(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН

(ПРО)ЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 16: Тајни ЦИА затвори у Македонији и КиМ- УЧК мафијашка зона у режији САД


СТВАРАЊЕ ОД КОСОВА- ЗАПАДНЕ „СЛОБОДНЕ ВОЈНО-ОБАВЕШТАЈНЕ И МАФИЈАШКЕ ЗОНЕ“

camp-bondsteel-kos4

Да се вратимо на Мартијев извештај, где се у овом делу наглашава да прикупљени докази контрадиктују досадашњи имиџ ОВК, као „герилске армије“ која је бранила „косовско становништво“, и да је према тим доказима ОВК стратегија била много више комплексна, него како је то јавно истицано- „да победи српске опресоре.“

Ту се такође истиче да је ОВК успела да „добије“ подршку од страних држава, углавном од САД, уз „цену“ која се овде не износи у детаљима, али упућује на испуњење одређених обећања и обавеза од стране Тачијеве ОВК према Западним „спонзорима“.

Ми можемо да наслутимо те ОВК обавезе, у контексту постојања највеће америчке војне базе (ван територије САД) Бондстил, као и тајних ЦИА затвора на Косову и Македонији (како је то (ин)директно документовано у Викиликс депеши америчке амбасаде у Скопљу, линк- http://wikileaks.ch/cable/2006/02/06SKOPJE105.html).

Други највећи Западни интерес, поред стратешког војног и обавештајног, је био економски који је остварен Западном пљачком српских енергетских и минералних ресурса на Косову.

Из овог извештаја се види да је лажна косовска држава стварана са два главна циља:

  1. Трајна америчка и НАТО окупација у склопу агресивне евро-азијске војне стратегије, пре свега према Русији;
  2. Стварање мафијашке „државе“ Косово под чврстом руком терористичке ОВК, којој је од стране западних господара дозвољено да се баве криминалним активностима, пре свега транзитом хероина и  опојних дрога из Азије у Европу и Америку (операције која је под директним спонзорством и контролом америчке ЦИА-е и других агенција).

Овде је важно напоменути да таква Западна „слободно-трговинска и војно-обавештајна зона“ не би могла да функционише без употребе репресивне Тачијеве терористичке организације ради контроле косовског цивилног друштва и наводних демократских институција. У том смислу је терористичкој ОВК и Западним окупаторима била веома важна, не само елиминација српске државе са Косова, већ и самог српског становништва (а онда им се изгледа десио Мартијев извештај, који је те планове, ако не пореметио, онда бар успорио)!

Secret CIA prison identified in Kosovo- Тајни ЦИА затвори на Косову…
Edited on Fri Nov-25-05 04:08 PM

Аccording to Le Monde Camp Bondsteel in Kosovo was (is) a miniature Guantanamo

Према писању француског „Ле Монда“ косовска америчка војна база Бондстил представња Гвантамо затвор у минијатури… (http://www.lemonde.fr/web/article/0,1-0@2-3214,36-71419… )
The statement is made by Alvaro Gil Robles, a commissionary for human rights at the European Council
Ова тврдња је од стране Алвара Гил Роблеса, комесара за људска права Савета Европе…
He witnessed 15-20 detainees in orange jumpsuits, reading the Coran. One of the interviewed guards came directly from Gitmo.
Он је лично видео 15 до 20 заробљеника у „оранж униформама“, како читају Куран. Један од пропитаних америчких чувара је потврдио да долази директно из Гвантама…
Kosovo is under UN mandate but administered by NATO. Camp Bondsteel was (is) in breach with the mandate and a „no-law“ area.
Косово се налази под заштитом мандата УН и под контролом НАТО. Логор Бондстил је у супротности са тим мандатом и изван је свих закона…
Извор: http://www.democraticunderground.com/discuss/duboard.php?az=view_all&address=104×5450865 ФБР превод М. Новаковић

КОСОВСКИ ПОЛИТИЧАРИ БИРАНИ ПО СВОМ ДОКАЗАНОМ АНТИ-СРПСТВУ

У овом делу извештаја Марти наглашава да је по окончању рата политичка структура власти на Косову попуњена командним ОВК кадровима, који су на функције бирани по „ратном искуству и кредиту“, као и доказаном „анти-српству“, а не по моралним, професионалним и политичким квалитетима, што је све поспешило климу злочина према Србима у том периоду.

Марти потом објашњава племенски и мафијашки карактер албанске заједнице на Косову:

„Што више, открили смо да је структура јединица ОВК била прилагођена  у високом степену, према хијерархији, „заклетви“ и канонима „части“ који су били у основи албанских кланова, или увећаних породица (братства), који „де факто“ формирају обичајно право познато као „Канун“, у регионима Косова из којих су дошли ОВК команданти.

Засновано на аналитичкој информацији коју смо примили од више посматрачких међународних мисија, која се поклапа са нашим властитим изворима из Европских полицијско-судских агенција, као и са информацијама које смо добијали од неких бораца ОВК, открили смо да се јединице ОВК и њихове задужене зоне дејства, перфектно поклапају, попут огледала, са структурама које контролишу организован криминал на територијама на којима је била активна ОВК.

Да то упростимо, установљавање који круг команданата ОВК и њихових сарадника је био задужен за специфичан регион где је оперисала ОВК на Косову, и наравно у одређеним деловима Албаније, је био кључ да се разуме ко је где организовао гомилу криминалних активности, попут шверца или илегалне трговине које су овде одвијале неометано.

У овој истрази смо открили да је мала, али веома моћна група „карактера“ ОВК уграбила контролу најмрачнијих криминалних организација под контролом косовских албанаца у Албанији, и то још пре 1998. Та група мрачних карактера ОВК је саму себе назвала „Дреничком групом“, евоцирајући повезаност Дреничке котлине на Косову, традиционалног легла албанског отпора српској „репресији“ под Милошевићем, и места где се „родила“ ОВК.“

(Из књиге „(Про)Западни Злочин“, IV проширено издање, © 2014 Lulu, Miodrag Novakovic. All rights reserved ISBN 978-1-312-62946-2)

1 reply »