АКТУЕЛНО

Вођа „Ноћних вукова“: Србија је постала ближа Русији од Украјине


Према речима Александра Залдостанова (Хирурга), око 200 бајкера допутовало је у Београд 16. октобра на прославу 70. годишњице ослобођења престонице Србије од немачко-фашистичких освајача.

24.10.2014. Глас Русије, за ФБР приредила Биљана Диковић

© Photo: RIA Novosti/Iliya Pitalev опширније: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_10_24/Voda-Nocnih-vukova-Rusiji-je-Srbija-postala-blizha-od-Ukrajine-0216/

© Photo: RIA Novosti/Iliya Pitalev

Србија је постала ближа Русији од Украјине. Њен народ увек показује љубав према Русима, без обзира на ветрове који дувају са Запада, изјавио је председник Сверуског мотоклуба „Ноћни вукови“ Александар Залдостанов (Хирург) у четвртак на прес-конференцији по завршетку своје посете Балкану.

Према његовим речима, око 200 бајкера стигло је у Београд 16. октобра на прославу 70. годишњице ослобођења престонице Србије од стране Црвене Армије. Са јубилејом се била поклопила и посета Београду председника Русије Владимира Путина и састанак са његовим српским колегом Томиславом Николићем.

Вођа „Ноћних вукова“ је поделио радост празника са председницима и локалним становништвом.

„Сусрет три председника (присуствовао је и председник Републике Српске Милорад Додик), народ који се окупио на тргу, на улици – то је веома симболично. 30. година није било параде у Београду. Читав град је изашао на параду и поздравио председника Русије. Такве ствари не могу бити вештачке. Иако је тамо јак амерички утицај… Србија – гледано на људе, њихову љубав према нама – данас нам је ближа од Украјине, посебно Западне Украјине,“ казао је Хирург.

Учесници прославе, прича бајкер, узвикивали су „Крим! Русија!“, „Русија, Србија!“, „Не ЕУ!“. „Ми имамо заједничке духовне и традиционалне вредности. Руска цивилизација не даје мира глобалном сатанизму и биће његовим вечним непријатељем. У суштини, ми живимо на грани рата. Ми морамо да се боримо, а то можемо радити само заједно. Пре свега, треба мислити о пријатељима и не претварати пријатељство у трговину,“ додао је председник „Ноћних вукова“.

Са своје стране, члан клуба који је организовао мотоходочашће по светињама Балкана, Јевгениј Строгов, подсећа да руски бајкери сваке године посећују Србију, Црну Гору, Македонију, а ове године су били и у Албанији. „Сада смо посетили више од 30 манастира и сваком уручили руске иконе (Серафима Саровског, Сергеја Радоњешког, Александра Невског),“ испричао је Строгов.

3 replies »

  1. RUS SE PONASA OSIONO JER JE OJACA. DOK JE BIO SOVJET NEKO JE IZ NJEGOVE ZEMLJE I U NJEGOVO IME DELIO SVET NA INTERESNE ZONE…ZNAM VOLITE VI RUSE ALI TO NE MENJA CINJENICU DA SU KAO I ENGLEZI I AMERIKANCI I ONI -RUSI CHACHKALI MECHKU, ZAVLACHILI PRSTE U MED I ZAJEDNO DELILI SEVT I KROJILI GRANICE…KADABAHATI RUS MA KOLIKO GOD JE PRAVOSLAVAN BIO PA SRBIMA MIO PRIZNA DA JE NASTETIO SRBIMAVISE NEGO SRBI NJEMU IKADA ODNSNO KADA GA SRBI NA TO PODSETE ONDA CE I ON SRBE VISE CENITI…DOBRI SRBI BICE VAM BOLJE ONDA KADA BUDETE MANJE KLANJALI PRED DRUGIMA PA CAK I RUSIMA. KLANJAJTE PRED BOGOM A RUSE POSTUJTE KOLIKO SU ZALSUZILI…KOGA DA VOLITE? BOGA I SEBE SAMO SEBE I SVOJ ROD…UZGRED TOTEMSKA ZIVOTINJA RUSA JE MEDVED ILITI MEDJED A SRBA -VUK…PODSETITE TO RUSA HIRURGA …CAK I ON PODSVESNO PRIZNAJE DA JE BOLJE BITI VUK NEGO MEDJED

    Свиђа ми се