АКТУЕЛНО

Примена „споразума“ са шиптарима и ЕУ је сумрак права у Србији: Шта се од нас тачно очекује – Берлин послао 11 услова


ФБР КОМЕНТАР:
* Славка Којић: О НАЈАВИ УСТАВНОГ ЗАКОНА КАО ПОКРИЋА ЗА БРИСЕЛСКИ СПОРАЗУМ
* Др Зоран Петровић: Право на ресурсни суверенитет
*

***
Бриселски споразум од 19. 04. 2013. године није постао део правног система Републике Србије. Он нити је ратификован као међународни уговор, нити је унет у наш правни систем у некој другој форми у виду измене Устава, закона или слично. У правном смислу тај Споразум ни не постоји.

Свако онај ко би покушао да примени Бриселски споразум без његове инкорпорације у правни систем Србије, ставио би тај политички договор изнад важећег Устава и закона, те би тиме починио акт отвореног и бесправног насиља. Начело уставности и законитости подразумева обавезу свих и свакога да се придржава Устава и закона. То се односи и на државне органе који су у вршењу државне власти ограничени важећим Уставом и законима. У противном залази се у сиву зону насиља и самовоље државне власти.

Са друге стране, свако онај ко се супротстави спровођењу Бриселског споразума налази се на терену важећег Устава и закона и за то не сме да сноси никакве последице.
***

9. 12. 2014. Стање ствари, Вечерње новости, за ФБР приредила Биљана Диковић

berlin-noviuslovi

Бриселски услови за отварање поглавља 35 које се односи на нормализацију односа са Приштином, а којим, на инсистирање Немачке треба да почну преговори са ЕУ, за Србију су „немогући“

Бриселски услови за отварање поглавља 35 које се односи на нормализацију односа са Приштином, а којим, на инсистирање Немачке треба да почну преговори са ЕУ, за Србију су готово „немогући“, јер многи од њих задиру у статус Косова – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, постоји једанаест захтева на којима инсистира Берлин, који званично представљају примену Бриселског споразума, али се испуњењем неких од њих фактички подржава независност Косова.

Ту су, између осталих, и доношење статута Заједнице српских општина у складу са приштинским законима, учешће Приштине у свим регионалним форумима, прихватање косовског пасоша на граници са Србијом, изградња зиданих објеката на административним прелазима…

Како „Новости“ сазнају, Београд је зато започео опсежну дипломатску акцију на многим европским адресама, како би се што пре ублажиле и преформулисале бриселске препоруке од којих зависи отварање првог поглавља.

Наши извори преносе да ће председник Томислав Николић, који је најавио састанак државног врха поводом услова ЕУ, ту иницијативу одложити до отварања преговарачког поглавља 35 када ће се видети шта тачно Брисел од нас очекује.

Уколико би Србија испунила све што се тражи, за шта су шансе мале, европски лидери би већ на децембарском Европском савету могли да „ороче“ за крај јануара заказивање наредне међувладине конференције, а на којој би истовремено била отворена два поглавља – 32, о финансијској контроли, и 35, које се односи и на Косово.

Али, с обзиром на тврд став Берлина, реалније је да се отварање првог поглавља одложи до даљег.

ДОСТАВИЛИ ЧАК И ОДГОВОРЕ!

Уз 11 захтева из Брисела нашим званичницима је стигла чак и листа препоручених одговора, који би задовољили ЕУ! Практично, као да нас очекују само да штиклирамо то што су „уместо нас“ одговорили, па да нам омогуће преговоре.

Е. В. Н. 

Цео текст прочитајте ОВДЕ

(Вечерње новости, 9. 12. 2014)

2 replies »

 1. Ништа ми више није јасно.
  Шта је то што Вам с***ани Срби није јасно.
  Па по Уставу СФРЈугославије, нико није смео нити могао имати овлашење од званичника да потпише предају или капшитулацију, и ипак су то комунисти урадили.
  Гледали су онда свој интерес као што то и данас исто чине, раде, гледају свој интерес, и јебе им се за општи народни интерес, за њих је било и остало да је политика само обичан бизнис, и ко плати више , њемо се и више погне, савије, али на ралу пореског обавезника минуле југославије као и данас на рачун пореског обавезника Србије.
  Ако није неумесно са моје стране да Вас подсетим а и већину да подучим, старома, старом, старом, старом крилатицом, а она гласи:

  старогрчког писца Езопа, који је још 600 година пре Христа казао:

  „Луд је онај народ који се жели одрећи онога што има, надајући се да ће добити оно што нема“.

  Кад ће те једном за свагда да сватите да тако разједињени и посвађани између себе да смо слаби и рањиви, једино нас „истина“ може извзћи из рекућих проблемћића.
  Ја се нисам никада плашио и бојао проблема, јасно су видљиви и лако се могу решити, ако ме нешто забрињава и плаши, то су били проблемћићи, јер их има у неизмерљивом броју, оне су Вам као пиране и тешко да се могу одбранитим једина помоћ је да се из те воде извучем и променим реку, језеро или море.
  Једино тренутно решење је да се удружимо и само организујемо под једном политичком партијом, а не као сад има их безброј.
  Друго решење је да се политиком у Србији може бавити само Србин који је рошен у Србији, и коме је орац Србин и који је рођен у Србији, и тако у недоглед.
  Тада ће Србија имати Српски индетитет, сада Србија нема Српски индетитет,

  Не слажем се са том самоубилачком реториком.
  Ако ово, ако оно.
  Напротив, ствар је само у удруживању и самоорганизовању.
  прво: У Србији треба да постоји само и искључиво једна политичка партија, а не сто.
  друго: У Србији треба да се изврши ресторација државног апарата са „Репрезентативне демократије” ка и у „директној -непосредној демократији, тиме ће мо се једном за свагда одрећи комунизма, тај кумунизам је присутан дан данас преко ђака из Кумровачке школе.
  Држава Србија ће бити сервис грађанину јер тај грађанин сваког првог у месецу издваја један већи део своје месечне зараде и прослеђује је институцијама и организацијама од општег јавног интерес. То је јасно и детету да је порески обавезник Србије „ПОСЛОДАВАЦ“ сваком нашем суграђанину који својим присуством испуњава било коју институцију или организацију од општег јавног интереса, запаошава га порески обавезник Србије и даје му новаца, а повратно јсно доживљава у односу према себи као да је скот. То мора и може да се промени. Једна ласта не чини пролеће.
  Директна – непосредна демократија иде од доле ка горе,
  Месне заједнице једне општине усаглашавају свој општи интерес преко збора у Општини.
  Општине у јавном раду усаглашавају свој општи интерес преко збора града.
  Градови усаглашавају свој општи интерес преко збора републике Србије.
  треће: треба јавно рећи, обзнанити и то безброј шта је „ШТА ЈЕ ТО СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС“:
  Четврто: политиком у Србији може да се бави политиком само онај Србин који је рођен у Србији и да је његов отац такође рођен у Србији и тако у недоглед. Тај кључ јавног-политичког живота имају многе државе, прва је Немачка.
  пето. У америци је све бизнис, било каква акција не носи лични став, личну освету и слично и то треба да научимо и да применимо кроз ангажовање одређеног профила американца који ће за 100 хиљада долара да изврши егзекуцију узрочника наше угрожености, не да га убије, већ само да му пушком сачмаром испали два ветка за дивље свиње у леву ногу, Јосипову ногу и да му скалпером одселе језик, пенис и тестисе. Не убити, већ осакатити и после такве 10 до двадесет егзекуција, нико се више неће бавити Србијом, заобилазиће је у огромном неизмерљивом кругу..
  Порука ће бити јасна и ту неће бити двојбе и колебања јер како сеју тако и морају да пожњеју.
  шесто: ПДВ у Србији мора да буде једноциренеи број.
  седмо: Свако ко своју пословну активнот обавља у Србији или Ван Србије, мора оверену фотокопију од тог пословног аранжмана да проследи Пореској Управи Србије.
  Посебно и обавезујуће је да они наши суграђани који то постижу ван граница Србије морају и требају да своју обавезу из зараде преломе и једбу половину уплате у земљи де то остварују, док другу половину по законима Србије, морају да уплате на рачуне свих јавних институција и организација под општег јавног интереса.
  Право проистиче из обавезе. Ко се оглуши о ову обавезу сматраће се једнострани раскид Уговора са својом матичном државом, и моментално губи статус држављанства Српског.
  осмо; Сви грађани Србије могу имати динарски рачун у Србији јер је плативно срество у Србији динар, и могу по својим избору било кад да купи било коју страну валуту.
  Штедња и било каква другачија девизна штедња изнедриће моментални једнострани раскид Уговаора са државом Србијом, и може само да бира на коју ће страну напустити територију Србију.
  Грађанин Србије не сме имати било какав и биоло који рачун ван Србије и ван банка у Србији, јер ће се сматрати једностраним раскидом уговора и моменталну губи статус држављанина Србије.
  девето; „Законодавна власт Србије“ је највиша и недостигнута тачка у пирамиди која осликава државу Србију, и сви су подчињени њој.
  Било која држава је вештачко осмишљена институција од општег јавног интереса и она може са времена на време да се врше исправке, преправке, надоградња и слично али само кроз јавну расправу.
  Држава не може да има у власништву материјална добра било кокве вредности зато мора имати јасне законе које бране грађанина од било какве злоупотребе јавних функција од општег јавног интереса, то мора да се санкционише истом оном одлучношћу, безобзирношћу, окрутношћу којеом је и спроведена над пореским обавезником Србије,
  ПИО фонд Србије је једина јавна институција од општег јавног интереса која мора да поседује сва материјална општа добра која на жлост данас поседује Влада Србије и сама држава Србије.
  Излаз постоји.
  Излаз увек постоји.
  Са оваквим решењем за 6 месеци или 9 месеци живот у Србији ће бити квалитетније у односу живота који данас живе нажи вршњаци у Швајцарској.
  Толоко од мене, а од Вас?
  Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

  Свиђа ми се

 2. ПОШТОВАНИ БРАТЕ МИОДРАЖЕ И САМ ЗНАШ КА И ЈА ДА ЈЕ режим бг САУЧЕСНИК У ИЗДАЈИ СРБИЈЕ И КОСОВА МЕТОХИЈЕ НИЈЕ ТО ОД ЈУЧЕ НАИВНОМ ОНИ МОГУ ДА ПРИЧАЈУ ПРИЧЕ о тзв еу КОЈА НИЈЕ НИШТА ДРУГО ВЕЋ ПЛАН аустрије ватикана ДА СЕ СРБИЈА ОКУПИРА ШТА МИСЛИШ ДА НИЈЕ ИСТИ СЦЕНАРИЈО КАД ЈЕ 1908 ПРОГЛАШЕНА АНЕКСИЈА ТЗВ БИХ аустрија је побосанчила СРБСКА МЕСТА СВЕ ЈЕ ТО СТАРИ ПЛАН аустрије и ватикана СРБСТВО ЈЕ ТРЕНУТНО ОКУПИРАНО ДОКЛЕ ЋЕ ТАКО БИТИ ВИДЕЋЕМО НЕ ИНТРЕСУЈЕ МЕ ОДЛУКА берлина беча пеште папе рима МИ ИМАМО СВЕТОСАВСКИ ПУТ СССС

  Свиђа ми се