АКТУЕЛНО

ДУБИОЗА: Стижу одштетни захтеви због смањења пензија јер је читава ујдурма дубоко и тотално НЕУСТАВНА!


Београд — Скупштина Србије није усвојила закон о „смањењу пензија“ већ о „начину њихове исплате“, што отвара простор за оглашавање неуставности и одштетне захтеве.

27.10.2014. СрбијаДанас / БЕТА, за ФБР приредила Биљана Диковић

neustavno smanjenje penzija

Како наводи Транспарентност Србија, посланици нису одлучили о смањењу пензија већ да се део пензија не исплаћује – што отвара широк простор за оглашавање неуставности и за потоње одштетне захтеве.

Законом о привременом уређивању начина исплате пензија који је јуче усвојила Скупштина Србије, од 1. новембра до краја 2017. године биће смањене пензије веће од 25.000 динара.

Циљ те мере је, како је образложила Влада, очување финансијске одрживости пензијског система.

Транспарентност Србија сматра да смањење пензија може да донесе више штете него користи јер, „правно гледано, пензије уопште нису смањене (није промењен Закон о ПИО на основу којег се обрачунавају), а нису ни опорезоване (није промењен Закон о порезу на доходак грађана, нити је законом уведен неки нови ‘порез на пензије’), само је промењен ‘начин исплате’“.

„Несхватљиво је због чега се Влада, уместо избора између више могућности да на висину исплата из пензионог фонда утиче на законит начин, определила за ову немогућу конструкцију која отвара широк простор за оглашавање неуставности и за потоње одштетне захтеве“, наводи у саопштењу ТС.

Та организација је оценила да је Влада Србије требало да организује јавну расправу о законском предлогу којим је било предвиђено умањење пензионерских примања, јер утиче на живот великог броја грађана.

 

 

2 replies »

 1. Невероватне глупости које ми стижу путем ових електронских информационих мрежа ме по мало забављају али овкву глупост ме плаше, јер не могу да размем и сватим да су у Србији сви толико глупи да њивова глупост се може поистоветити са мраком из кога јасно се осликава да живота више нема.
  Зар сте толико глупи да незнате да Влада србије нема никаквих овлашења ван овлашчења Скупштине Србије. Све што Валада србија говори и чини је ван њених Уставних и законских овлашења, али пошто у Србији још увек опстаје и у целосто функционише чист комунизам а овакве валадине акције пролазе у целости.
  Када ће те Срби да се тргнете и свучете ту лудачку комуностичку кошуљу, и поченте свој живот да живите по свом избору.
  Ја сам пензионе веће 3 године и позивам све пензионера у Србији да се удружимо и самоорганизујемо да своја стечена права више нико не може да доведе у питање, нас пензионера има преко 1,2 милиона а тако удружени и само организовани све узрочнике нашег осиромашења можемо изоловати и испоставити им рачун за системску партиску пљачку коју како предходници тако и ови данашњи перманентно нас завлаче лагањем и експлоатишу, сада нам завче обе руке у наше ђепове.
  У време кад је био жив покојни Зоран Ђинђић ја сам имао прилику да у својим рукама држим књигу коју је штампо ПИО фонд Србије по налогу ондашње власти Србије и ова књига је штампана у врло малом, малом тиражу за њихову интерну употребу, та књига има наслов „ПЛАВА КЊИГА“ и у тој „плавој књизи“ редом хронолошки, ко, када и колико је узимао пара из ПИО фонда Србије. Навешћу Вам само један пример а таквих је толико да нисам успео да их све озбројим. Издвоји ћу Вам само једну ситуацију, а то је да је ондашњи премијер Југославије, Милан Панић узео са рачуна ПИО фонда Србије динаре у вредности 2 милиона долара, за своју фабрику лекова у Србији коју је после продао а сав новац из те продаје однео у америку.
  Ако не прихватите мој позив за удруживање и само организовање потврдићете мој страх да сте у свом очајној немогућности да се одупрете и дате одговор на пљачку коју су политичари Србије извели над Вам не да сте глупи, него сте комплетни кретени, јер своје дајете без ропца и одговора. Ја Вас позивам да станете иза свог ноца, не наговарам Вас да отимамо туђе, да се задужујемо, већ ја Вас позивам да свако стане из свог крвавог стеченог ноца који није испарио, он се је само прелио на приватне рачуне и тај траг преливања је дан данс јасно видљив и ако се удружимо и само организујемо све ће мо вратити до задњег динара а затезна камата тог преливања неће нити банчина камате нити законска камата, већ че бити чисто вируативна од 4% а можда и мање, све је како се тако уружени и само организивани договоримо.
  Излаз постоји.
  Излаз увек постоји.
  Ја не да га видим, ја га знам и знам како да се то тако удружени и тако само организовани ставимо све под контролу и вратимо у наше власништво, ја не тражим туђе, тражићемо само своје и то можемо да постигнемо у целости.
  Једна ласта не чини пролеће.
  Ја сам ништа не могу да постигне,
  Али ако се удружимо и само организујемо ја и даље нећу моћи ишта постићи сам, али ми сви зајено тако удружени и само организовани постигнућемо не само очување постигнутих пенизонерски права, већ чемо и увећети сав пензиска примања до сада, која ће нам гарантовати мирам спокајам, разноврстза и богат пензионерски живот и то свим пензионерима у Србији.
  Толико од мене, а од Вас ?
  ДРАГАН Нешковић ЈМБГ 2805947710325
  Можете ми писати на адресу: улица Будимска бр.8
  ПАЛ 101125
  11000 БЕОГРАД
  или на имејл: DRAGANeskovic@Gmail.com

  Свиђа ми се