АКТУЕЛНО

У хиљаду градова демонстрације против зоне слободне трговине између ЕУ и САД


ДЕМОНСТРАНТИ У НЕМАЧКОЈ – ДА БИ УПОЗОРИЛИ НА ОПАСНОСТ КОЈА ПРЕТИ – НАПРАВИЛИ СВОГ ТРОЈАНСКОГ КОЊА

12.10.2014. ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

7227_1

У ХИЉАДУ европских градова јуче су одржане демонстрације против споразума о слободној трговини између Сједињених Држава и Европске Уније, преносе ФАКТИ.

Демонстрирало се и у више градова Немачке. Према подацима листа Zeit, у Немачкој одавно није било тако масовних протеста, а у Берлину – демонстранти су направили неку врсту Тројанског коња. Са намером да на тај начин симболички покажу каква опасност је за Европу споразум о зони слободне трговине са Северном Америком.

Масовно је било и у Белгији, Италији, Финској…

У извештају телевизије Yle наглашава се да се становници ЕУ прибојавају да ће се „обједињавање са Американцима“ негативно одразити на квалитет и безбедност хране у њиховим земљама и да ће отворити широм врата приватизацији комуналних услуга, а самим тим и њиховом – поскупљивању.

Брисел и Вашингтон су објавили да је циљ трансатлантске зоне слободне трговине отварање нових радних места и повећавање конкурентности привреда ЕУ, САД и Канаде.

Економске везе између САД и ЕУ чине – половину светског бруто производа, а годишњи ниво трговине и услуга достигао је билион долара.

2 replies »

  1. Kada se budu probudili shvatiće da im je zvono odzvonilo..Do 2025 dominiraće u evropi muslimanska populacija..Bela Evropa će biti manjina, i biće primorana da se povinuje šerijatskom pravu..Amerikanci su okupirali Evropu još 1944 ali je tek sada okupacija postala izrazito oštra. Do kraja veka to je bila kulturna dominacija, a od početka 21 veka, to je ekonomska a sada počinje i vojna okupacija. Ukrajina nije projekat od juče, nju su Soroš i družina planirali decenijama, i uložili 10 milijardi $ a verovatno i više..Ovo je rat sa Rusijom, a Evropa mora da bude pokorena da bi bila mirna. To znači, da će okupacija postati još rigidnija..

    Свиђа ми се