ДЕШАВА СЕ...

СРБски ФБРепортер покреће Потписивање за Предлог Устава Србије


САМОСТАЛНA СЈЕДИЊЕНA СЛОБОДНA СОЛИДАРНA СРБИЈA

Проф Др Љубомир Т. Грујић:

Власт Србије припрема промену Устава. Одмах при конституисању Народне скупштине неки народни посланици су то најавили. Кад власт буде изнела свој предлог Устава на јавну дискусију, по обичају, биће мало времена да се реагује. То ме је нагнало да поново проучавам садашњи Устав и поредим с оним што треба, по мом мишљењу, да буде добар наш Устав. Потом сам почео да припремам предлог Устава. Када сам га уобличио, послао сам га разним људима на мишљење и молио их да ми изнесу своја запажања, предлоге, допуне, што год желе. Позвао сам их да учествују у састављању коначног текста предлога. Одговорила су четворица. Тројица су учествовали у састављању текста предлога.

***

srbija

Кликните на Предлог Устава Србије ако хоћете да га прочитате.

Кликните на Образложење предлога Устава Србије ако хоћете да га прочитате.

Кликните на ПОТПИСИВАЊЕ ако хоћете да потпишете Предлог Устава Србије.

Кликните на ПОТПИСНИЦИ ако хоћете да видите списак потписника.

Категорије:ДЕШАВА СЕ...

11 replies »

 1. у предлогу Устава стоји “ строго се забрањује издаја велеиздаја …“ шта бре забрањује, то се кажњава затвором и одузимањем држављанстава, а тужилац и судија треба да су обавезни покренути поступак

  Свиђа ми се

 2. 25 01 2015
  Поштовани дискутанти и критичари,

  Пишете овде (на https://facebookreporter.org/2014/10/12/%D1%81%D1%80%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%84%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%9B%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B0/):
  „Нама није потребна промена Устава, већ поштовање истог. “
  Одговор:
  Нама је потребна промена Устава и због тога да би се обезбедило његово поштовање и укинула противуставна самовоља власти. То обезбеђује предлог Устава Србије.

  Пишете:
  „саберимо се око циља да се садашњи Устав доследно поштује, а не тумачи како коме одговара.“
  Одговор:
  Да би се садашњи Устав поштовао морају сви људи који држе власт да буду смењени и да се изаберу они који ће да поштују Устав. У Кнез Михајловој у Београду је било јавно потписивање за смену Бориса Тадића, 04/04/2011-30/06/2011. Потписало је свега 1458 лица. Садашња власт је извршила државни удар 13/01/2013 својом Резолуцијом. Пренела је власт институцијама које је створила УЧК. Ставила је Устав ван снаге. На то није реаговала ни једна странка. Зато је било јавно потписивање 01/03/2013-31/03/2013 за смену Томислава Николића и целе Владе, и за нове изборе. Потписало је 468 лица. Оба пута захтеви су достављени Скупштини, Оба пута ни једне новине, радио, ТВ станице нису о томе обавестиле народ. Истовремено је био поднет предлог Уставном суду да оцени уставност те Резолуције. Суд се огласио ненадлежним тврдећи да је то политички акт и да није надлежан за политички акт. Бриселски споразум се заснива на тој Резолуцији. Сва документа су изложена на: http://www.ssssseternal.org (пет пута слово „s“).

  Пишете:
  „ZASTO NE POKRENETE PETICIJU DA SE TUZI SVAKO KO JE NA VLASTI A NE POSTUJE USTAV? “
  Одговор:
  Јавна тужба против садашњих властодржаца је била објављена овде, на ФБРепортеру. Нико то није подржао. Потом је Уставном суду поднет (27/12/2013) захтев да забрани Николићу, Тадићу, Дачићу, Цветковићу и Вучићу да икада више буду на руководећим државним функцијама. Суд на то још није одговорио. Сва документа су изложена на: http://www.ssssseternal.org (пет пута слово „s“).

  Пишете:
  “ Устав је одличан ,издајници и служинчад хоће да мењају Устав да избаце из преамбуле да је -Косово саставни и неотуђиви део Србије.“
  Одговор:
  Зашто ово пишете кад у Прембули предлога Устава стоји:
  “ Поштујући:
  историјску државност Србског народа стварану и развијану на његовим земљама,
  староседелаштво Србског народа на делу Балканског полуострва чији су стожер Рашка, Косово и Метохија,
  посебан историјски: државни, национални, одбранбени, културни, духовни и материјални значај Рашке, Косова и Метохије, следе уставне обавезе свих државних органа да се посебно ангажују да заступају и штите: суверенитет Србије, људска права и слободе у Рашкој, на Косову и Метохији у свим унутрашњим и спољним државним и политичким односима, “

  МОЛБА:
  Прочитајте пажљиво цео предлог Устава и о њему обавестите што већи број људи. Власт је јавно одлучила да мења Устав директним референдумом о новом Уставу или индиректно референдумом о Косову и Метохији. Када то објави званично биће мало времена за реаговање. Зато је овај предлог Устава изнет да би људи имали довољно времена да га пажљиво прочитају, размисле и одлуче.

  Хвала Вам на пажњи.
  Љубомир Т. Грујић

  Liked by 1 person

 3. Устав је одличан ,издајници и служинчад хоће да мењају Устав да избаце из преамбуле да је -Косово саставни и неотуђиви део Србије.Ако пристане народ да се мења оно смеће антисрбско у посланичким клупама ће по стоти пут издати и изгласати УСТАВ без Косова.Треба да тражимо оставку уставног суда и предузмемо кривично гоњење-због непоштовања Устава и не доношења оцене уставности срамних Бриселских споразума.Господин Војислав Коштуница и ДСС су поднели захтев за оцену уставности бриселског Споразума-који чак никад није ни објављен на Србском језику-него су морали да траже по шиптарским сајтовима -на Енглеском језику-и до данашњег дана није дата оцена-то је дипломац задржао-да би променио Устав.Потпишу ли Косово сви ће заједно висити на Теразијама,мада су повадили Платане за сваки случај,али остао је парк преко пута Скупштине!!!

  Liked by 1 person

 4. Југославија (од 1918. до 1999) је била противсрпска држава. А не великоспска, како и данас српски непријатељи истичу. Тад је распарчана српска земља на бановине и републике, српске земље поклоњене Хрватској, а од Срба стварани: Хрвати, Бошњаци, Црногорци, Македонци… А остатак Србије подељен још на три покрајине. Српско културно благо – поклањано несрпским вештачким нацијама у Југославији, па и Румунима. Па шта више рећи. Да су Срби дорасли својој несрећи, укинули би покрајине и од Шумадије, Војводине и Космета начинили једну државу. Да се не троше на три владе, три скупштине, три администрације свега и свачега. А главни град би могао бити и у Новом Саду, и у Крушевцу, и у Приштини….

  Liked by 1 person

 5. POD 1 – SRBIJA IMA ODLICAN USTAV I ZAKONE ALI IH NIKO NE POSTUJE. ZASTO NE POKRENETE PETICIJU DA SE TUZI SVAKO KO JE NA VLASTI A NE POSTUJE USTAV? BEOGRAD VAM JE U LATINICI A VASE PSIMO JE CIRILICA I TO PO USTAVU? CELA SRBIJA VAM TONE POD CIRILICOM. KADA BI TUZILI SVAKOG GLAVESINU KO SAMO TO NE POSTUJE GDE BI VAM BIO KRAJ. POD 2 – PROMENU USTAVA NAGOVESTIO JE MARKO DJURIC IZ SNS-A. ON VAMJE SADA GLAVNI ZA KSOMET. PRE NJEGA NA ISTOM MESTU BIO JE TADICEV BORKO STEFANOVIC, INTERESANTNO. I BORKO I MARKO SU JEVREJI . STEFANOVIC JE TO REKAO KOD MARICA PA SE CAK I POHVALIO OBUKOM KOJU JE PROSAO U IZRAELU I AMERICI…PITANEJ ZA VAS – KAKVE EVZE IZRAEL I HAZARI IMAJU SA KSOMET I SRBIJOM ? …AKO SE PLASITE DA NEKOGA UVREDITE ONDA VI CUTITE I KUKAVICKI SE PONASAJTE.

  Liked by 2 people

  • Поштована Марија,

   Списак потписника се ажурира једном дневно после 22 часа.
   То је једини разлог због кога Ваше име није било приказано.

   Срдачан поздрав,
   Редакција СРБског ФБРепортера

   Liked by 1 person

 6. Нама није потребна промена Устава, већ поштовање истог. Промена треба евроунијатској издајничкој власти да би легализовали своју издају. Уместо да трошимо енергију на промену, без обзира да ли ја на боље или на горе, саберимо се око циља да се садашњи Устав доследно поштује, а не тумачи како коме одговара.

  Liked by 1 person