АКТУЕЛНО

ЦАРЈОВ: Новоросија је сан и симбол Русије која се подигла са колена


ПУРГИН: НИ О КАКВОЈ ЈЕДИНСТВЕНОЈ ДРЖАВИ СА КИЈЕВОМ НЕ МОЖЕ БИТИ НИ РЕЧИ

  • Новоросија је нова Русија, а не друга Русија. Зато ми себе сматрамо делом Руског света и ми смо за пуну интеграцију са Русијом. Схватамо да Новоросија данас не може ући у састав Русије, али смо спремни да уђемо у све њене интеграције, да уђемо у Царинску унију и Евроазијски економски савез. А у будућности да се са Русијом обејдинимо у једну државу – наглашава Олег Царјов, председник парламента Новоросије која је засад конфедерација Доњецке и Луганске Републике

19.10.2014. ФАКТИ, за ФБР приредила Биљана Диковић

carev_ol_123_1

ДОЊЕЦКА Република нема намеру да формира било какав заједнички политички простор са Украјином – изјавио је вицепремијер ДНР Андреј Пургин поводом ступања на снагу украјинског закона о посебном статусу неких делова Донбаса.

„У украјинској „антитерористичкој операцији” досад су изгубиле 4000 становника Донбаса. После толиких жртава, ни о каквој политичкој алијанси са Украјином, ни о каквој јединственој држави са Кијевом не може бити ни речи.

Можемо разговарати о питањима економије и културе… Можда о још понечему, али заједничког политичког простора више неће бити” – подвукао је Пургин.

Исторемено је председник парламента Новоросије Олег Царјов указао:

„Новоросија је идеја, сан и симбол Русије која се подигла са колена. Новоросија је сан о држави без олигархије и нацизма. Државе са народовлашћем. Новоросија је конфедерација Доњецке и Луганске Републике  и протест против антируске позиције Украјине. Новоросија је нова Русија, а не друга Русија. Зато ми себе сматрамо делом Руског света и ми смо за пуну интеграцију са Русијом”.

Царјов је „пуну интеграцију” објаснио овако:

„Схватамо да Новоросија данас не може ући у састав Русије, али смо спремни да уђемо у све њене интеграције, да уђемо у Царинску унију и Евроазијски економски савез. А у будућности да се са Русијом објединимо у једну државу”.

Царјов је уверен да ће Украјина користити сваку прилику да нападне Новоросију.

„Украјина као антируски пројекат – уверен је Царјов – нема перспективу. Надам се да ће Новоросија полако излазити из економских проблема и хуманитарне катастрофе, а Украјина ће у њих све више улазити. Пред Новоросијом је будућност, а за Украјином је – прошлост”.

Царјов је убеђен да су осуђени на пропаст и Украјина и државничка каријера њеног председника Петра Порошенка.