АКТУЕЛНО

Васић: Покушај да се Вишеград »прогласи градом геноцида«


ВИШЕГРАД – Предсједник Предсједништва Борачке организације општине Вишеград Милисав Васић рекао је да се јутрошњим хапшењем лица осумњичених за ратни злочин врши притисак да се Вишеград „прогласи“ градом у коме се десио геноцид, као што се чини са Сребреницом.

5. 12. 2014. Независне, за ФБР приредила Биљана Диковић

васић

Он је на конференцији за новинаре истакао да је ова организација била шокирана када је у јутарњим часовима угледала велики број припадника Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ који су хапсили људе, међу којима су одликовани борци, ратни војни инвалиди и официри.

Васић је за 15.30 часова најавио одржавање митинга на Тргу палих бораца у Вишеграду поводом овог догађаја, те додао да од власти очекује да предузму одговарајуће мјере како би заштитили грађане Вишеграда и бивше борце Републике Српске.

„Видимо да се сви процеси воде против српског народа, а најмање против оних који су побили наше недужне цивиле на Јелашцима, заробљенике са Меремишља и у граду када су вршили терор над српским народом. Као што сви знамо, муслимани су почели рат у Вишеграду рушењем споменика, паљењем српских застава, убијањем невиних цивила и заустављањем војске која је пролазила кроз Вишеград“, истиче Васић.

Према сазнањима Борачке организације, јутрос су ухапшени Обрад Полуга, Новак Полуга, Лука Драгичевић, Бобан Инђић, Петко Инђић, Оливер Крсмановић, Момир Николић, Вук Ратковић, Радојица Ристић и Драган Лакић из Вишеграда.

„Незванично смо сазнали да су у Србији ухапшени Гојко Лукић, Љубиша Васиљевић, Душко Васиљевић, Јован Липовац и једна особа чији су иницијали Д.Ђ.“, каже Васић.

На подручју Вишеграда и Приједора рано јутрос ухапшено је 10 лица осумњичених за ратни злочин почињен на подручју Вишеграда 1993. године, саопштено је раније из Агенције за истраге и заштиту /СИПА/.

Хапшење су, по наредби Тужилаштва БиХ, извели полицијски службеници Сипе у координисаној акцији са припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије и у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске.

Ријеч је о акцији међународног карактера која је проведена синхронизовано са полицијским органима Србије, гђе је ухапшено пет лица због ратног злочина.

***

ОДРЖАН МИРАН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ХАПШЕЊА ГРАЂАНА ВИШЕГРАДА

Данас је око 15 часова одржан мирни протест грађана поводом данашњег хапшења у Вишеграду. Присуствовало је више од 1.000 грађана који су огорчени јутрошњом акцијом коју је спровела Агенција за истрагу и заштиту СИПА, са Тужилаштвом БиХ. Скупу су присуствовали чланови Борачке организације Вишеград, начелник општине Вишеград „Славиша Мишковић“ – Мирослав Којић и многобројне делегације из Вишеграда.

PROTEST VISEGRADprotest kolaz visegrad

3 replies »

 1. Разбијање свега што је Србско, у континуитету. Овакво понашање прем анашим Борцима је нови злочин, уз садејство србских издајника !! Катастрофално.

  Свиђа ми се

 2. Тврдње да је Вишеград геноцидан неко ће потписати испред Српске исто онако како је својевремено потписао бивши предсједник Српске Драган Чавић који је својим потписом признао геноцид у Сребреници. Тиме је отворио пандорину кутију у корист Сарајева. Они ће отворити мапу БиХ и упирати прстом на градове у Српској и бирати који је геноцидан. Савез за промјене у Српској (СДС, ПДП и НДП) ћуте ко курве о овим случајевима јер им више прија незамјерање са Изетбеговићем, ОХР-ом и америчком амбасадом. Њима више нису битни њихови саборци ВРС које СИП-а лове као зечеве по Српској.

  Свиђа ми се

 3. Коментар у вези хапшења у српским енклавама, па позовите власти на одговорност за догађаје који су тренутно
  у току, а било би занимљиво и важно, да проверите ко су људи из сипе и ко јих шаље са чијим наређењм, није ли довољно страдалника за један народ у хагу. Борите се свим средствима против оваквих не дела.

  Liked by 1 person