АКТУЕЛНО

Александар Дугин: О „руским агентима“ у Србији и Европи


Након хаковања електронске поште сарадника „Евроазијског покрета“, на основу неких текстова који се мени приписују на централним медијима Запада је почео напад на „руске шпијуне“. Већина ових људи су били пријатељи Русије и учесници Евроазијског покрета, противници атлантизма.

11. 12. 2014. Евроазија.инфо, за ФБР приредила Биљана Диковић

дугин-11-1024x680

Речено је да су електронску пошту хаковали „либерални“ хакери или украјински „нацисти“. Али… Зашто су се одмах, као по команди, ови појавили са линком на хакере у централним медијима неколико европских држава? У њима нема ништа посебно, јер ови људи отворено сарађују са нама, учествују у конференцијама, објављују чланке у нашим медијима, њихове слике су познате. Некоме је било потребно да их покаже као мрежу „Путинове црне интернационале“ и стави у њу све пријатеље Русије.

И у Русији има центара – најпре, код либерала (што је разумљиво), али не толико јаких (што је упитно), који су такође почели да шире тему „путиновске пете колоне у Европи“ и „евроазијског интернационала“. То јест, види се синхронизовани рад медија Запада и прозападника у Русији. И једни и други почињу лов на вештице против евроазијаца и окривљују нас што смо направили континенталне мреже, док су они сами ове мреже одавно створили и активно их користе. И кад ми говоримо о томе, они то сматрају као параноју или теорију завере,, а сами представљају информације истом реториком: „пета колона евроазијца-путиниста у Европи“, „црна интернационала“, и тд.

Ми имамо мреже и развијамо их. И они имају мреже и улажу милиарде у њих. Али снаге су несамерљиве: иза нас је дух и истина, иза њих је лагање, подмићивање и завођење. Али симетрија – мрежа на мрежу – је ипак приметна. И ако се они толико буде због наших скромних корака(по њиховим стандардима), то значи да смо на правом путу.

Истовремено са хаковањем поште евроазијаца, почео је напад на ресурсе Лиге безбедног интернета, која је позната по својој борби против педофила и геј-лобија. Ова Лига је патриотска и бави се чишћењем интернета од духовног и моралног зла. На почетку, када је почео ДДОС-напад на њих, сви су били сигурни да су то обични хакери. Јуче је снага напада била 30 ГБ у секунди, односно око трећине магистралних интернет-канала. То је веома моћно. Рецимо, напад од 100 ГБ у секунди може срушити највећи руски претраживач „Јандекс“. 30 ГБ напада на сервере Лиге могу организовати само озбиљне корпорације или чак и државе, што је апсурдно, знајући да Лига ради само унутар Русије.

У Москви је одржан један од семинара за припрему Мајдана у Русији. То значи да је почела озбиљна кампања серијом оваквих семинара, и сада њихови веб-администратори тестирају могућност узвратних дејства и тестирају отвореност. Ово је почетак. Даље иде ланчана реакција.

По економским анализама дуго смањење цена на нафту није могуће и срушило би америчку економију (цене за експлоатацију шкриљаца су прихватљиве само у односу до 80 долара за барел обичне нафте, исто се тиче Саудијског буџета и зелених енергетских алтернатива).

У Грозном (Чеченија) терористи су били заузели Дом Штампе.

Путин је говорио о „сакралном значењу Крима“ и показао да ће ту стајати до краја (у редовном годишњем говору 4.12.2014).

Пад рубље јесте користан за руску економију у целини и због развоја унутрашње производње, али свеједно подиже социјалне трошкове.

Закључак: амерички план обарања Путина није предвиђен као дугорочна акција, и они журе. Против свих нас су пуштене најјаче методе напада. Ово је почетак правог рата. И американци желе да он буде кратак.

 

ИЗВОР: ФБ страница А.Г. Дугина
ПРЕВОД: Оксана Сазонова за Евроазија.инфо