АНАЛИЗЕ И МИШЉЕЊА

Бранко Драгаш: Провокацију са албанском заставом режирала је ЦИА – Вучић је пуштен низ воду и скупо ће платити Путинову посету


ДРОН

branko-dragas-ekonomista-1328585176-43484

Пише: Бранко Драгаш
Драгаш.биз 16. октобар 2014.

A

Провокација са албанском заставом је изрежирана.
ЦИА је све смислила и организовала.
То је њен потпис.

Намера је да се понизи Србија.
Зато су Албанци на Косову славили.

Намера је да се Путину пошаље порука.
Зато је обезбеђење појачано.

Намера је да се Вучићу стави до знања да је пуштен низ воду.
Зато ће скупо платити Путинову посету.

Дрон је спустио албанску заставу у току преноса утакмице.
Сви су могли да виде крајњи циљ албанске експанзије.
Застава Албаније на Калемегдану.

Да ли је то могуће?

Све зависи од нас.
Срба.
Ако будемо имали издајнике на власти, изгубићемо државу и народ.
Нестаћемо.
Поробиће нас други народи.
Народи који су у успону.

Срби су данас у потпуном националном паду.
Албанци имају национални успон.
Јуре напред, док их неко не заустави.
Грабе, док неко не заштити своје интересе.
Користе прилику и имају подршку ЦИА.

Срби морају брзо да се освесте.
Удруже.
Направе националну и државну стратегију.
Одговара нам јачање Русије.
Јачање земаља БРИКС-а.
Пропаст Вол Стрита.

Јака држава Србије ја гарант опстанка Срба.
Резервну државу немамо.
Држава се брани снажном армијом.
Српска Армија.
Држава се брани јаком економијом.
Извозом.
Знањем.

Све то имамо.
Расцепкано и подељено.
Морамо да се удружимо.
Нема места сујети.
Велика историјска одговорност је пред нама

Београд, 16.10.2014


 

ВОЈСКА

kolaz3

Војска брани државу и народ.
Полиција брани режим.

Србији је потребна снажна армија.
Српска Армија.
Која ће одбранити нашу слободу.
Без снажне СА налазимо се у великом проблему.
Догађаји који ће уследити, тражиће да имамо снажну војску.

Рушење Југославије је почело разбијањем ЈНА.
Када су увели да се војска служи после средње школе.
Добили смо младе и неискусне људе, који нису стасали да буду војници.
Тако се распала велика ЈНА.

Након Петог октобра уништена је војска.
Намерно.
То је била освета и казна крсташа.
Слика тадашњег министра одбране Тадића и америчког амбасадора Монгомерија, када уништавају 1.400 ракете Стрела 2М, сраман је доказ издаје државних интереса досманлија.

После тога је US STEEL узео нашу Железару у Смедереву да истопи тенкове и остало оружје. Када је операција топљена завршена и када је US STEEL узео огроман профит, вратили су исцеђену и презадужену Железару поткупљивој српској Влади.

Србија мора да се наоружа.
Морамо да обновимо наменску производњу.
То је једина гаранција да одбранимо нашу државу од непријатеља, који намеравају да нам преузму територију.
Јака и организована СА је наша нужност.

У Програму за спас Србије 1999. године смо изнели како треба да се организује и модернизује СА. Никога од нове власти није занимало да направе јаку војску у Србији.

Служио сам војску у Задру.
Обичан војник.
Био сам одличан војник.
Био сам на ратишту 1999. године.
И тамо сам био међу најбољима.

Имам конкретне и оперативне предлоге како да створимо СА.
Имам програм обуке за све пунолетне девојке и младиће.

Враћа се служење војног рока.
Обавезно служење војног рока за девојке и младиће.
Војног рока који се служи 6 месеци у месту пребивалишта.
Остале предлоге, други пут.

СА сачињава 35.000 професионалних војника и Територијална Одбрана од 2 милиона људи. ТО мора бити тако добро организована да за сат времена два милиона људи постане народна војска, спремна да брани државу и народ.

Када будемо имали такву снагу СА и ТО, онда смо сигурни да нам неће нико смети да дроном спушта заставу туђе државе у центар Београда.

Све остале предлоге око организовања ТО доставићу некој будућој патриотској влади.

Данашња парада мора да буде прекретница у свести грађана.
Нема државе без јаке војске.
Нема слободе без народне армије.
Нема мира без СА и ТО.

Ко сам себе чува и Бог га чува.

Поздрављам све девојке и младиће Војске Србије.
Поносни смо на вас!

Београд, 16.10.2016

23 replies »

 1. Посебно је важна једина реч на застави, а то је АУТОХТОНОСТ. Србија и сви ми морамо разумети ту поруку и одговорити на прави начин. Наиме, у уџбенику историје за шести разред основне школе пише да су Срби дошљаци на ове просторе, а да су потомци некадашшњих Илира данашњи Албанци. Ову историјску „истину-лаж“ су смислили Немци пре сто педесет година, због своје политике освајања нових простора за свој животни простор, и, као што видимо, они и данас упорно раде на остварењу тог циља, истребити Србе са ових простора. Нажалост, они су до сада доста постигли, уместо да Срба има данас око 30 милиона, на Балкану нас нема ни десет, а за 50 година неће нас бити, нећемо постојати као Срби.
  Прави одговор на ове изазове и претње није рат, већ рађање срске деце и стварање србских научника, пре свега историчара, који ће написати србску историју, о србској АУТОХТОНОСТИ на овим нашим просторима.

  Свиђа ми се

 2. Свакој цивилизацији дође крај тако и нашој. Не знам за шта би се борили? Случајно сам професор на факултету (државном) где деца не знају да поделе 19 са 20 без дигитрона. Где иста деца долазе за диплому а не за знање. Ово је само пример из моје бранше где се види да нам спаса нема. Не треба нама ни један непријатељ већ смо довољни и сами себи. Приватници мали богови, власт корумпирана, доктори без мита и не раде, просветари штрајкују а децу ни да деле да науче, Блиц, Телеграф и остале медије информисања да не спомињем (грр) …

  Тако да позив на удруживање и борбену спремност видим само као неслану шалу човека који није свестан реалности у којој живи. Просто ми дође слатка та наивност којом се аутор текста води да пожелим да и ја верујем у то. Много је лакше тако него бити свестан чињенице да се битке данас воде знањем и економијом а ми немамо ни једно ни друго. Боље своје време употребите да подигнете ниво знања у омладини пошто имамо предивно 45 место од 74 које је у тенденцији опадања (ПИСА).

  Кад имамо памет можда ћемо моћи да урадимо нешто а да то није глупо. До тада само занемари мозак и вичи Живела Србија, Рат Рат Рат , Живела наша бајна историја, За претке! и тако изгубите још једно Косово…

  Свиђа ми се

  • Postovani,
   Kako onda mislite da ta deca nauce da podele 19 sa 20 bez digitrona, ako se svi ne udruzimo i zajedno krenemo u resavanje tog i mnogih drugih problema u ovoj zemlji? U nas Srbe pamet nikada nije manjkao, MI imamo drugih problema.
   Ako je za Vas bajna istorija, kako kazete, onda se postavlja pitanje kakav ste vi to „slucajni“ profesor!? Trebalo bi malo vise da cenite svoju istoriju i pretke, jer bez njih ne bi bilo ni nas.
   Niko ovde ne poziva na rat, vec da ta vojska o kojoj je autor pisao ima ulogu ZASTITNIKA a ne napadaca. Kroz istoriju, kao sto i sami znate, Srbija je uvek bila na meti napadaca.
   P.S. Ako mozete sami da nas izvucete iz ovoga u sta je Srbija upala, onda samo izvolite…imate moju podrsku!

   Свиђа ми се

  • Мислим да у очима савременика прошлост изгледа лијепа, што је нека врста одбрамбеног механизма. Далеко је то од дивног. Све је прије било љепше и боље, а да ли је баш тако било?. Сада нам Никола Пашић у поређењу са овим нашим актуелним политичарима изгледа као политичка громада, а имао је велику опозицију, толерисао и штитио корупционашке афере свог сина Раде, извукао га из рата … Велики рат 1914 Војска се се повукла, а оставила народ на милост и немилост непријатеља … војници бранили краља и владу, а оставили своје жене и дјецу, старе родитеље … Да ли је то баш разумно, логично па ако хоћете и нормално? Са становишта одржања народа питање је да ли је боља капитулација без рата (види Француска, Белгија, Холандија 1941) или страдавања народа. Господин Z је из неког разлога (године, искуство, породична ситуација итд.) резигниран, па прича о предаји. Бранко Драгаш није такав. Мислим да се не треба никада предавати. Живот је у основи лијеп, али га ми правимо грозним. Има ствари које се не могу избјећи нпр. смрт најближих, поготово родитеља. међутим човјечанство живи упркос томе. Ја сам са ставове г Драгаша – не треба се предавати. На питање шта да се ради док се не појави „Велики вођа“ одговор је промјенити сам себе. Колико се свако од нас појединачно уклапа у сопствену слику идеалног човјека.А ако требамо и морамо пропасти онда барем да не дамо допринос том пропадању, а резигнација је ипак допринос. Студенти студирају само да би добили диплому, то је основни мотив већине студената од како је свијета и вијека. А од факултета и критерија на њему зависи колико се знања мора и треба понијети…Професор може да дадне свој допринос тако што се у његовом предмету или предметима не може „јефтино проћи“, већ треба загријати столицу, премда (то добро знамо) нити је оцјена мјерило знања, нити је знање показано на испиту мјерило неког каснијег знања и доприноса појединачном или општем бољитку.
   Професоре Z, у памет се. не дозволите, без обзира на остале колеге, да било ко, ко положи ваш предмет, а да не зна. Уосталом факултете су увијек одржавали строжији професори, без обзира на објективну важност предмета за одређени факултет. Можда ћемо и тако пропасти, али без вашег доприноса том пропадању…

   Свиђа ми се

  • Мислим да у очима сабременика прошлост изгледа лијепа, што је нека врста одбрамбеног механизма. Далеко је све то од дивног. Све је прије било љепше и боље, а да ли је баш тако било?. Сада нам Никола Пашић у поређењу са овим нашим актуелним политичарима изгледа као политичка громада, а имао је велику опозицију, толерисао и штитио корупционашке афере свог сина Раде, извукао га из рата … Велики рат 1914 Војска се се повукла, а оставила народ на милост и немилост непријатеља … војници бранили краља и владу, а оставили своје жене и дјецу, старе родитеље … Да ли је то баш разумно, логично и рационално ?
   Са становишта одржања народа питање је да ли је боља капитулација без рата (види Француска, Белгија, Холандија 1941) или страдавања народа. Господин Z је из негог разлога (године, искуство, породична ситуација итд.) резигниран, па прича о предаји. Бранко Драгаш није такав. Мислим да се не треба никада предавати. Живот је у основи лијеп, али га ми правимо грозним. Има ствари које се не могу избјећи нпр. смрт најближих, поготово родитеља. међутим човјечанство живи упркос томе. Ја сам са ставове г Драгаша – не треба се предавати. На питање шта да се ради док се не појави „Велики вођа“ одговор је промјенити сам себе. Колико се свако од нас појединачно уклапа у сопствену слику идеалног човјека.А ако требамо и морамо пропасти онда барем да не дамо допринос том пропадању, а резигнација је ипак допринос. Студенти студирају само да би добили диплому, то је основни мотив већине студената од како је свијета и вијека. А од факултета и критерија на њему зависи колико се знања мора и треба понијети…Професор може да дадне свој допринос тако што се у његовом предмету или предметима не може „јефтино проћи“, већ треба загријати столицу, премда (то добро знамо) нити је оцјена мјерило знања, нити је знање показано на испиту мјерило неког каснијег знања и доприноса бољитку.

   Свиђа ми се

  • Поштовани @Z, професоре факултета… Којег’ факултета? Ако сте професор факултета зашто се кријете иза несувисло одабраног псеудонима? Пошто сте професор, објасните на научним основама како се може поделити 19 делова нечега на 20 делова, пластично да то деца виде. Мене је учитељица пре 50 година научила како се то ради. Ставила је 8 јабука на сто и и поделила на нас 39. Прости научни рад, делотворан и учинковит!
   Како мислите да заштитите народ на улици од разбојника ако немате Полицију? Делотворну Полицију са пендрецима.
   Како мислите да заштитите српси Пук без ефикасне и добро наоружане Војске која може да буде мобилна у сваком тренутку? Бранићемо се шампитама и кремпитама?
   Волео би’ да наведете чега сте Ви професор, можда ћемо разумети Ваш ментални склоп.
   Завлачење руке крави у репродуктивни орган приликом тељења није ни слично одбрани Отаџбине, иако и то може и јесте тема на којој се може и докторирати.
   Поздрављам Вас поштовани професоре факултета…
   Надам се да ће редакција да Вам достави ову моју поруку, иако је са малим закашњењем…

   Свиђа ми се

 3. Ma sto bi mladici isli u vojsku,bolje da sede na kompijuterima i chatuju…to im je pametnije!!! Sramota..pre su momci isli u vojsku po dve godine,a vi se bunite za jebenih sest meseci i svaki vikend kuci.Vi cete nam braniti drzavu ali juce…

  Свиђа ми се

 4. Господине Бранко,
  Имам деветнаест година и живим у околини Врања.Волим ,свога Бога,своју земљу,своју мајку,свога оца,своју сестру.Могу слободно да кажем да сви Београђани или неко други ко живи северније од Ниша немају право да стављају своје коментаре како се не треба борити јер не знају како је када шеташ улицом и чујем стално приче о Албанским провокацијама,како је то кад на корак од себе гледаш Албанца који ће ти можда некад закуцати на врата и изресетати те.70% тих народа са севера боли уво шта се дешава доле.За Косово се вреди борити.Баш на тој земљи су гинули наши преци,зидани су манастири,цркве.Косово је богато.Јужни део Србије неће чекати да нам дођу Шиптари из Албаније,неће допустити да им неко дира своје породице,своје комшије,своје вековно огњиште.Све што недостаје српском народу је ПАТРИОТИЗАМ И НАЦИОНАЛИЗАМ!!! Враћање обавезног војног рока би била права ствар не само у оспособљавању српске деце него и у повећању НАЦИОНАЛИЗМА И ПАТРИОТИЗМА. ХВАЛА!!!

  Свиђа ми се

 5. E moj teoreticaru zavere. Muka mi je od takvih. Prvo, nemam nista protiv da se vrati sluzenje vojnog roka. Drugo, znas li koliko para treba drzava tu da izdvoji da bi se finansirala tolika vojska?! Sobzirom da su sve pokrali, prvo treba drzava da se sredi, da se podigne standard, da se poboljsa zivot, pa ako ima viska para, da se uvede ponovo sluzenje. Trece, od rata nema nista, to vreme je proslo. Sada se ratuje nuklearkama i raketama, a mi nemamo nista. Proslo vreme za „ura i juris“. A sa druge strane, za koga bre da ratujem? Koliko ima ratnih vojnih invalida koji su dali deo sebe za drzavu, i sta su dobili od nje, dok su tatini sinovi ludovali po zemlji, obican „zatucan“ narod je ginuo. Mogao bi do ujutru da pisem al me mrzi. Nama treba jaca ekonomija, bolji plan, pa tek onda profesionalnija vojska.

  Свиђа ми се

  • Ne znam da li sam kompetentan da komentarišem tekst ali vaš komentar sigurno mogu. Kakve nuklarke, šabane? Pa na 2 000 kilometara od tebe (ili 20 sati automobilom) kako ti već zvuči bliže se upravo vodi jako krvav rat, baš na ura i juriš. Rat i neprijatelj neće čekati da budeš u boljoj ekonomskoj situaciji, ti i tvoja država nego kad napadnu, tvoje je da se braniš. Strašno je biti ratni vojni invalid nakon rata, a samo jedno je strašnije, biti dezerter i kukavica. Rat ne treba priželjkivati a još manje od rata bježati.
   Bez ruke i noge pred potomke možeš ali bez obraza ne bi trebao. Razmisli još jednom šta su prave vrijednosti jebala te ekonomija!

   Свиђа ми се

 6. Ja ne mogu da verujem sta citam ovde u komentarima… Da saljemo u vojsku decu od 18 godina, balavce i druge nesposobnjakovice koji nemaju pojma sta je puska, sta je rat. Pa takve ce prve da pokose kad bude doslo do nekog sukoba. Takve su i slali za vreme II Svetskog rata, osnovce, srednjoskolce i sve mlade ljude, zato da bi nam pobili mlado musko stanovnistvo. Ne mozes u rat sa lavovima da saljes mace. Nama i treba profesionalna vojska koja ce biti obucavana redovno i spremna, a ta vojska o kojoj vi pricate je bila za vreme Tita i ne daj Boze da se vrati!

  Свиђа ми се

  • Какав Тито и какви бакрачи, Краљевина Србија је 1914 имала праве професионалце војнике и официре који су се претходно калили у балканским ратовима. А ЈНА из 1991 је имала 18 годишњаке који су се како једна тадашња мајка (захтијевајући да јој врате „дијете“ ) казала Опасо’ се снагом, а није памећу…Они нису знали јесу ли дошли или пошли…Без обзира колико смо ми мирољубиви, други нису. Видјесте ли заставу велике Албаније? Мислите да се шале? Не вјерујем. Већ су остварили Косово. И даље су угрожене Србија, Црна Гора, Македонија и Грчка. Има ли иког паметног да се удружи са овим земљама ради спречавања реализације. Иду етапно, Косово након распада мале Југославије, што не кренуше 1991 -1992? итд итд Шта је слиједеће? Зар су туђи инереси супроставити се територијалним претензијама других држава и народа?

   Свиђа ми се

 7. Ljudi slusam vase komentare pa se pitam dal ste bre vi svi normalni kakva bre vojska pa dal je neko lud da ratuje vise za sta,za koga,za necije tudje interese e to nece proci barem kod mene.Jadni ljudi sto su ginuli u prethodnim ratovima koje im je neko nametnuo STRASNO.Nas narod je previse bio zatucan ali polako se ljudi osvescuju ali jos mnogo ima zatucanih budala!

  Свиђа ми се

  • Vidi kad se čovek u nešto ne razume, on , normalno pita nekog kome veruje! Pa kad shvati o čemu se radi ,onda zauzme stav i komentariše . Od svega u ovom komentaru koji iznosite ,jedino je vaše ime donekle uredu ! S poštovanjem…

   Свиђа ми се

   • Јово роде, ако Албанци или ИСХИ-ловци или како ли се већ зову (а неки други су већ дошли да их не „иментујемо“) дођу у крај гдје живиш ти или твоји најближи (или чак даљи рођаци) питаћу те…ово све скупа неће нажалост без оружја проћи…Па ко буде спемнији и јачи. Ми за сада губимо (види КОСМЕТ + дрон + зелена парада у Пазару +парада поноса +____+___+____+____+(упиши сам).

    Свиђа ми се

  • Prijatelju, obzirom da si ti ovde jedini koji je „normalan“ onda nemoj vise da nas slusas! To sto je sacica ljudi predala ono sto je vojska izvojevala, ne znaci da nama sada ne treba vojska. Za tvoju informaciju, vojska je STUB svake drzave. Navescu jedan prost primer-pitanje: -Kada si bio klinac, da li si smeo ili da li je tebe smeo neko da dira u slucaju da taj neko ili ti imas starijeg jaceg brata? Tako ti je to sa drzavom i vojskom!

   Свиђа ми се

  • И ЈА ЧИТАМ ТО ШТО СИ ТИ НАПИСАО И НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ!
   ШТА ТРЕБА ДА РАДИМО, ДА ПУСТИМО ДА НАС ПОНИЖАВАЈУ И УБИЈАЈАУ СВАКИ ДАН!
   ПА КО НОРМАЛАН ХОЋЕ ДА РАТУЈЕ! НИКО!
   СРБИЈА НИКАДА НИЈЕ БИЛА ТАКВА, НИТИ ЋЕ, АЛИ АКО ТЕ НЕКО ПОНИЖАВА, ИЗАЗИВА, УНИШТАВА, КАДА СИ ТАКО ПАМЕТАН, РЕЦИ НАМ, ШТА ДА РАДИМО?
   ДА ИМ ДУПЕ ЉУБИМО?

   Свиђа ми се

 8. да, може ТО, али да у случају оружаних сукоба не буду само задужени за територију своје општине, већ да буду у обавези да иду куда се нареди и када се укаже потреба, да морају ако треба да иду с једног краја државе на други, и обавезно забранити „жене у црном“ разна „удружења мајки“ и сличне НВО, ккоје би супротстављале мобилизацији и коришћењу војске у циљу одбране земље и народА

  Свиђа ми се

 9. Имам 60 и кусур. Два сина: преко 18 година нису служили војску, јер је укинута. И након давне прилично дуге, а траљаве обуке из давне 1974 у ЈНА могао бих за невољу бити бољи војник од ове двојице, јер немају никакву обуку…Ово укидање војног рока и прелазак на професионалну војску је својеврсна превара да се народ онеспособи за одбрану. Злу не требало.
  А Норвешка је ових дана увела војни рок за жене…
  Замислимо Србију 1914 са професионалном војском. Не би се одржала ни 10 дана.
  Испада да је милитаризам залагање за нормалну војну обуку свих војно способних грађана и мушкараца и жена. Неутрални Швајцарци држе пјешадијско оружје код куће и имају обуку 20-так дана годишње.
  Не знам за велике, али мањи народи морају своје грађане да војно оспособљавају. Ово тим прије јер смо окружени с тим с чим смо окружени.
  Рат је грозан, а неприпремљеност за њега је још гора. Да живимо у неком мирољубивом свијету, па још и да разумијем. Овако ово је велика превара коју смо прихватили без размишљања.
  Са овим квази елитама на власти добро је да смо уопште живи…

  Свиђа ми се

  • Слажем се са Вама, била и видела.Ко се залаже за војну неутралност и за разоружавање је тешки издајник.Нико не призива рат, али ако те нападну шта ћеш? Да плачеш и молиш? Шта?Да чекаш док те не убију и не поробе.Када би се цео свет разоружао могли бисмО размишљати тако, али када Америка и Европа и исток и запад улажу силне паре у наоружање, голорук може бити само ГУБИТНИК.

   Свиђа ми се