за полицијске службенике, што ће довести до тога да се полицијске снаге ефикасније боре против организованог криминала“,
рекао је Стефановић.

Он је навео да је споразум који је данас потписан прве те врсте између Србије и САД и додао да ће допринети бољим односима две земље.

Министар правде Никола Селаковић рекао је да ће се кроз пет различитих пројеката систем кривичног правосуђа и гоњења подићи на виши ниво, а побољшаће се борба против организованог криминала и корупције.

„Воде се кривични поступци против крупних риба у којима је, с једне стране тајкуна који у своју одбрану може да уложи енормне количине новца, а са друге држава која није способна да одговори на исти начин. Овим споразумом се стичу услови да се систем кривичног правосуђа и гоњења подигне на знатно виши ниво“, рекао је Селаковић.

Амбасадор САД Мајкл Кирби рекао да је у претходних десет година влада САД обезбедила више од 30 милиона долара помоћи за Србију за програме у тој области.

Истичући да је америчкој влади важна сарадња са Србијом, Кирби је рекао да ће агенти ФБИ у наредних неколико месеци боравити у Србији како би се и на тај начин помогла изградња институција.

„Они желе да дођу у Србију и сарађују, јер знају да у Србији раде професионалци који желе да заједно сарађују на очувању мира у свету, то је велика ствар и признање и честитам МУП-у на професионализму“, рекао је Кирби.

FBI

 

(Танјуг)

6 replies »

  1. podmuklo i perfidno… sprovodice efikasnu totruru nad Srbima, zabranjivace sve sto pozele da zabrane, albanski narkotici ce sasvim neometano funkcionisati kroz Srbiju, nikakav FBI nece ovde njih ometati niti hapsiti nece oni ovde biti zbog toga !!! veoma kasno ce narod uvideti..Skolovace sada nase ‘pse’ da sprovode njihov cilj na bezbroj nacina

    Свиђа ми се

  2. sve samo med i mleko curi po ulicama od dobrih zelja … Boze za koga se daju takva javna saopstenja o „najboljim“ namerama? … ko je tolika budala da veruje da oni nama dobro misle – ???

    Свиђа ми се