(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 2: АМБАСАДОР ГОЛДБЕРГ…. “LINK”- ВЕЗА ИЗМЕЂУ АЛ КАИДЕ И УЧК…


ПОЈАВА ФИЛИПА ГОЛДБЕРГА

goldberg-460_873731c

Philip Goldberg arrived as US ambassador in Bolivia in 2006 Photo: AFP

1990-те у америчком „Стејт департменту“ се појављује саветник Филип Голдберг, који касније постаје амбасадор. Голдбергов ресор су биле субверзивне обавештајно-војне акције према тада, још увек међународно признатој чланици УН, СР Југославији.
1991-ве Савет Европе отворено подржава насилну сецесију Словеније и Хрватске од Југославије.
У јуну те исте године, када ЈНА покушава да испуни своју уставну обавезу и заштити уставни поредак и територијални интегритет Југославије, исти Европски Савет претњом економским и политичким санкцијама, зауставља (привремено) интервенцију ЈНА- што ће омогућити сепаратистичким републикама да се регрупишу и додатно организују за крваву сецесију.
Те исте године, амерички амбасадор у Југославији Ворен Цимерман, у интервјуу немачким медијима, отворено износи сазнања о немачком директном упливу у сецесију Хрватске од Југославије. Амбасадор Цимерман износи прецизне податке о дневним контактима тада немачког министра иностраних послова Геншера и хрватског министарства иностраних послова.
У децембру 1991., Немачка званично признаје сецесију Словеније и Хрватске и отвара амбасаде у Загребу и Љубљани, на територији тада још увек међународно признате Југославије. Поред тога што тај потез даје велику моралну подршку сепаратистима, Немачка такође почиње убрзано илегално снабдевање сепаратиста наоружањем из свог (углавном бившег источно-немачког) арсенала, као и тајне обавештајно-војне активности на територији суверене Југославије.
1994., горе поменути Филип Голдберг постаје задужен за америчке субверзивне обавештајно-војне операције у Босни, и у том раду тесно сарађује са америчким специјалним изаслаником Ричардом Холбруком.
1995., Филип Голдберг постаје Шеф америчког административног особља приликом преговора о судбини Босне у Дејтону!?
1996., Филип Голдберг постаје Специјални Асистент заменику америчког државног секретара Стробу Талботу. Господин Талбот је заједно са америчком државном секретарком Мадлејн Олбрајт био један од водећих архитеката рата против Србије 1999. године.

Из Голдбергове биографије: Од 1994 до 1996 специјални асистент амбасадора Ричарда Холбрука, једног од највећих архитеката дезинтеграције Југославије… Голдберг је познат као експерт за изазивање етничких и расних конфликата и његово искуство у етничким сукобима у Босни, након распада Југославије, биће кључно у Боливији.“ (напомена амбасадор Голдберг је протеран из Боливије након организовања пропалог покушаја атентата на председника Венецулеле Хуга Чавеза- и након покушаја рушење председника Боливије Ева Моралеса и организовања „одреда смрти“ за ликвидацију и застрашивање присталица Моралеса, у тој земљи)

Из анализе Роберта Бардинија „Амбасадор за етничко чишћење“, 3 мај 2008

“LINK”- ВЕЗА ИЗМЕЂУ АЛ КАИДЕ И УЧК

104i3o5
У мају 1999.-те, „Вашингтон Тајмс“ је објавио неке детаље тајног извештаја Клинтонове администрације названог ‘’Link’’. Тај извештај документује везу између шиптарске терористичке УЧК и Ал Каиде уочи НАТО агресије против Србије.
У извештају се наводе конкретне везе између Хашима Тачија и Ал Каиде, као и лично учешће Осама Бин Ладена у транспорту муџахедина у Босну преко аеродрома у Тузли и луке Плоче, као и у области Тропоја у Албанији. Такође је документoвано присуство CIA и специјалних јединица америчке и британске војске у тим камповима. Тај извештај наводи да је значајан број УЧК терориста трениран у камповима Ал Каиде у Афганистану и у Босни. Касније су такви кампови отворени у Албанији и на Косову.
kleckaПоред „Вашингтон Тајмса“, о терористичкој и криминалној активности УЧК у то време су опширно писали војни часопис ‘’Џејн’’ и „Лондон Обзервер“, наглашавајући криминалну улогу УЧК лидера Тачија (као вође ‘’Дреничког картела’’) у међународном шверцу дроге.
Иако су јој сви ови подаци били познати, амерички државна секретарка Мадлен Олбрајт, је ипак касније ауторизовала трансформацију УЧК у ‘’Косовски Заштитни Корпус’’, а тадашњем тужиоцу Хашког Трибунала Карли Дел Понте наредила да се са листе ратних злочинаца Хашког трибунала уклоне лидери УЧК и осведочени терористи и гангстери: Хашим Тачи, Агим Чеку и Рамуш Харадинај.
У то време амерички „DEA“ (америчка анти-наркотик агенција) званичник Мајкл Лавин је документовао Тачијеву повезаност са већим светским картелима дроге, и ставио га на потерницу Интерпола. Када је, по налогу Интерпола 2002., Хашим Тачи ухапшен у Будимпешти, хитно је ослобођен после директне интервенције Мадлен Олбрајт и УНМИК-а.
О тој повезаности и заштитничкој улози америчке адмнистрације и Унмика према организованом криминалу УЧК су опширно писали у то време: Британски ‘’Обзервер’’, ‘’Шкотланђанин’’, као и ‘’Кристијан Сајенс Монитор’’.

„Америчке обавештајне службе истичу везу између Осаме Бин Ладена, саудијског емигранта који стоји иза бомбардовања америчких амбасада у Најробију и Дар ес Саламу, и албанске УЧК. Неколико сарадника Бин Ладена су ухапшени у Тирани, главном граду Албаније, и протерани овог лета, хаотично стање у земљи дозвољава да исламски екстремисти делују овде, често камуфлирани као хуманитарни радници…. Интервјуисао сам једног типа из Саудијске Арабије, који каже да је ово његов осми Џихад, наглашава један холандски новинар“ (из чланка лондондског Тајмса 26 новембра 1998 „Америка алармирана доласком муџахедина на Косово“)

U.S. Senate Republican Policy Committee - Larry E. Craig, Chairman - Jade West, Staff Director
Извод из извештаја Америчког сената- Републиканског политичког комитета, од 31 марта 1999, у потпису су председник комитета Лери Е. Крег, и шеф особља Џејд Вестг...

*

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“, IV проширено издање, © 2014 Lulu, Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)