Национално питање

По чему су то они, наши Срби са Космета, нижег реда од нас и чиме су заслужили да их издамо на такав начин?


Слађанина Колумна
17.6.2014.

Шта је сврха свега овога – oвих ратова, зверстава, недела? Никога више не интересује људска душа, а човек још мање. Да ли је дете са Космета исто дете као оно из Србије или из Европе? Да ли је његова судбина важна или је све само фарса? Чему служе УНИЦЕФ и Уједињене нације?

Питам се често – егзистира ли ишта више на овој нашој скученој планети, сем лажи? Учимо да су ресурси ограничени и да нас је превише… Кога је превише, Срба, Руса, православаца, кога? Има ли то везе са Крстом или са нечим другим? Да ли је поента свега – побити људе у што већем броју?

barikada

Последњи браниоци Косова. Извор: Ивана Савић, Happy TV

***
Не могу да преболим нити да прихватим да србски народ нестаје, топи се као восак са свеће из дана у дан.

Некадашњи нож немачких и турских кољача заменио је хируршки скалпер, а питање је у чему је разлика. Многи мали преслатки клинци неће угледати овај свет, мали Срби. Зашто? Због чега, да ли би неко имао храбрости да ми одговори или бар мало савести?

Свуда су лепе, дотеране жене. Шта је сврха њиховог постојања? Нашега, мога? Да ли да бројимо рецке колико смо их оверили, паре на рачуну  или хаљине у орману? 10346746_10202259497508858_2001925336_nДа ли је наша сврха да скинемо са трона мушкарца, шта? Шта желе србске жене док лију крокодилске сузе над својом судбином? Шта желе србски мушкарци док падају на испиту зрелости сви до једног

Коме ћемо да препустимо србску децу, ово мало јада у повоју шта нам је остало? Хоћемо ли још у пеленама да их васпитамо да буду Енглези и да уместо памперса носе евре?

На овај коментар ме навело једно славље коме сам присуствовала и препуни кафићи по Србији. Сви имају новце за пиће, и новце за тоалете, и новце за храну за псе, али храна за дете је скупа а мајчино млеко луксуз који се не исплати јер треба сачувати груди да се не отембесе (а неће знам поуздано, дојила сам две године). За кога!?

И тако седи близу мене једна средовечна мама са двоје одрасле деце а хаљина јој једва покрила доњи веш и није је било срамота. Каже наш народ – све у своје време. Међутим, то су детаљи на које смо слепи.

Зато ме не чуди ни избор који смо направили за Владу, Председника и министре. И не чуди ме ни то што продајемо људе као стоку, али ме чуди да нико не постави себи питање – по чему су то они, наши Срби са Космета, нижег реда од нас и чиме су заслужили да их издамо на такав начин? Чиме су заслужили да им се ваде органи, продају на пијаци као роба и да никоме то не засмета већ да се светски лешинари играју судије и правде док истовремено врше злочине без преседана.

Е то бих ја Вас све волела да питам и да ми одговорите да ли Вам застане комад хлеба у грлу кад знате на који је начин плаћен?

1 reply »