(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 3: ЗАПАДНА АНЕКСИЈА КиМ И ПРИМЕНА „КОСОВСКОГ МОДЕЛА“ ШИРОМ СВЕТА…


ПЛАН ЗА АНЕКСИЈУ КОСОВА

57986963

Непосредно по окончању илегалног НАТО рата против Србије (Југославије), водеће НАТО земље и њихови балкански сателити су већ планирали будућу територијалну дезинтеграцију Србије и отимачину Косова.

О томе најбоље сведочи писмо члана немачког Бундестага и потпредседника мисије ОЕБС на Косову Вилија Вимера, немачком канцелару Шредеру. У писму господин Вимер изражава забринутост због јавно изнешених ставова и планова „ЕвроАтлантске“ интеграционе конференције, одржане у организацији америчке администрације и НАТО-а, у Братислави, од 28. до 30. априла 2000.

Господин Вимер је видно забринут због усвајања старе Бизмаркове расистичке стратегије поделе Балкана и уништења Српске државе, као и на тој конференцији јавно изнешеног плана анексије (сецесије) Косова од Србије, што би по њему значило опасан преседан и напуштање „Вестфалијског принципа“ неповредивости граница у Европи, који је до сада у Европи био строго поштован.

Евро-Атлантска конференција је тада донела закључке да Србију треба маргинализовати, држати ван европских токова и политички и економски потпуно ослабити, пошто је виђена као претња будућим НАТО плановима на Балкану.

Конференцију су водели Ричард Перл и Данијел Фрид из америчког „Стејт Департмента“. Интересантан је податак да је тој конференцији присуствовао и један од водећих шиптарских интелектуалаца Ветон Сурои, тадашњи члан глобалистичке „Билдерберг групе“!?

 

ПРИМЕНА „КОСОВСКОГ МОДЕЛА“ У ДРУГИМ ДЕЛОВИМА СВЕТА

1_31_6

Супротно изјавама водећих НАТО званичника да је Косово био преседан због ‘’хуманитирних’’ разлога, обелодањени документи доказују да је Косово у ствари било пробни полигон за широку примену тајног америчког модела дестабилизације и дезинтеграције многих других независних земаља широм света, које представљају сметњу америчкој и НАТО експанзији.

Свакако да таква пракса није нова, нити непозната америчкој „предаторској нацији“ – почевши од употребе нуклеарног оружја против јапанског цивилног становништва, терорисања и геноцида вијетнамске нације… следе: Панама, Гренада, Никарагва, Хаити, Ирак, Афганистан… листа је сувише дугачка за набрајање. Све те земље су на својој кожи итекако осетиле ‘’америчку демократију’’.

Оно што је ново у употреби такозваног ‘’Косовског модела’’, јесте то да је Америчка администрација овај пут одлучила да у таквим илегалним и потенцијално компромитујућим активностима против суверених држава користи (као параван за властите државне илегалне активности) цивилне војне контракторе, и разне друге ‘’цивилне хуманитарне агенције’’и такозване независне невладине организације (НВО), као и домаћу пету колону у земљама које се нађу на мети тих активности (углавном у виду разних ‘’хуманитирних фондова’’, или ‘’независних медија’’, чији је циљ да воде пропагандни рат против државе домаћина и обликују јавно мнење за потребе западних господара, а заједнички кохезиони фактор им је увек ‘’амерички долар’’ – ових дана смо сви сведоци такве огољене непријатељске активности на домаћој српској политичкој и медијској сцени).

Индикативно је да су горе наведене такозване ‘’цивилне агенције’’ (USAID, NED, OTI, Carnegie, Soros, CANVAS итд), углавном финансиране из државног буџета, а формално се воде као цивилне институције (НВО) – што америчкој влади омогућава да званично ‘пере руке’ од властитих прљавих илегалних активности).

Примери неких водећих америчких ‘’цивилних’’ агенција које су преузеле многе функције које су раније биле ексклузивно у домену CIA, Пентагона и сродних државних служби су:

MPRI- америчка плаћеничка корпорација под командом ‘’пензионисаних’’ америчких генерала (руководила усташким нападом на Книн у операцији ‘’Олуја’’, обучавала УЧК, као и све остале анти-српске формације на територији бивше Југославије),

NED- Америчка национална организација за ширење ‘’демократије’’, која је стајала иза већине пучева и ‘’оранж’’ револуција у Источној Европи, као и догађању народа који се десио Милошевићу (Лондонски ‘’Гардијан’’ је 2004. писао да би без субверзивне активности NED-а Слободан Милошевић још увек био на власти у Србији)

index

„NED- National Endowment for Democracy“ је створила Реганова администрација давне 1983. Неки „високо профилни“ примери илегалне активности те агенције су:

Иза покушаја убиства председника Чавеза је стајала тзв. америчка “хуманитарна организација” НЕД(и њен клон „ОТИ“)…

– 1997., NED (Национална Задужбина за Демократију) је спонзорисао насилну смену Демократске партије у Албанији

– Довео је бугарског председника Стојанова на власт.

– У Словачкој је организовао пуч против председника владе Владимира Мециова.

– 2002., учествовао је у државном удару против председника Венецуеле Хуга Чавеза.

– Поново 2007., користећи своју ‘’клон’’ агенцију „OTI“- Канцеларија за Транзицијске Иницијативе, „NED“ је стајао иза покушаја атентата на Хуга Чавеза. Интересантно је да је у организацији покушаја убиства Чавеза учествовао, претходно споменути, озлоглашени амерички дипломата, Филип Голдберг (у то време на положају америчког амбасадора у суседној Боливији), који је након пропалаог атентата на Чавеза, протеран из Боливије, са чије територије је деловао под маском дипломате.

– Иначе, „OTI“ као организација, и „CIA“ оперативац Голдберг, су активно учествовали у „анексији“ Косова од стране НАТО-а.

– Појава „OTI“-а у разним независним земљама се поклапа са крвавим политичким превратима и грађанским ратовима на тим просторима, у којима су хиљаде невиних изгубили животе.

Овде је све то рађено под маском наводно невладиних агенција (НВО), да би се избегла међународна политичка и правна одговорност за дела ,која „дефакто“ конституишу ратне злочине, геноцид, као и повреде Женевске и других међународних конвенција.

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“, IV проширено издање, © 2014 Lulu, Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)

1 reply »

  1. ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ НОВАКОВИЋУ РАНИЈЕ САМ РЕКАО НА ЖАЛОСТ ВЛАДАЈУ У ПОРОБЉЕЊОЈ СРБИЈИ ђеца југословенских комуниста само су заменили одела лажне демократије КАД ЈЕ У СРБИЈИ ДЕМОКРАТИЈА ЗАШТО ЈЕ ЗАБРАЊЕЊ СРБСКИ ОБРАЗ И СНП НАШИ ? ДОК СВЕ ДРУГЕ аждаје могу да их не на брајам више САМО ОНИ СРБИ СА ОБРАЗОМ И ЧОЈСТВОМ ЋЕ ОПСТАТИ ТАКО ЈЕ ВАЗДА БИЛО И ЗА време окупаторске турске аустрије угарске и крвника јосипа броза тита СССС

    Srecko Macura
    Sydney

    >

    Свиђа ми се