ДРУШТВО

„Напредна“ Европа! Организоване екскурзије иду у Данску где легално постоје јавне куће са животињама (!!)


„Права“ тзв. ЛГБТ особа су само први корак, након тога су на реду “права“ осталих сексуално девијантних особа – педофила, зоофила… Преносимо текст из словачког недељника PLUS 7 DNI

НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ

За љубитеље животиња Данска има посебан укус – еротски

10418185_364104543745080_5578144936652180180_n

Извор: PLUS 7 DNI, 25 септембар 2014
Превод са Словачког: Димитрије Марковић, Реци не ЕУ

НАПОМЕНА: Иако је циљ овог текста да упозори, ипак смо сматрали за неопходно да поједине делове изоставимо.

Данска има за туристе много тога занимљивог. Међутим, још нешто овамо привлачи, ублажено речено, специфичне групе посетилаца. У Данској наиме, као у јединој европској земљи, зоофили могу потпуно легално да зађу у јавну кућу са животињама.

Шокирани сте? Парадоксално, иако закони европских земаља процесуирају и кажњавају мучење животиња, на неуобичајене изразе “љубави“ усмерене на њих често нису мислили. Вероватно и због тога зоофилија није експлицитно забрањена, па према томе ни кажњива – уколико не пређе у однос који ће животињу физички повредити.
Још до почетка ове године радиле су животињске јавне куће у Шведској. У Немачкој су их законодавци након притиска заштитника животиња укинули тек прошле године, но од 1969 године када су зоофилију у Немачкој престали да сматрају за кривично дело, све до прошле године та земља је била омиљени циљ зоофила. У земљи су наводно функционисали “еротски зоолошки вртови“, иако неки можда мало неочекивано.

Познат је случај фармера којег је изненадило нагло неповерење његовог стада оваца према људима. Камера коју је намонтирао у штали је убрзо открила узрок. Група мушкараца је редовно под окриљем ноћи кришом улазила код оваца и “усрећивала“ их.

И онда не чуди што се зоофили – укључујући и оне домаће немачке, који су још основали своју организацију ZETA, дакле Zoophiles Engagement fur Toleranz und Aufklarung – радије упућују у суседну Данску.

Секс за сто седамдесет евра

Потврђује то и немачки дневни лист Die Welt, према којем у Данску иду организоване екскурзије пре свега из Немачке и из Шведске, али велико интересовање за животињске љубимце имају и Холанђани и Британци. Да би уживали на специјализованој фарми, долазе без разлике мушкарци и жене, и за једну “акцију“ спремно плате немалу суму. Сексуалне услуге неких од привредних животиња – најомиљеније су овце, пси и коњи, али тражене су и ламе – изађу отприлике на 1300 данских круна, што је нешто више од сто седамдесет евра. Сума се још подиже уколико свој доживљај сладокусци хоће да овековече камером или фотоапаратом.

А како у ствари долазе до сличних доживљаја? Гарантовано најпоузданије средство у било којем еротском бизнису је, подразумева се, интернет. Не разматра се ту међутим само “понуда“. За многе зоофиле то је место где могу да се повере о својој страсти без страха од осуде.

Садашње присталице зоофилије међутим бране своју наклоност стварном љубављу према животињама и оштро се дистанцирају од психопата или сировина са садистичким склоностима чији је једини циљ да повреде – било које живо биће. “Ми видимо животиње као партнере, не као објекат задовољства. Ни на шта их не присиљавамо. Много је лакше разумети животињу него жену“, тврди председник ZETA Michael Kiok. Сексуални акт најчешће извршавају са својим сопственим животињама, које воле као сваки добар власник – и још мало више.

На страну оваквих зоофила стају и неки психолози и научници. Објашњавају то на пример тиме, да тражити сагласност животиње у овом случају – што је најјачи аргумент противника зоофилије – би било помало чудно, пошто их нико не пита ни то да ли желе да буду осемењене, ловљене, коришћене у лабораторијским тестовима, или поједене.
Године 2006. дански професор Peter Sandoe, шеф данског Савета за етику при животињама, је издао студију где је писало да неке животиње могу и да уживају у сексу са људима.

Већина друштава зоофилију сматра за изопачену, у најмањем бизарну. И у Данској би хтели да је ставе мимо закона. Покушава то Данска народна странка – Dansk Folkeparti (DF). Она од прошле године покушава да покрене процес на чијем крају би био закон који кажњава секс са животињама. Изненађујуће, у овом труду је за сада сама, није је подржала ни једна друга странка. Притом је истраживање које је DF дала да се уради у априлу, показало, да би забрану зоофилије прихватило троје од четворо Данаца.

1 reply »