ДЕШАВА СЕ...

Уочи Порошенкове посете Аустралији, оскрнављено руско и српско војно гробље у Сиднеју


11. 12. 2014. ТВЗвезда.ру
Превод: СРБски ФБРепортер

Више од 70 руских и српских гробница осрнављено је на најстаријем гробљу у Сиднеју, Руквуд –  порушени су крстови и разбијене плоче. О томе је известила прес-служба амбасадорског аустралијског одељења Забајкалске козачке војске.

Инцидент се десио уочи посете Петра Порошенка тој земљи.

Вандали су разбили гробнице у којима су сахрањени козаци, официри и војници, учесници Првог светског рата.

«Отворено говорећи, ово дивљаштво је шокирало не само руску православну заједницу, већ и целу земљу. Удружења емиграната покушавају да уђу у траг вандалима» – прокомментарисао је Рус Сергеј Куљасов, који живи у Сиднеју.

У исто време, Забајкалска козачка заједница је објавила да ће исплатити пет хиљада долара за информацију која би довела до хапшења починилаца.

У међувремену док полиција истражује, козаци су предузели заштиту гробља.

2 replies »

  1. ЗАШТО НИЈЕСУ сиднејске локалне новине ТАЈ ВАНДИЛИЗАМ ОБЈАВИЛЕ ? ТРИ ДАНА НИШТА О ТОМЕ А САД ОНИ КОЈИ ЈОШ ВЕРУЈУ У унијате НЕК ИЗВОЛЕ ВИДИТЕ ШТА нечастиви раде ЦЕЛО СРБСТВО ТРЕБА ДА ЈЕ СЛОЖНО КА ЈЕДАН НИЈЕ СЕ ОГЛАСИЈО НИ РСЛ КОЈИ ДОБРО ЗНА ШТА СУ СРБИ И КОЗАЦИ АЛИ У ПИТАЊУ ЈЕ МРЖЊА ВЕЧИТА запада ватикана ПРЕМА СРБИЈИ И РУСИЈИ ЗАТО НЕМА ОДГОВОРА НА ПИТАЊЕ ЗАШТО влада овдашња ЋУТИ БРАТСКИ ПОЗДРАВ РЕДАКЦИЈИ ФБР РЕПОРТЕР СРБИМА НА КОСМЕТУ И ЗАГОРАНИНА КОЈИ СЕ ЦАР ДУШАНОВИ СЛЕДБЕНИЦИ СССС

    Свиђа ми се