АКТУЕЛНО

Др Ерик Р.Пианка: Епидемија еболе – да ли је случајно?


Подсећамо вас на говор др Ерика Пианке, америчког научника, добитника награде Тексашке Академије наука за 2006.
Професор Пианка је рекао да Земља какву познајемо неће преживети, једино могуће решење да се спасе земља, је да се смањи популација на 10 одсто садашњег броја.
”СИДА није ефикасан убица, објаснио је он, јер је сувише спора. Његов фаворит за уклањање 90 одсто светске популације је ебола која се преноси ваздухом”.
Ебола не дискриминише, убија све и може да се прошири на Европу и Америку једним зараженим путником авиона.

20.10.2014. ФБ страница Реци не ЕУDimitrije Markovic, за ФБР приредила Биљана Диковић

doctor-piaka-ebola-virus

Доктор Уништитељ, Ерик Пианка, прима овације од публике Тексашке Академије наука
Jonathan Witt, 3. април

Оно што следи је одломак из “Срести се са доктором Уништитељем” од Фореста Мимса (Forrest Mims), председника Еколошке научне секције Тексашке Академије наука:

… Гледао сам у чуду, како је неколико стотина чланова Тексашке Академије наука устало на ноге и упутило овације на говор који је са ентузијазмом заступао елиминисање 90 одсто популације Земље од еболе која се преноси ваздухом. Говор је изнео др Ерик Р. Пианка,еволутивни еколог на Универзитету у Тексасу и стручњак за гуштере кога је Академија наименовала за 2006 за Изузетног Тексашког Научника.
Нешто необично се десило минут пре него што је почео Пианка да говори. Званичник Академије је пришао камерману у предњем делу аудиторијума и повео са њим жив разговор. Камерман није изгледао задовољан када је уперио сочиво велике камере на плафон и полако одшетао.
Овај необични инцидент (ми) је дошао на ум неколико минута касније, када је Професор Пианка почео свој говор објашњавајући да јавност још није спремна да чује оно шта је хтео да нам каже.
Због вишегодишњег искуства као писца и уредника, Пианкин чудан увод и инцидент са ТВ камером подигао је црвену заставу у мојој глави. Одједном сам заборавио да сам био члан Тексашке Академије наука и председник њене Еколошке научне секције. Уместо тога, зграбио сам бележницу тако да сам могао да преузмем улогу научног репортера.
Једна од првих Пианкиних тачака је осуда антропоцентризма, или идеје да човечанство заузима привилеговану позицију у Универзуму. Он је испричао причу о томе како га је комшија упитао зашто су добри гуштери, да их студира. Он је одговорио: “Зашто си ти добар?”
Пианка је закуцао свој лични став узвикнувши: “Ми нисмо бољи од бактерија!”
Пианка је тада почео да износи своју забринутост о томе како људска пренасељеност упропашћава Земљу. Представио је сценарио судњег дана у којем је тврдио да нагли пораст људске популације од почетка индустријског доба уништава планету. Он је упозорио да се морају предузети брзи кораци да се обнови планета пре него што буде прекасно.

Спасити Земљу еболом

Професор Пианка је рекао да Земља какву познајемо неће преживети без драстичних мера. Затим, без изношења било каквих података да оправда овај број, он је тврдио да је једино могуће решење да се спасе земља, да се смањи популација на 10 одсто садашњег броја.
Он је тада показао решења за смањење светске популације у облику слајда који приказује Четири јахача Апокалипсе. Рат и глад то не би урадили, објаснио је он. Уместо тога, болест нуди најефикаснији и најбржи начин да се побију милијарде (људи), који морају ускоро умрети уколико криза популације има да буде решена.
Пианка је затим приказао слајд који показује редове људских лобања, од којих је једна имала црвена светла која сијају из очне дупље.
СИДА није ефикасан убица, објаснио је он, јер је сувише спора. Његов фаворит за уклањање 90 одсто светске популације је ебола која се преноси ваздухом (Ебола Рестон), зато што је обоје, и веома смртоносна и убија мерено данима, уместо годинама. Међутим, професор Пианка није поменуо да жртве еболе умиру полако у мукама, како вирус иницира низ биолошких катастрофа унутар жртве које ће на крају евентуално унутрашње органе претворити у течност.
Након хваљења вируса еболе за ефикасност у убијању, Пианка је застао, нагнуо се над говорницом, погледао нас и пажљиво рекао: “Имамо смртност (еболе) која се преноси ваздухом од 90 одсто код људи.Убија људе. Размислите о томе.”
Са својом слајдом од људских лобања који се уздиже на екрану иза њега, професор Пианка је био смртно озбиљан. Публика која је аплаудирали на неке од његових изјава сада седи у тишини.
Након драматичне паузе,Пианка се вратио политици и екологији. Али се поново вратио свом позиву за масовну смрт када се осврнуо на ситуацију са нафтом.
“И фосилна горива нестају”, рекао је он, “па мислим да ћемо можда морати да скратимо (популацију)на две милијарде, што би било око једне трећине од толико људи.” Дакле, нафтна криза сама може да тражи елиминацију две трећине светске популације.
Колико брзо мора масовно умирање да почне ако Земља треба да буде спашена? Очигледно прилично брзо, јер је Пианка назначио да може бити ту кад болест убица крене на посао. Рођен је 1939, а његов подугачак некролог појављује се на његовом веб сајту.
Када је Пианка завршио своје примедбе, публика је аплаудирала. То није био само известан љубазан аплауз које публика дипломатски чува за лоше и досадне говорнике. То је био гласан, енергичан и одушевљен аплауз.

Питања за доктора Уништитеља

Онда је дошла сесија питања и одговора, у којој је професор Пианка тврдио да су и друге болести ефикасне убице.
Публика се насмејала када је рекао: “Знате, и птичји грип је добар, такође”. Поново су се смејали када је предложио, уз приметну ноту радости у гласу да “Ми морамо да стерилишемо свакога на Земљи”.
Након што је приметио да публика не представља општу популацију, један од оних који су постављали питања је упитао, ”На какав пријем сте наишли када сте представили ове идеје другој публици, која не представља нас?”
Пианка је одговорио, ”Говорим преобраћенима”.
Пианка је одговорио на више питања осуђујући политичаре уопштено и Ала Гора по имену, јер они не износе проблем популације и “… јер обмањују јавност на сваки начин на који могу да остану на власти”.
Говорио је одушевљено о полицијској држави у Кини која спроводи њихову политику једног детета. Рекао је, “паметнији људи имају мање деце.” …
Са овим, испитивање је било завршено. Одмах, скоро сваки присутни научник, професор и студент стао је на ноге и енергично аплаудирао човеку који је са ентузијазмом одобрио елиминисање 90 одсто људске популације. Неки су чак навијали. Десетине су затим опколили професора за говорницом да продуже честитање и постављају питања. Било је неопходно да сачекам неко време пре него што сам могао прићи довољно близу да направим неколико фотографија.
Био сам задужен да оцењујем радове на такмичењу студената после говора. Успут, три професора су одбацила Пианку као лудака. Док су чекали да уђу у собу за такмичење, група од десетак студената Ламар Универзитета изразила је огорчење због Пианкиног говора.
Ипак, пет сати касније, угледни лидери Тексашке Академије наука предали су Пианки плакету у знак признања за његово именовање за Изузетног Тексашког Научника за 2006 . Када је банкет сала испуњена са више од 400 људи одговорила одушевљеним аплаузом, отишао сам у знак протеста.

Преписка са др Уништитељем

Недавно сам разменио бројне е-маилове са Пианком. Указао сам му да неко може закључити је његова смртна жеља стварно усмерена на Африканце, јер је ебола нађена само у Централној Африци. Он је одговорио да ебола не дискриминише, убија све и може да се прошири на Европу и Америку једним зараженим путником авиона.
У свом последњем е-маилу, Пианка је написао да уопште нисам успео да разумем његове аргументе. Па сам проверио и пронашао проверу мог тумачења његових примедби на његовом личном веб сајту. У оцењивању студената курса који је предавао 2004 , један од студената професора Пианке је написао: “Иако се слажем да је конзервациона биологија од највеће могуће важности свету, не мислим да је проповедање да 90% људске популације треба умире од еболе најефикасније средство за подстицање свести о очувању“.
Ипак, већина мишљења његових студената су била повољна, са једним које чак каже: “Ја поштујем др Пианку”.
45 минутно предавање пред Тексашком Академијом наука претворило је универзитетског апсолвента биологије у Пианкиног ученика, који је потом објавио блог који озбиљно подржава Пианкину жељу масовне смрти.

Опасна времена

Дозволите ми сада да уклоним мој репортерски шешир за тренутак и да вам кажем шта мислим. Живимо у опасним временима. Националне безбедности многих земаља су у опасности. Наука је постала упрљана масовно објављиваним случајевима злоупотребе службеног положаја и преваре.
Да ли сада морамо да бринемо да би Пианкин поштовалац – бивши студент могао једног дана постати професионални биолог или физичар са приступом најсмртоноснијим сојевима вируса и бактерија? Верујем да је мало вероватно да ебола која се преноси ваздухом угрози свет изван централне Африке. Међутим, научници су регенерисали вирус шпанског грипа из 1918 који је убио 50 милиона људи. Постоји забринутост да би се мале богиње једног дана могле вратити. И које друге страшне епидемије чекају тамо у природном свету да пређу баријеру врста, и којима ће научници једног дана имати приступ?
У међувремену, још увек не могу да избацим из главе пријатан пролећни дан у Тексасу, када је неколико стотина научника Тексашке Академије наука наградило овацијама говорника кога су чули да заступа смрт, спору и у мукама, за преко пет милијарди људских бића. …

 

Извор: http://www.evolutionnews.org/2006/04/doctor_doom_eric_pianka_receiv002118.html
Превод са енглеског: Димитрије Марковић, РЕЦИ НЕ ЕУ

5 replies »

 1. Под хитно формирати свјетску владу и на чело поставити Тому и Вучића, а може и било други из ове или претходне гарнитуре у Србији, БиХ… Ови би и Кинезе и Индијце прориједили као што су (и још ће) нас…

  Свиђа ми се

 2. Поново истичем да је неопходно и неодложно:
  – ставити ван снаге уговор СОФА који је бвиши просрпски преш`едник и шупак ефендија БоТа потписао са САД-измом и којим је, између осталог, уговорен и слободан прелет амерских авиона преко србског неба (из којих се поред свега другог запрашује свет и еболом);
  – покренути одговорност БоТе, и то не само због овог уговора, него због свега што је радио против србске државе и нације.

  Али, ко то да уради када су неодосманлије агресивни настављачи досманлијске велеиздаје. У питању је досманлијско-неодосманлијска доктрина другосрбијанског неотииитоистичког растурања Србије по моделу антисрбског духа самопорицања, забране србског становишта и крватског културног обрасца.

  „Што ћутиш, ћутиш, Србине брате?!“

  Свиђа ми се

 3. САТАНИСТИЧКА ТЕОРИЈА ПЛАЋЕНОГ „НАУЧНИКА“ ЈЕ АПСУРДНА, ЈЕР ЦЕЛОКУПНА ПОПУЛАЦИЈА ПЛАНЕТЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ НА КОНТИНЕНТ АУСТРАЛИЈЕ, А ДА ГУСТИНА НАСТАЊЕНОСТИ НЕ БУДЕ ВЕЋА ОД ОНЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ХОНГ КОНГА – А ТАМО ЖИВЕ ЉУДИ ! ТЕОРИЈА ДЕПОПУЛАЦИЈЕ ИМА САСВИМ ДРУГЕ МОТИВЕ.

  Mon, 20 Oct 2014 19:12:08 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Подсећамо вас на говор др. Ерика Пианке, америчког научника, добитника награде Тексашке Академије наука за 2006. Професор Пианка је рекао да Земља какву познајемо неће преживети,једино могуће решење да се спасе земља, је да се смањи популација на 10 одс“ >

  Свиђа ми се

 4. Има људи који из ових или оних разлога, ипак мирно и ладно гледају на решење које људи или морају пронаћи, или морају нестати. Ја нисам никад чуо за овог пианка, али колико људи може преживети на све сиромашнијој планети, још нико није одговорио. Осим да сигурно не може дуго преживљавати 6-7 милијарди људи, а да не ричамо о 10-15 милијарди који се већ предвиђају негде половином овог веке, а можда и нешто касније.
  Сама логика каже да нема шансе да преживимо.
  Где ту нешто не ваља, где шкрипи?
  Па рецимо, хумано би било, ако је ту уопште нешто хумано, да се људи договоре па да сваки народ „жртвује“ спрам своје величине. Е, али то је кратко и јасно немогуће постићи.
  Биће свашта, а то свашта је већ кренуло. Тамо- вамо, али ето ти радиоактивних метака, еболе и свега другог што неизоставно личи на експеримент, а вероватно и јесте.
  Мој је став да је хуманост само флоскула. Или, у најбољем случају, живимо хумано, али смрт није хумана. Рат, заразе, глад – нешто што ми осуђујемо као нехумано, а уствари сви учествујемо у томе. Можда као последица праисторијских инстиката борбе за опстанак и простор, али само савременијим средствима.
  Да не дужим.
  Велике силе неће наћи заједнички језик, јер никад нису ни нашле. Народи света могу само у очајању да их побију. Мислим на све руководиоце држава и …
  После десетак година да то исто, нови руковиоци, морају да осмисле и ураде.
  Ево вам само један сликовит пример како то природа ради.
  Чули сте за најезду скакаваца, а једна од највећих се догодила баш у Африци(не знам када, али вероватно можете то наћи на интернету).
  До ње долази када се скакавци толико размноже на једном простору, да више немају хране и крену у нова пространства. Незадрживо. Инстинктивно. Брстећи све што је зелено, па чак и зелембаће.
  Тај облак скакваца је прешао линију опстанка својим прекомерним размножавањем, и кад је кренуо, он је и иза себе сејао нове хорде скакаваца.
  И докле је све то ишло? Па, овако некако.
  Размножавао се толико брзо да више није био толико брз да би досегао нове просторе, а назад није могао, јер је оставио пустош од које уствари и бежи. И онда инстинкт каже – крај! Нема више где. Скакавци застају, или чак можда стигну и до пустиње и услед недостатка хране око себе, претварају се у прашину. Поједу сами себе, како ја то волим да кажем.
  Јел вам јасно шта бива са врстом која се прекомерно размножава?
  Људски род је тачно у позицији преласка критичне тачке размножавања(чак ни у Кини није постигнут неки ефекат од једног детета. Сада Кина укида ту меру), дакле, већ је у тачки неповратка.
  Зато кажем, шансе да преживимо су све мање. Чак и ако се деси 90% уништења, неким чудом, бојим се да нема мере која може зауставити да се и оних 10% не стрмекне у амбис. Ни један од скакаваца из облака скакаваца не преживи.
  Шта је решење?
  Ја не видим решење.
  А ви?

  Свиђа ми се

  • Господ Бог је створио свет и човека без икаквих ограничења и на овоме свету по Божјој вољи могу да живе људи у броју који Господ одреди. Потребно је само да буду богоугодни и да не раде против Бога и против себе самих.

   То није лако постићи, јер су неке цркве у име лажне богоугодности и наводне љубави према Богу и према човечанству одвано на задатку сотонског и ционистичког смањења Божје популације на Земљи. Како друкчије схватити верске ратове, инквизицију, католички прозелитизам, доктрину о непогрешивости папе као некаквог Божјег намесника на Земљи, џихадско ширење ислама?…

   Исус Христос Син Божји у Новом завету није поменуо цркву као институцију за ширење своје Божанске науке, али су је основали његови апостоли. Можда су они имали добре намере да тако шире хришћанство као религију о његовој Божанској науци, али је суштина Католичке цркве, на пример, објашњена у Легенди о Вликом инквизитору Ф. М. Достојевског. Овакви хришћански католички „научници“ (ћа би рекли крвати) поново би распели Христоса када би се он опет појавио на Земљи…

   Тако да је суштинско питање: да ли то ционисти раде на нељудском смањивању светске популације из себичних сопствених интереса (јер је лакше овладати светом са много мањим бројем људи) или нас то Господ Бог опомиње да смо поново залутали и да је неопходно да се вратимо на прави Божји пут…

   Свиђа ми се