(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 1: НСДД133- АМЕРИЧКИ ДОКУМЕНТ КОЈИ ЈЕ ИНИЦИРАО РАСПАД ЈУГОСЛАВИЈЕ


УДРУЖЕНИ ЗЛОЧИНАЧКИ НАТО ПОДУХВАТ ПРЕМА СРБИЈИ И ЊЕНОМ „ПРЕДЕСЕСТОРУ“ ЈУГОСЛАВИЈИ

НСДД 133


Документ који је разрадио политичко/војну субверзивну стратегију против “српски доминиране Југославије” је фамозни строго поверљив документ под ознаком: НСДД 133, у режији Реганове америчке администрације из 1984.
article-2305754-192D25FC000005DC-53_634x685Документ су тада оперативно разрадили амерички десничарски „јастребови“’: Хенри Кисинџер и Збигњев Бжезински. Након састанка на највишем нивоу између америчког председника Роналда Регана, британске премијерке Маргарет Тачер и горе поменутих ‘’десничарских јастребова’’, утаначен је план да се, користећи све методе, осим отворене војне агресије (као што знамо од тог властитог «принципа» су одустали и отворено војно стали на страну сепаратиста у ратовима 90.-их година), пост-Титова „српски доминирана“ Југославија уништи и српска нација потом маргинализује, као највећа препрека НАТО експанзији на Балкану.
На састанку је закључено да се морају кориговати грешке генерала Ајзенхауера, који је у завршници Другог светског рата пропустио шансу да окупира Југославију, као и пропале покушаје Винстона Черчила да приволи усташког поглавника Павелића да се формално супротстави Немцима при крају рата. Што би све онда обезбедило изговор Енглезима да интервенишу на страни усташа и тако обезбеде континуитет усташке НДХ после слома Хитлеровог «Трећег Рајха» у Европи; са циљем слабљења совјетског утицаја на Балкану и спречавања стварања комунистичке Југославије.
Американцима и Енглезима очигледно није сметао злочиначки карактер НДХ, нити сазнања о хрватском геноциду према Србима и Јеврејима. Тај пројекат на нашу срећу (или несрећу) никада није заживео.
Као што нам је из историје познато, Енглези су успели другим методама да приволе Тита на своју страну и трајно га одвоје од руске доминације.
На том састанку је посебно наглашена потреба да Срби као независан и доминантан народ на Балкану, морају да се маргинализују и ставе под америчку доминацију, тако да више никада не буду сметња америчком хегемонизму у том делу света, као и да на територији Србије мора да се успостави трајно америчко војно присуство (војна база Бондстил на Косову?).
Такође је наглашен додатни разлог за дезинтеграцију Југославије- да она као доказано „успешни модел социјализма“ мора да нестане са политичке мапе света.
Колико су пажње Американци посветили пројекту уништења Југославије показује постојање још једног (старијег) документа НСДД 54 из 1982., у коме је приказана разрађена хладноратовска субверзивна делатност против свих земаља Источне Европе, укључујући Југославију.
Очигледно је творцима Новог светског поретка уништење Југославије и окупација српских територија био толики приоритет да су створили посебан ‘’југословенски’’ план НСДД 133 и означили га као ‘’веома тајан и осетљив’’. На тај начин су, од земаља „источног блока“ једино Југославија и Русија, појединачно обрађиване у НСДД документима.
Мало је познато да се 1985., тадашњи амбасадор САД у УН, мадам Џејн Киркпатрик оштро супротстављала горњем америчком криминалном плану према Југославији…

 

Извод из интервуа аутора Новаковића са Слободаном Ерићем (Геополитика, број 77, август 2014):

Zb2. У књизи има обиље занимљивог и поучног материјала, те због традиционалног српског кратког памћења, желимо да нас подсетите на неке важне догађаје, људе и одлуке. Објасните нам на почетку нешто више о једном тајном документу који наводите у књизи „НСДД 133“ и о стратегији против „српско доминиране Југославије“. Ко је све учествовао у тој завери и са којим циљем, а уз пут нам и мало ближе осветлите лик америчког саветника Филипа Голдберга?

М.Н.-  „Документ који је иницирао политичко/војну субверзивну стратегију против “српски доминиране Југославије” је декласификовани тајни документ под именом НСДД 133, у режији Реганове америчке администрације из 1984.

Професор М. Чосудовски је 2008, везано за НСДД133, изјавио- Да постоје докази да је Реганова администрација у сарадњи са савезницима почетком 80их одлучила да демонтира Југославију. Одлучено је да се Југославија „расчлани“ на више „ентитета“.

Чосудовски тумачи главне тезе овог тајног документа као основу за дестабилизацију југословенског модела „маркентишког социјализма“ и остваривање америчке сфере утицаја у југоисточној Европи и америчком војном присуству у бившој Југославији. То се јасно види из копираних сегмената те директиве, коју овде прилажем:

Кључну улогу у изради и примени тог документа су имали „десничарски јастребови“ америчке спољне политике, Хенри Кисинџер и Збигњев Бжезински, који су се прикључили Регановој администрацији 1984 и 1985. Ова двојица су заузели кључне позиције у Регановом председничком “Обавештајном савету за иностранство“. „

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“, IV проширено издање, © 2014 Lulu, Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)

5 replies »

 1. Кад је почело разваљивање државе рече ми један овек, дал смемо да не верујемо Америци. тај човек сад није жив. Ето то је та Америка „узданица“ човекова која тоне у свет таме и безнађа. Отуђени од човека грамзиви, подли лажови. Удружени злочиначки пројекат да убију човека али пре тога га стављају на муке. Чему они Америка и подгузне муве њихове могу да се надају. Зло се спрема још веће. Боже смилуј се.

  Свиђа ми се

 2. То је стара прича,
  проблем је у томе што нисмо знали да им дамо одговарајући одговор.
  У структурама комуниостичке власти ЈУГОСЛАВИЈЕ су били подкупљиви за ситну кинту сви до реда, нисмо имали државни инструментарији, надзора и контрола шта и како раде комунистри за како они тада сво време говореваше да су једни браниоци радничког интереса, а свело се само на лични и породични интерес на рачун народа.

  Пприлог:

  USA-CIA destroying Yugoslavia —– САД – ЦИА руше Југославију

  Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

  Свиђа ми се