(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 5: НЕГРОПОНТЕОВ ПРОЈЕКАТ „ПРОПАЛА ЈУГОСЛАВИЈА“ И ПЛАНОВИ БЖЕЗИНСКОГ …


gal_1107

НЕГРОПОНТЕ

У исто време (2004-2005), један од архитеката насилних промена режима, дестабилизације независних нација и терорисања становништва, познати амерички амбасадор у УН Џон Негропонте, послат је у Ирак да тамо примени ‘’Косовски модел’’.

Амбасадор Негропонте је у Ирак поред косовског донео и своје богато искуство из Салвадора, где је годинама био задужен за дестабилизацију анти-америчких режима у том делу света- са фокусом на политичка убиства, насилне промене режима, терорисање цивилног становништва и ‘’неконвенционалну’’ антигерилску тактику. Амбасадор Негропонте се сматра ‘’најзаслужнијим’’ за формирање „анти-сандиниста“, или ‘’контраша’’ (‘’одреда смрти’’) који су били стационирани у Салвадору и одатле вршили упаде у Никарагву. ‘’Контрашима’’ се приписује смрт десетина хиљада недужних цивила у Никарагви и Салвадору.

Мало је познато да је у то исто време његов колега по ‘’оружју’’ у Јужној Америци био Амбасадор Вилијам Волкер – озлоглашени режисер ‘’масакра’’ у Рачку (који је 1999. искоришћен као формалан повод за тромесечно бомбардовање Србије од стране НАТО земаља).

07mission.1901

Пуковник Мајкл Стил, специјалиста за „ескадроне смрти“ и распиривање међуетничких сукоба- Брат по оружју озлоглашеног Џона Негропонтеа, Вилијама Волкера и Филипа Голдберга…

Амбасадор Негропонте је у Ирак довео свог колегу из Салвадора пуковника Мајкла Стила, који је био командант америчких ‘’специјалних’’ јединица у Салвадору.

Пуковник Стил је лично надгледао и тренирао ирачку Специјалну полицију, са аспектом на етничке поделе, подстицања борбе међу фракцијама и клановима, као и политичка убиства- све у функцији формуле „завади па владај“. Та стратегија је имала делимичан успех у растерећењу америчких окупационих трупа, али је гурнула Ирак још дубље у крвави грађански рат.

2005., Амбасадор Негропонте постаје шеф „Директората националне обавештајне агенције“ (НСА) САД. У том својству и у сарадњи са САД Националним Обавештајним Саветом и „CIA“ припрема план за дестабилизацију Ирана и Пакистана, који је цинично назвао ‘’Пропала Југославија’’.

Следеће године, пакистански Сенатски комитет за одбрану износи доказе о умешаности британске тајне службе у горњи пројекат. Докази потврђују британско/америчке планове за подршку сепаратистичком покрету у Балокистану, региону између Пакистана, Ирана и Афганистана. Запањујућа је сличност у терминологији која се овде користи – са оном претходно коришћеном на Косову.

По том Негропонтеовом пројекту створио би се „Велики Балокистан“, сличан пројекту Велике Албаније, а терористички покрет у Балокистану који се такође финансира шверцом дроге и другим криминалом, се назива БЛА, слично КЛА- енглеском преводу за УЧК (Balokistan Liberation Army & Kosovo Liberation Army- BLA & KLA).

Сврха тог пројекта је дестабилизација и колапс Ирана и Пакистана, последњих великих и независних нација у том региону (осим Индије, која се и даље сматра послушним ‘’британским доминионом’’).

Zb-kp1

СРБИЈА – ПОСЛЕДЊИ ”БАСТИОН НЕЗАВИСНОСТИ” НА БАЛКАНУ

2007., нама добро познати ‘’РусоМрзац’’ и архитекта ‘Руског Вијетнама’’ у Афганистану, Збигњев  Бжезински, на састанку “CFR” (Counsel for Foreign Relations)- Савета за међународне односе (још једне америчке пара-владине агенције за субверзивне активности према независним земљама) износи даљу стратегију против Србије, коју назива ‘’последњим бастионом независности“ на Балкану’, коју као такву треба ‘’држати парализовану и под опсадом’’.

Бжезински се такође залагао за ‘’стално немачко војно присуство у Хрватској’’, као и стално ‘’Америчко војно присуство на Косову, а касније и у ужој Србији’’. Све то у циљу потпуне заштите НАТО интереса на Балкану.

Тој конференцији је присуствовао, тада већ промовисан у америчког амбасадора у Боливији, Филип Голдберг (за кога сам већ навео у претходном тексту да је протеран из Боливије због организације атентата на председника Венецуеле, Хуга Чавеза).

2008., Поред “NED” (National Endowment for Democracy) и “OTI”(Office for Transitional Initiatives), на Косову се за ‘’стално’’ усељује “MPRI” (Military Professional Resources Inc.) – главни војни „контрактор“ америчког Пентагона, и доводи преко 1000 окорелих плаћеника (легионара). Британска влада пребацује из Ирака нешто мање од хиљаду „Велшких gардиста“, искусних у сламању отпора ‘’непријатељских етничких група’’ .

Истовремено УНМИК се замењује послушним НАТО снагама (ЕУЛЕКС), за које већ знамо да у пракси одбацују већину принципа из Повеље УН-а, и Женевску Конвенције, као и друте међународно признате конвенције. Вероватно је сувишно споменути да се прихватањем ЕУЛЕКС-а у пракси елиминисала УН резолуција 1244, која је гарантовала суверенитет државе Србије над Косовом и Метохијом.

Тешко је поверовати да присуство горе наведених ‘’прљавих агенција’’ и ‘’егзотичне’’ колекције ратних злочинаца и плаћеника, уз регуларне окупаторске НАТО снаге, треба да има било коју другу улогу осим даљег етничког чишћења остатка српског становништва са Косова, даљу дестабилизацију и пљачку српских територија, као и свој ултимативни гол:

Пројекат Велике Албаније – (јавно потврђен од стране „USAID“- Америчка „хуманитарна“ организација, која наводно критички прати (и)легалне активности америчке владе, док је у пракси специјализована за (не)насилне промене режима у дезигнираним земљама)

index

ЗАКЉУЧАК

Србија је у 21. век ушла територијално осакаћена, патриотски кастрирана кроз деценије пажљиво планираног културног и духовног геноцида, деморалисана и обезбожена. Таква Србија је данас отворено ловиште за горње предаторе, који под маском ‘’демократизације’’ и ‘’европеизације’’ Србије завршавају стари Бизмарков пројект ‘’брисања Србије са политичке карте Европе’’.

Може се слободно рећи да је тај пројекат такође инспирисан вековним Ватиканским анимозитетом према ‘’Православном Балкану’’, и историјски доказаном,, Немачком неоколонијалном и предаторском политиком према Србији.

Али, практични разлози највише леже у горе објављеним документима (и многим друтим списима који још увек нису угледали светлост дана), и пратећем пројекту „Новог светског (глобалистичког) поретка“ под диригентском палицом САД и њених НАТО сателита.

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“, IV проширено издање, © 2014 Lulu, Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)