АКТУЕЛНО

Синдикат индустрије Србије: Седам месеци после најаве „стратешког уговора“ између Икарбуса и Мерцедеса, Икарбус није произвео ниједан нови аутобус са знаком Мерцедеса


БЕОГРАД – Синдикат индустрије Србије саопштио је данас да седам месеци после најаве стратешког уговора између Икарбуса и Мерцедеса, српски произвођач није произвео, нити продао ниједан нови аутобус са знаком Мерцедеса, а купца није нашао ни онај једини произведени прототип на који је премијер Александар Вучић ставио мерцедесов знак.

1.11.2014. НСПМ, за ФБР приредила Биљана Диковић

ikarbus-aleksandar-vucic-me

„Свима је јасно да се не ради о „стратешком партнерству“, како су тада најављивали први потпредседник владе Александар Вучић и директор Икарбуса Александар Вићентић, већ о обичном комерцијалном уговору о испорукама шасија и мотора за аутобусе које би испоручивао Мерцедес, а надограђивао Икарбус“, наводи се у саопштењу синдиката.

Икарбус је до сада радио на МАН шасијама и моторима и испоручивао аутобусе под својим именом Икарбус Градском саобраћајном предузећу Београд.

Уговором са Мерцедесом, Икарбус се одрекао сарадње са МАН и свог имена, додаје се у саопштењу.

„Уговор са Мерцедесом о испоруци шасија односи се само на соло аутобусе, који су доста скупљи од досада произвођених на Икарбусовим шасијама“, наводи се у саопштењу.

(Фонет)

5 replies »

  1. Погубна политика лудака, се наставља од 2003-е. Народ ко народ, збуњен, и оперисан телевизијама, док у исто време свака фабрика у Србији која је радила пре 2003-е, престаје да ради. Затезање каијша то Боже за штедњу у коме се народу даје на кашићицу, и стаје инвестицијама на врат, доводи државу до пропасти. По Вучку, и осталој багри, инвестиције нису мерило, за њега постоји замена – увоз, а народ нека седи скрштених руку, док друге државе по свету скидају кајмак.

    Свиђа ми се

  2. САСВИМ НОРМАЛНО !

    Sat, 1 Nov 2014 09:43:02 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „БЕОГРАД – Синдикат индустрије Србије саопштио је данас да седам месеци после најаве стратешког уговора између Икарбуса и Мерцедеса, српски произвођач није произвео, нити продао ниједан нови аутобус са знаком Мерцедеса, а купца није нашао ни онај једини пр“ >

    Свиђа ми се